Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Golem
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Albania - Golem - obóz rekreacyjny (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Obóz rekreacyjny 10-18 lat

Zapraszamy do jeszcze nieodkrytej Albanii - kraju, który przez wiele lat był na peryferiach Europy, ale szybko nadrabia swoje zaległości. Kraj zachwyca nieskażoną przyrodą, nieodkrytymi miejscami i życzliwością mieszkańców. Ten niedoceniany do tej pory kierunek zdobywa serca odwiedzających. Tutaj turystyka nie wkroczyła jeszcze na masową skalę. Wyjazd ten będzie prawdziwą eskapadą po Południowej Europie. Naszym celem jest turystyczna miejscowość Golem, położona na wybrzeżu niedaleko stolicy Albanii - Tirany. Ludzie tu są bardzo gościnni i otwarci. Krystalicznie czyste i ciepłe morze oraz lato pełne słońca. Powodują, że kraj ten gwałtownie zyskuje na popularności.

Program
Wypoczywaj aktywnie nad lazurowym, ciepłym Morzem Adriatyckim. Hotelowa, piaszczysta plaża z bezpłatnymi leżakami i parasolami będzie do Waszej dyspozycji. Słońce jest tu gwarantowane. W programie aktywnego wypoczynku zaproponujemy m.in.: kąpiele w hotelowych basenach oraz w morzu, plażowanie, konkursy, gry i zabawy, turnieje sportowe oraz dyskoteki. Nie zabraknie także oferty ciekawych wycieczek fakultatywnych, w czasie których będzie można zobaczyć np. stolicę Albanii - Tiranę.
Program fakultatywny
Tirana i Kruje – udamy się do Kruje, zwanego „albańskim Krakowem”, gdzie odwiedzimy Muzeum Skanderberga – bohatera narodowego oraz przespacerujemy się deptakiem. Następnie odwiedzimy stolice Albanii – Tiranę, gdzie zwiedzimy centrum miasta. Na zakończenie odwiedzimy nadmorską miejscowość Durres. Cena 35 EUR.
Szkodra – wycieczka widokowa na północ Albanii. Pojedziemy nad jezioro szkoderskie do miejscowości Szkodra. Zobaczymy ruiny średniowiecznej twierdzy Rozafa, zobaczymy także ołowiany meczet i zabytkowe domy. Cena 20 EUR
Zakwaterowanie
8 noclegów w 3* ośrodku Kolaveri Resort, położonym w miejscowości Golem. Pokoje 2-, 3-, 4-osobowe z łazienkami i klimatyzacją. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 8 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej. Śniadanie w formie bufetu, obiad i kolacja serwowane do stolika. Woda do posiłków w cenie. W trakcie wycieczek prowiant (zamiast obiadu). Pierwszy posiłek: gorąca kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek śniadanie po ósmym noclegu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie zawiera: za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, obowiązkowej opłaty za serwis plażowy – ok. 12 EUR za cały pobyt, kosztów uczestnictwa w programie fakultatywnym. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. W przeciwnym wypadku uczestnik ponosi odpowiedzialność za zwrot pełnych kosztów naprawy lub wymiany sprzętu. Prosimy zabrać ręczniki plażowe. Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 15.00 drugiego dnia imprezy, a kończy się o godzinie 10.00 w dniu wyjazdu z Albanii.
Trasa przejazdu: Katowice - Czechy – Słowacja – Węgry – Serbia – Macedonia – Albania (ok. 1600 km) ok. 27 godz. Walutą w Albanii jest lek (LEK), 1 EUR = ok. 100 LEK. W trakcie podróży przerwy na posiłek (płatny indywidualnie), np. na Słowacji i w Serbii (ok. 5-7 EUR), na Węgrzech (ok. 1500 HUF). Zalecane kieszonkowe ok. 50 EUR – nie obejmuje programu fakultatywnego. Do przekroczenia granic konieczny jest ważny paszport lub dowód osobisty.
Planowany przyjazd do hotelu ok. godz. 14.00 drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 10.00 przedostatniego dnia imprezy.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- opłaty za serwis plażowy - ok. 12 EUR za pobyt,
- programu fakultatywnego.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Albania - Golem - obóz rekreacyjny   (skrót: GOLEM REKREACJA PAX FB)
16.07 - 26.07.2019
 11 dni / OABS0716
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróży

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC