Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy San Lugano
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Włochy - Val di Fiemme - obóz narciarski (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Val di Fiemme - Popularny region narciarsko-snowboardowy w północno-wschodniej części Trydentu. W jego skład wchodzi 5 ośrodków narciarskich: Alpe Cermis, Alpe Lusia, Passo Lavaz , Passo Rolle i największe Ski Center - Latemar - w sumie ponad 140 km dobrze przygotowanych nartostrad. Dodatkową atrakcję stanowi popularny ośrodek narciarski Sella Ronde. Nieustannie rozwijana sieć nowoczesnych wyciągów zadowoli zarówno początkujących, jak i zaawansowanych pasjonatów "białego szaleństwa". www.visittrentino.it. Nasi obozowicze oraz ich rodzice będą mogli codziennie oglądać relację z życia obozu dzięki specjalnie utworzonej grupie na Facebook'u.

Program
OBÓZ NARCIARSKI (12-18 lat)

Propozycja skierowana do młodzieży chcącej doskonlić naukę jazdy na nartach. Zajęcia na stoku odbywać będą się w wymiarze min. 4,5 h dziennie pod opieką wychowawcy/ licencjonowanego instruktora. W trakcie zajęć planujemy krótkie przerwy z możliwością zjedzenia ciepłego posiłku. Koszt lunchu to ok. 10 EUR. Zapewniamy codzienny dowóz do wyciągów narciarskich. Dodatkowo po zajęciach narciarskich realizujemy wspólny program sportowo-rekreacyjny.

Przykładowy program:

Dzień 1: Przyjazd do San Lugano, zakwaterowanie, spotkanie organizacyjne, sprawdzenie przez instruktorów ustawień sprzętu narciarskiego i snowboardowego obozowiczów.

Dzień 2: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe, podział na grupy pod względem tematycznym i poziomu zaawansowania, wieczorem turniej gier planszowych.

Dzień 3: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe, wieczorem wykłady tematyczne w grupach szkoleniowych oraz zawody sportowe: narciarze vs. snowboardziści.

Dzień 4: Szkolenie narciarskie i snowboardowe w grupach, wieczorem seans filmowy, a dla chętnych wyjście na pływalnię.

Dzień 5: Szkolenie w grupach oraz gra zadaniowa na stoku, wieczorem ABC serwisowania sprzętu oraz dla chętnych wyjście na łyżwy.

Dzień 6: Szkolenie w grupach, drużynowy quiz z wiedzy narciarsko/snowboardowej , a dla chętnych jazda wieczorna na stoku.

Dzień 7: Szkolenie narciarskie i snowboardowe w grupach, podsumowanie zajęć oraz zawody w slalomie gigancie dla wszystkich grup (z nagrodami), wieczorem rozdanie nagród oraz przedstawienie planu na dzień wyjazdu z ośrodka.

Dzień 8: Po śniadaniu wyjazd do Polski.


Program fakultatywny
Program fakultatywny (płatny dodatkowo)

– koszt wypożyczenia łyżew – ok. 5 EUR;

– wyprawa na Sella Rondę – ok. 15 EUR.
Zakwaterowanie
7 noclegów. Hotel Piccolo*** w dolinie Val di Fiemme w miejscowości San Lugano. Pokoje 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu restauracja, bar, narciarnia.
Świadczenia
7 noclegów. Hotel Piccolo*** w dolinie Val di Fiemme w miejscowości San Lugano. Pokoje 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu restauracja, bar, narciarnia. Śniadania w formie bufetu, serwowane obiadokolacje. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu.
Transport: autokar turystyczny. Ubezpieczenie: Signal Iduna - SKI. Opieka wychowawcy/instruktora. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Pełny plan podrózy na obóz w miejscowości Bled dostępny będzie na stronie internetowej wkrótce.

Cena karnetu: dzieci urodzone po 30.11.2003 - 166 EUR/6dni (PIOV 01) i 184 EUR/6 dni (PIOV 02), a pozostali 237 EUR/6 dni (PIOV 01) i 263 EUR/6dni (PIOV 02). Wypożyczenie sprzętu narciarskiego lub snowboardowego: 100-200 EUR/6 dni. Sugerowane kieszonkowe: ok. 100 EUR (nie dotyczy kosztu karnetu i kaucji). Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 25 EUR zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone żadne szkody. Obóz nie jest przeznaczony dla osób, które rozpoczynają naukę jazdy na nartach lub snowboardzie. W przypadku złych warunków atmosferycznych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Na obóz należy zabrać ze sobą paszport/ dowód osobisty, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, kaski ochronne, które są obowiązkowe poniżej 18 roku życia, snowboardziści ochraniacze na nadgarstki; stroje kąpielowe. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany ceny karnetów wprowadzone przez ośrodek narciarski. Cena nie obejmuje: napojów do obiadokolacji, dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, kosztu karnetu oraz kaucji zwrotnej za karnet w wysokości 5 EUR.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Val di Fiemme - obóz narciarski   (skrót: VAL DI FIEMME - PICCOLO NARCIARSKI PAX HB)
10.01 - 19.01.2020
 10 dni / PIOV0110
2159 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
07.02 - 16.02.2020
 10 dni / PIOV0207
2159 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC