Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Zbrosławice - obóz angielski w siodle (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Jeśli jesteś zainteresowany jazdą konną i chcesz intensywnie rozwijać swoje umiejętności jeździeckie to dobrze trafiłeś. W trakcie naszego obozu będziesz miał możliwość aktywnego poznawania tajników jeździectwa oraz uczestnictwa w różnorodnych zajęciach teoretycznych i praktycznych. Ośrodek Jeździecki w Zbrosławicach przez lata stanowił centrum akademickiego sportu jeździeckiego. W tej niewielkiej miejscowości, położonej pomiędzy Tarnowskimi Górami a Gliwicami trenują czołowi polscy jeźdźcy i odbywają się liczne zawody jeździeckie. Rozbudowana infrastruktura ośrodka pozwala na doskonalenie umiejętności jeździeckich na każdym stopniu zaawansowania i w każdą pogodę. Kursy obejmują zajęcia praktyczne prowadzone pod okiem wykwalifikowanych instruktorów jazdy konnej oraz wykłady teoretyczne z jeździectwa i teorii hodowli koni, a także spotkania z trenerami i jeźdźcami. Program wszystkich obozów urozmaicimy różnorodnymi zajęciami rekreacyjnymi, ogniskami, grami i zabawami, konkursami, itd. Uczestników czeka też wyjazd do Multikina oraz do pełnego wodnych atrakcji Aquaparku w Tarnowskich Górach, a w przypadku upalnej pogody również na okoliczne kąpieliska.

Program
ANGIELSKI W SIODLE (A) (10-18 lat)

W przyjaznej atmosferze poznasz podstawowe angielskie słownictwo związane z końmi i jeździectwem. Program językowy obejmuje 9 bloków 60 minutowych zajęć. Nauka będzie ukierunkowana na zwroty związane z jeździeckim światem, końmi i specyfiką branży sportowej.

A poza nauką języka, będziesz uczestniczył w wszystkich zajęciach przewidzianych programem „Kursu jeździectwa”, dla jeźdźców początkujących lub zaawansowanych.

KURS JEŹDZIECTWA
Na naszym kursie zdecydowanie podniesiesz swoje umiejętności jeździeckie, niezależnie od tego, czy jesteś początkującym czy już doświadczonym jeźdźcem. Codziennie czekają Cię dwa bloki teoretycznej i praktycznej nauki jazdy konnej na terenie ośrodka.
Szkolenie praktyczne dla jeźdźców początkujących obejmuje jazdy indywidualne na lonży (60 minut dziennie), do czasu uzyskania zezwolenia instruktora na uczestnictwo w zajęciach grupowych, które będą się odbywać dwa razy dziennie po 60 minut.
Ponadto, pod okiem instruktorów, nauczycie się samodzielnie przygotować konia do jazdy (czyszczenie i siodłanie), karmić konie i porządkować stajnię oraz spróbujecie swoich sił w woltyżerce.
Szkolenie praktyczne dla jeźdźców zaawansowanych to jazdy konne – dwa razy dziennie po 60 minut, nauka lonżowania, próba woltyżerki, pomoc jeźdźcom początkującym, pielęgnacja konia będącego pod opieką, samodzielne przygotowanie konia do jazdy – pod okiem instruktorów, karmienie koni i porządkowanie stajni. Kurs kończy się praktycznym sprawdzianem nabytych umiejętności.

Dla chętnych dodatkowe wizyty w stajni – karmienie, porządkowanie, pokazy multimedialne związane z jeździectwem oraz obserwacja trenujących w ośrodku mistrzów.
Program fakultatywny
Wycieczka do Sztolni Czarnego Pstrąga w Tarnowskich Górach – koszt ok. 35 PLN.
Dla jeźdźców zaawansowanych możliwość przystąpienia do egzaminu na Odznakę Brązową – koszt ok. 100 PLN.
3 godzinne warsztaty plastyczne (profil głowy końskiej i nauka rysunki detali: końskie oko lub chrapy lub uszy) - 50 PLN.
Zakwaterowanie
Ośrodek Jeździecki „Zbrosławice”

Domki znajdują się na terenie certyfikowanego Ośrodka Jeździeckiego „Zbrosławice” zajmującego powierzchnię ok. 14 ha ogrodzonego, urozmaiconego terenu. Pokoje 4-, 5-, 6-osobowych domkach fińskich, duża łazienka (prysznice, umywalki, toalety) wspólna dla domku (za dopłatą pokoje 2-, 3-osobowe z łazienką).
Na terenie ośrodka znajdują się dwie stajnie na ok. 60 koni, kompleks krytych ujeżdżalni (największa o wymiarach 70x36m), ujeżdżalnie odkryte, kompleksy gastronomiczne, kawiarnia i świetlica, plac zabaw, boisko oraz kawiarenka internetowa.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki i deser) – w restauracji ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska, nagrody i pamiątki, certyfikat ukończenia kursu. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Na obóz należy zabrać stój do jazdy konnej: buty z płaską i twardą podeszwą oraz niewielkim obcasem (sztyblety), sztylpy – skórzane ochraniacze zakładane jak cholewka na łydkę, będące ważnym uzupełnieniem do obuwia typu „półbuty”, spodnie – najlepiej typowe jeździeckie bryczesy lub długie do kostki, dobrze przylegające do nóg, bez grubych szwów, nakrycie głowy: atestowany kask jeździecki, kurtkę przeciwdeszczową, strój kąpielowy. Na terenie obiektu znajduje się sklep ze sprzętem jeździeckim, w którym można zakupić podstawowe wyposażenie jeźdźca. Orientacyjne ceny: kask do jazdy konnej ok. 150 PLN, bryczesy ok. 150 PLN, sztyblety ok. 160 PLN, sztylpy ok. 80 PLN.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 11.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.30.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zbrosławice - obóz angielski w siodle   (skrót: ZBROSLAWICE ANGIELSKI W SIODLE PAX FB)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC