Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Chorwacja - Crikvenica - Obóz Adriatyk Water Camp (wiek 14-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Zapraszamy do Chorwacji, kraju słynącego z przejrzystego morza, przepięknych plaż oraz malowniczych krajobrazów. To wszystko tworzy wspaniały śródziemnomorski klimat, który pozwoli cieszyć się pełnią wakacji. Atmosfera panująca w Chorwacji całkowicie sprzyja relaksowaniu się, co potwierdza jedne z najsłynniejszych słów: "Polako, Polako" czyli "powoli, powoli". Zostaniesz zakwaterowany w hotelu Dramalj**, który posiada bezpośrednie wyjście na plażę oraz ogromny taras z widokiem na morze. Nasza kadra nie pozwoli by wiało nudą! Na tarasie będą organizowane zajęcia integracyjne, gry, zabawy, dyskoteki, karaoke oraz zajęcia ruchowe. Podczas kąpieli morskich i słonecznych będzie można popracować nad doskonała opalenizną a podczas spacerów nadmorską promenadą będzie okazja do podziwiania najpiękniejszych widoków oraz zrobienia najlepszego zdjęcia pamiątkowego. Podczas obozu przygotujemy się do flash moba, który będzie miał miejsce ostatniego wieczoru obozu. Uwielbiasz zajęcia ruchowe w grupie przy muzyce? Wybierz Adriatyk Fitness Camp. Chcesz przeżyć mnóstwo wodnych przygód? To musisz wybrać obóz Adriatyk Water Camp. Jeśli będziesz miał ochotę na więcej wrażeń, to czeka na Ciebie bogaty program fakultatywny, a w nim m.in. FESTIWAL KOLORÓW. Słyszysz już szum fal błękitnego Adriatyku? Sprawdź samemu, która z atrakcji zrobi na Tobie największe wrażenie. Nie może Cię tutaj zabraknąć!

Program
Adriatyk Water Camp (A) (14-18 lat)

Woda jest Twoją pasją? Czujesz się w niej jak ryba? Jeśli tak, to ten obóz jest świetnym wakacyjnym wyborem! Mamy dla Ciebie wachlarz wodnych propozycji! Doskonalenie techniki pływania w ciepłych wodach Adriatyku, nauka nurkowania z użyciem sprzętu ABC (płetwy, maska, rurka), nurkowanie na orientację – to tylko część naszych propozycji. Nauczysz się różnych metod holowania człowieka w wodzie zarówno bez jak i z bojką SP, a także poznasz możliwości jej użycia w różnych sytuacjach. Uzupełnieniem tego będą zajęcia z podstawowej pierwszej pomocy. Te umiejętności wykorzystasz w symulowanej akcji ratunkowej na wodzie, weźmiesz udział w wyścigach na rowerach wodnych i dmuchanych materacach. To jeszcze nie koniec atrakcji. Czeka Cię także plażowanie, zwiedzanie okolicy i spacery biegnącym wzdłuż plaży deptakiem. Dla chętnych proponujemy jogging przy wschodzie słońca, ćwiczenia wzmacniające, siatkówkę. Z nami nie będziesz się nudził!
Program fakultatywny
Plitwickie Jeziora – całodniowa wycieczka do jednego z najpiękniejszych chorwackich Parków Narodowych, wpisanego na Listę UNESCO. Ten niezwykły park to 16 turkusowych jezior położonych tarasowo i połączonych ze sobą niezliczoną ilością wodospadów. Uczestnicy otrzymują lunch pakiet na wycieczkę, po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 52 EUR.
Jaskinia Postojna – całodniowa wycieczka do jednej z najsłynniejszych jaskiń świata, mającej blisko 20 km podziemnych sal i korytarzy. Trasa turystyczna biegnie starym korytarzem rzeki Pivki, którą pokonuje się pieszo lub kolejką elektryczną. Uczestnicy otrzymują lunch pakiet na wycieczkę, po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 47 EUR.
Wycieczka na wyspę Krk – niezapomniany rejs na „zieloną” wyspę malowniczej Zatoki Kvarneńskiej, która jest jedną z najczęściej odwiedzanych wysp Chorwacji. Zwiedzanie miasteczka Vrbnik – malowniczo położonego na nadmorskim klifie, z widokiem na całą riwierę crikvenicką. Po powrocie obiad w hotelu. Cena ok. 18 EUR.
Wycieczka na wyspę Rab – całodniowy rejs statkiem. Przypłyniecie do miejscowości Baška na wyspie Krk – czas wolny na morskie i słoneczne kąpiele (ok. 1 godz.). Następnie obiad na statku i rejs na przepięknie położoną wyspę Rab. Zwiedzanie starówki miejskiej w stolicy wyspy – miejscowości Rab. Po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 40 EUR.
Festiwal kolorów – wyjście na plażę, gdzie przy dźwiękach muzyki będziemy tańczyć w chmurze kolorowego pyłu – 23 PLN lub 5 EUR.
Zakwaterowanie
Hotel Dramalj**
Położenie:
Hotel położony nad samym morzem, w północno-zachodniej części Crikvenicy, w spokojnej dzielnicy miasta, w odległości ok. 3,5 km od centrum.
Pokoje:
Zakwaterowanie w skromnie, ale funkcjonalnie wyposażonych pokojach 3-, 4-osobowych z łazienkami i klimatyzacją.
Do dyspozycji uczestników:
Hotel posiada wyjście bezpośrednio na plażę, dysponuje restauracją z pięknym widokiem na morze i dużym tarasem. W okolicy hotelu znajduje się sklep spożywczy, restauracje, pizzeria, kręgielnia, boisko do gry w piłkę nożną i koszykówkę, wypożyczalnia sprzętów wodnych. Do centrum miasta prowadzi deptak spacerowy ciągnący się wzdłuż plaży.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
8 noclegów
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej, w formie bufetu, z dużym wyborem potraw. Do śniadania podawana jest kawa, herbata, mleko, do pozostałych posiłków woda. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną (zastępujący kolację).
Transport:
autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: KL 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, opieka ratownika wodnego. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu uczestnicy składają bagaże we wskazanym miejscu. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. Należy zabrać własne ręczniki – w hotelu istnieje możliwość wypożyczenia ręcznika za zwrotną kaucją 5 EUR (bez możliwości wynoszenia na plażę). Uczestnicy obozów sportowych proszeni są o zabranie obuwia sportowego oraz wygodnego i niekrępującego ruchów ubrania. Z uwagi na kamienisto-żwirową plażę, należy zabrać buty do wody. Zalecane kieszonkowe 100 EUR – nie obejmuje programu fakultatywnego oraz posiłków podczas przejazdu. Przejazd autokarem na trasie Cieszyn – Crikvenica (ok. 950 km) ok. 14 godzin. Trasa przejazdu: Czechy, Austria, Słowenia. Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz 8:00. Walutą w Chorwacji jestn kuna 1 EUR – ok. 7,5 kun.

Do przekroczenia granic niezbędny jest ważny paszport lub dowód osobisty.
Informacje o cenie
Cena nie zawiera:

dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży
zwrotnej kaucji w wysokości 10 EUR
wycieczek fakultatywnych
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Chorwacja - Crikvenica - Obóz Adriatyk Water Camp   (skrót: CHORWACJA CRIKVENICA ADRIATYK WATER CAMP PAX FB)
27.06 - 07.07.2020
 11 dni / KROC0627
2099 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.07 - 15.07.2020
 11 dni / KROC0705
2199 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
13.07 - 23.07.2020
 11 dni / KROC0713
2199 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.07 - 31.07.2020
 11 dni / KROC0721
2199 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2020
 11 dni / KROC0729
2199 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
06.08 - 16.08.2020
 11 dni / KROC0806
2099 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
14.08 - 24.08.2020
 11 dni / KROC0814
2099 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC