Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Zawoja
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Zawoja - obóz rekreacyjny (wiek 9-15)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Wakacje pod Babią Górą - super klimat i prawdziwa, górska przygoda!

Czekamy na Ciebie w położonej W Beskidzie Wysokim Zawoi. Tu przeżyjesz niezapomniany wakacyjny czas. Nad Zawoją dumnie wznosi się Babia Góra - najwyższy szczyt w całych Beskidach, majestatyczna Pani tego regionu, która jak magnes przyciąga turystów żądnych wrażeń. Na uczestników obozów czeka tu wiele atrakcji związanych z wybraną tematyką
obozu. Możesz wybierać pomiędzy rekreacją a przygodą. Mamy też super atrakcje dla amatorów zdobywania górskich szczytów lub parków rozrywki. Wszyscy będziemy wspólnie poznawać okolicę pieszo i bryczką. W Ośrodku Edukacyjnym Babiogórskiego Parku Narodowego zwiedzimy skansen, kuźnię i spichlerz. Podczas warsztatów pod okiem ludowego
artysty stworzymy unikatowe, wakacyjne pamiątki. Dodatkowo będziemy się bawić podczas licznych zajęć rekreacyjno-sportowych, pikniku nad potokiem czy sensów filmowych. Nie zwlekaj - przyjeżdżaj do nas i baw się świetnie!

Program
REKREACJA (9-15 lat)

Czeka Cię mnóstwo atrakcji. Poznasz Zawoję podczas przejażdżki bryczką. W parku linowym „Las Przygód” będą przeprawy trasami linowymi. W Ośrodku Edukacyjnym BPN na Markowych Rówienkach zapoznasz się z przyrodą występującą na babiogórskich szlakach. W skansenie zobaczysz kuźnię i piwnicę ze spichlerzem. Na Hali Barankowej spotkasz bacę, który który pokaże Ci jak produkuje się góralskie sery. Pod okiem artysty ludowego wykonasz wakacyjne pamiątki. Zabierzemy Cię też na wycieczkę do Wadowic, byś poznał historię rodzinnego miasta papieża Jana Pawła II i zwiedził je podczas
przejażdżki ciuchcią turystyczną. W Suchej Beskidzkiej poszukasz Pana Twardowskiego, a później spędzisz czas na krytej pływalni ze zjeżdżalnią o długości 62 metrów, jacuzzi i kaskadą wodną. Wędrówka ścieżką edukacyjną na Mokry Kozub (842 m n.p.m.), przybliży Ci klimat gór. Posłuchasz szumu wodospadów na Mosornym Potoku i koleją linową wyjedziesz na Mosorny Groń. A do tego czekają na Ciebie gry i zabawy integracyjne, ognisko z pieczeniem kiełbasek, spacery nad rzeką, plażowanie i seanse filmowe.
Program fakultatywny
Wycieczka do Energylandii w Zatorze (największego Parku Rozrywki w Polsce) - korzystanie z atrakcji parku (dostępność do stref w zależności od wieku i wzrostu) – 180 PLN.
Wycieczka do Wypasionej Doliny - trasa linowa, big swing, kula wodna – 130 PLN.
Paintball leśny – gra zespołowa (scenariusz i 200 kul)z wykorzystaniem markerów z kulkami z farbą, lub dla młodszych dzieci zajęcia strzeleckie – 50 PLN.
Wyprawa na Babią Górę z przewodnikiem, posiłek w schronisku – 60 PLN.
Wycieczka do Parku Czarnego Daniela, w którym mieszkają jelenie, daniele, owce i lamy, karmienie zwierząt – 40 PLN.
Zakwaterowanie
Ośrodek Wypoczynkowy „Diablak” otoczony blisko 2 hektarowym parkiem rekreacyjno-wypoczynkowym.
Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV.
Do dyspozycji uczestników sala ze sprzętem multimedialnym, duży teren rekreacyjny wokół ośrodka, boiska sportowe, plac zabaw, taras z ławkami i parasolkami, wiata grillowa i miejsce na ognisko.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu) diety: wegetariańskiej (bez dopłaty) lub bezglutenowej (za dopłatą 100 PLN/turnus).
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży.
Wszystkie zajęcia prowadzone sąprzez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Zabierz ze sobą: ręczniki kąpielowe, legitymację szkolną, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 20.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zawoja - obóz rekreacyjny   (skrót: ZAWOJA REKREACJA PAX FB)
27.06 - 07.07.2020
 11 dni / KPOD0627
1499 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.07 - 18.07.2020
 11 dni / KPOD0708
1499 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.07 - 29.07.2020
 11 dni / KPOD0719
1499 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
30.07 - 09.08.2020
 11 dni / KPOD0730
1499 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
10.08 - 20.08.2020
 11 dni / KPOD0810
1499 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC