Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Bled - wczasy rodzinne śnieżna przygoda
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Bled - miejscowość znajdująca się w "Top 3" turystycznych miejscowości Słowenii. Przepiękne widoki, malownicze jezioro, wyspa z kościołem to tylko nieliczne z atrakcji, które możemy tutaj znaleźć. Bled leży u podnóża Alp Julijskich, 45 km od granicy z Włochami i Austrią. Z racji swojego położenia jest to idealne miejsce na rodzinne wakacje narciarskie. Podczas naszego wyjazdu będziemy jeździć, szkolić się na nartach w wybranych ośrodkach narciarskich. Do naszej dyspozycji będzie 128 wyciągów oraz 280 km tras narciarskich o różnorodnym stopniu trudności. Każdy od 4 do 100 latka znajdzie tu stok dla siebie. www.skijulianalps.com/ski-resorts.

Program
Wczasy rodzinne „Śnieżna przygoda”

Propozycja adresowana do rodziców z dziećmi w wieku od 4 do 12 lat. Dla najmłodszych przygotowaliśmy codzienne zajęcia narciarskie pod okiem naszych najlepszych instruktorów/wychowawców, specjalistów od szkolenia dzieci. Zabawy, nauka jazdy na stoku odbywać będą się w wymiarze min. 4,5 h/dziennie. Zapewniamy kameralne grupy (ok. 5 osób), dobrane pod względem posiadanych umiejętności oraz wieku. W trakcie zajęć planujemy krótkie przerwy z możliwością zjedzenia ciepłego posiłku. Koszt lunchu to ok. 15 EUR (jedzenie + napój). Podczas gdy rodzice oddawać się będą błogiemu relaksowi lub szusowaniu na stoku, instruktorzy gwarantują pomoc w zamówieniu oraz zjedzeniu posiłku przez najmłodszych.

Dla chętnych dorosłych, przygotowaliśmy fakultatywnie, możliwość szkolenia z instruktorem. Wieczorem po kolacji proponujemy dzieciom rozbudowany program rekreacyjny z naszymi wychowawcami. Nie zapominając o rodzicach, przygotowaliśmy i dla nich kilka niespodzianek...

Dla rodzin z młodszymi i starszymi dziećmi, dla tych w wieku powyżej 12 lat, proponujemy udział w obozie młodzieżowym realizowanym w tym samym hotelu.

Wszyscy uczestnicy „Śnieżnej przygody” wyjadą z Bledu z pamiątkowymi koszulkami.

Przykładowy program:

Dzień 1: Przyjazd do hotelu w godzinach 15:00-18:00. Kolacja, spotkanie organizacyjne z instruktorami/wychowawcami oraz pilotem, rozdanie karnetów narciarskich. Wstępne ustalenie wizyt w poszczególnych ośrodkach narciarskich. Prezentacja programu rekreacyjnego wyjazdu oraz sprawdzenie przez instruktorów ustawień sprzętu narciarskiego uczestników wyjazdu.

Dzień 2: Zbiórka w wyznaczonym ośrodku narciarskim, szkolenie narciarskie dla dzieci i zainteresowanych rodziców, sprawdzenie posiadanych umiejętności. Po kolacji: dla dzieci - wieczór gier, dla dorosłych - spotkanie integracyjne.

Dzień 3: Zbiórka w wyznaczonym ośrodku narciarskim, szkolenie narciarskie dla dzieci i zainteresowanych rodziców, filmowanie na stoku. Po kolacji: dla dzieci i rodziców - analiza video nagrań z zajęć na stoku, spacer po miejscowości Bled.

Dzień 4: Zbiórka w wyznaczonym ośrodku narciarskim, szkolenie narciarskie dla dzieci i zainteresowanych rodziców. Po kolacji: dla dzieci - gry i zabawy sportowe w hotelu i na świeżym powietrzu, dla dorosłych - szkolenie z ABC serwisowania sprzętu narciarskiego. Dla chętnych wieczorne wyjście na lodowisko.

Dzień 5: Zbiórka w wyznaczonym ośrodku narciarskim, szkolenie narciarskie dla dzieci i zainteresowanych rodziców. Po kolacji: dla dzieci - zajęcia artystyczne, dla dorosłych - zajęcia rozciągające. Dla chętnych wycieczka do Zamku Bled.

Dzień 6: Zbiórka w wyznaczonym ośrodku narciarskim, szkolenie narciarskie dla dzieci i zainteresowanych rodziców. Po zajęciach na stoku - rodzinne zawody sportowe z nagrodami.

Po kolacji: dla dzieci - wieczór kinowy, dla dorosłych - biesiada z „winem i serem”.

Dzień 7: Zbiórka w wyznaczonym ośrodku narciarskim, szkolenie narciarskie dla dzieci i zainteresowanych rodziców, filmowanie na stoku. Po kolacji: rodzinny quiz sportowy, analiza video z nagrań z zajęć na stoku, podsumowanie wyjazdu, rozdanie nagród oraz przekazanie informacji na temat dnia wyjazdu. Dla chętnych wizyta w Wellness Ziva.

Dzień 8: Po śniadaniu wyjazd z hotelu.
Program fakultatywny
- Wellness Ziva - ok. 10 EUR,

- Wyjście na łyżwy - ok. 10 EUR,

- Wizyta w Zamku Bled - ok. 6 EUR.

- Szkolenie narciarskie dla dorosłych - 500 PLN (szkolenie w wymiarze min. 4,5/ dziennie/6 dni. Fakultet będzie realizowany przy minimalnej ilości zainteresowanych - 8 osób).

- Dopłata za transport z miast wyszczególnionych w obozowym planie podróży - 350 PLN/os. Przy wyborze transportu autokarem, terminy turnusów: 15.01-24.01 i 29.01-07.02.
Zakwaterowanie
Zakwaterowanie: 7 noclegów. Hotel Krim *** w miejscowości Bled. Pokoje 2-,3-,4- osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu: darmowe Wi-Fi, tenis stołowy, dyskoteka, restauracja.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów. Hotel Krim *** w miejscowości Bled. Pokoje 2-,3-,4- osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu: darmowe Wi-Fi, tenis stołowy, dyskoteka, restauracja.

Wyżywienie: śniadania w formie bufetu, serwowane obiadokolacje. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. Ubezpieczenie: Signal Iduna. Opieka wychowawcy/instruktora oraz pilota. Realizacja programu. Opłata klimatyczna.
Informacje praktyczne
Cena karnetu: dzieci do 5 roku życia - za darmo, dla narciarzy między 6 a 14 rokiem życia - 85 EUR/6 dni, dla starszej młodzieży - 113 EUR/6 dni, dla dorosłych - 132 EUR/6 dni. Wypożyczenie sprzętu narciarskiego: 15 - 30 EUR/komplet/dzień. W przypadku złych warunków atmosferycznych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany cen karnetów oraz biletów wstępu do atrakcji zawartych w programie fakultatywnym. Cena nie obejmuje: transportu, kosztu karnetu oraz kaucji zwrotnej za karnet w wysokości 5 EUR.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Bled - wczasy rodzinne śnieżna przygoda   (skrót: BLED - WCZASY RODZINNE DBL HB)
16.01 - 23.01.2021
 8 dni / PSWB0116
2099 zł   1799 zł PromocjaRezerwuj
30.01 - 06.02.2021
 8 dni / PSWB0130
2099 zł   1799 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2021 Zima 2021
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC