Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy językowe

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Almatur - Kurs j. angielskiego on-line 20 lekcji po 45 min - Adult IELS (wiek 16-99)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
KURSY JĘZYKOWE ONLINE W RENOMOWANYCH SZKOŁACH ZAGRANICZNYCH

Kurs on-line w zagranicznej szkole językowej to w obecnym czasie bardzo ciekawa alternatywa dla tradycyjnego kursu językowego. Kurs on-line odbywa się w małych grupach międzynarodowych i realizowany jest według takiego samego programu nauczania jaki obowiązuje na kursach stacjonarnych. Uczestnik w czasie zajęć językowych kontaktuje się z nauczycielem i pozostałymi uczestnikami kursu za pomocą platformy edukacyjnej udostępnionej przez szkołę. Oferta kursów on-line skierowana jest do osób, które w sposób bezpieczny i wygodny chcą rozwijać swoje umiejętności językowe poprzez kontakt i komunikację z lektorem oraz uczestnikami z innych krajów
Współczesne technologie dostarczają uczestnikom wiele opcji nauki zdalnej, która może być realizowana bez wychodzenia z domu. Wystarczy tylko stabilny dostęp do internetu i komputer, tablet lub smartfon z kamerą.

Kurs on-line realizowany jest przez szkołę IELS, która posiada akredytację maltańskiego Ministerstwa Edukacji oraz jest członkiem ALTO (Association of Language Travel Organisations), FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations of Malta) i jest jedyną szkołą językową na Malcie, która zapewnia profesjonalne szkolenie dla nauczycieli posiadających kwalifikacje DELTA, co gwarantuje wysoki poziom standardów akademickich. Szkoła oferuje szeroki zakres kursów języka angielskiego dla wszystkich grup wiekowych.

Zachęcamy do skorzystania z DARMOWEJ LEKCJI TESTOWEJ (60 minut), co pozwoli zweryfikować czy taki kurs będzie uczestnikowi odpowiadał.

Potwierdzone daty darmowych lekcji testowych:

22.05.2020 - 15:00-16:00 - Juniors - wiek 10-15 lat
29.05.2020 - 15:00-16:00 - Adults - wiek 16+
05.06.2020 - 15:00-16:00 - Juniors - wiek 10-15 lat
12.06.2020 - 15:00-16:00 - Adults - wiek 16+
19.06.2020 - 15:00-16:00 - Juniors - wiek 10-15 lat
26.06.2020 - 15:00-16:00 - Adults - wiek 16+

Osoby zainteresowane lekcją testową prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres afronczak@almatur.pl
W wiadomości zwrotnej prześlemy szczegółową procedurę i wymogi techniczne. Zajęcia prowadzone są poprzez platformę ZOOM.

Program
Kurs j. angielskiego On-line - Adult IELS - wiek 16 +

Kurs on-line: General English
Nauka zdalna w grupach o mieszanych narodowościach. Lekcje odbywają się interaktywnie, w wirtualnych klasach i gromadzą uczniów z różnych krajów. Taka forma nauczania zapewnia możliwość wykorzystywania języka angielskiego w praktyce dzięki interakcji w grupie międzynarodowej. Zajęcia General English można rozszerzyć o lekcje konwersacyjne. Treść lekcji dostosowana jest do wieku uczestników, lekcje prowadzone są w sposób interesujący i zabawny, obejmujący m.in. pisanie, pracę z tekstem, słuchanie, rozwiązywanie quizów, dzielenie się opiniami z innymi uczestnikami. Po zakończeniu kursu językowego uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu renomowanej szkoły na Malcie.

Przykładowy program dnia (zajęcia: poniedziałek-czwartek, piątek wolny na zajęcia samodzielne lub zadania domowe):

Sesje poranne:

8:45-10:15 - 1 sesja zajęć

10:30-12:00 - 2 sesja zajęć

lub popołudniowe:

12:00-13:30 - 1 sesja zajęć

13:45-15:15 - 2 sesja zajęć

dodatkowo 4 lekcje do samodzielnej pracy + zadania domowe.
Świadczenia
Program i świadczenia:

- 20 lekcji po 45 min (16 lekcji + 4 lekcje self study) języka angielskiego w tygodniu (poniedziałek-czwartek) w godzinach porannych (08:45-12:00) lub popołudniowych (12:00-15:15)

- Grupy o mieszanych narodowościach;

- Maksymalnie 8 studentów w grupie;

- Zróżnicowany poziom nauczania od elementary do advanced;

- Wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami TEFL i EFL;

- Test kwalifikacyjny; materiały edukacyjne;

- Certyfikat ukończenia kursu renomowanej szkoły IELS.
Informacje praktyczne
Procedura i wymagania techniczne:

Dostaniecie Państwo na podanego maila szczegółową procedurę zapisu, sciągnięcia aplikacji zoom i rejestracji.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Almatur - Kurs j. angielskiego on-line 20 lekcji po 45 min - Adult IELS   (skrót: ONLINE KURS ADULT IELS)
28.09 - 01.10.2020
 4 dni / PMCO0928
395 zł   Dzwoń  
05.10 - 08.10.2020
 4 dni / PMCO1005
395 zł Rezerwuj
12.10 - 15.10.2020
 4 dni / PMCO1012
395 zł Rezerwuj
19.10 - 22.10.2020
 4 dni / PMCO1019
395 zł Rezerwuj
26.10 - 29.10.2020
 4 dni / PMCO1026
395 zł Rezerwuj
02.11 - 05.11.2020
 4 dni / PMCO1102
395 zł Rezerwuj
09.11 - 12.11.2020
 4 dni / PMCO1109
395 zł Rezerwuj
16.11 - 19.11.2020
 4 dni / PMCO1116
395 zł Rezerwuj
23.11 - 26.11.2020
 4 dni / PMCO1123
395 zł Rezerwuj
30.11 - 03.12.2020
 4 dni / PMCO1130
395 zł Rezerwuj
07.12 - 10.12.2020
 4 dni / PMCO1207
395 zł Rezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2021 Zima 2021
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC