Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kursy językowe

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Cypr - kurs j. angielskiego Junior Residence EIC (wiek 10-17)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii
Nauka angielskiego na Wyspie Afrodyty

Wiek uczestników 11 - 17 lat

Cypr leży w najcieplejszym rejonie Morza Śródziemnego, a jego plaże i wody należą do najczystszych na świecie. Tu słońce świeci ponad 300 dni w roku. Unosząca się w powietrzu atmosfera sjesty sprawia, że życie toczy się nieśpiesznie, pogodni i uśmiechnięci mieszkańcy siedzą w kawiarniach, obserwują życie na ulicach i placykach. Cypr zapewnia bezpieczeństwo, relaks, piękne plaże i widoki, słońce, doskonałą kuchnię i rodzinną atmosferę, muzykę i taniec, a oprócz tego bogactwo historii starożytnej Grecji, Rzymu i Bizancjum. To właśnie jedną z cypryjskich plaż wybrała sobie bogini Afrodyta na miejsce swoich narodzin. Wiele lat historii wpływów brytyjskich sprawiło, że angielski jest tutaj powszechnie znany i używany. Trudno sobie wyobrazić bardziej klimatyczne i słoneczne miejsce na naukę języka angielskiego. Naucz się języka czerpiąc radość z przebywania z pogodnymi Cypryjczykami, kosztując pysznej, śródziemnomorskiej kuchni, ciesząc się słońcem i błękitem morza!

Szkoła English In Cyprus posiada akredytację cypryjskiego Ministerstwa Edukacji i jest członkiem ELSAC (English Language School Association of Cyprus)


Program

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; grupy o mieszanych narodowościach, maksymalnie 15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami BA (native speakers); test kwalifikacyjny; materiały edukacyjne; certyfikat ukończenia kursu; bogaty program zajęć pozalekcyjnych, zajęcia na basenie (zumba, fashion, aerobik, itp.), gry, zabawy, rozgrywki i zajęcia sportowe, dyskoteki, pokazy filmów, plażowanie. W cenie kursu: jedna całodniowa i jedna półdniowa wycieczka w tygodniu (np. zwiedzanie Nikozji, Limassol, skała Afrodyty, rejs statkiem po morzu).

Przykładowy plan zajęć pozalekcyjnych:

1 dzień: (sobota) – przylot na Cypr, transfer do hotelu, zakwaterowanie, wieczór integracyjny.
2 dzień: (niedziela) – rejs statkiem po morzu (skała Afrodyty, port w Pafos, antyczne mozaiki w House of Dionysus).
3 dzień: zajęcia na basenie „zumba dance”, wieczorem pokaz filmów.
4 dzień: plażowanie nad morzem, po południu gry zespołowe (piłka nożna, siatkówka, koszykówka), wieczorem dyskoteka „fancy dress”.
5 dzień: zajęcia na basenie – „fashion show”, wieczorem „Einstein quiz night”.
6 dzień: po południu gra „Treasure Hunt”, wieczorem „karaoke”.
7 dzień: zajęcia na basenie (aerobik), wieczorem dyskoteka „salsa night”.
8 dzień: wycieczka całodniowa do Nikozji – zwiedzanie głównych atrakcji miasta.
9 dzień: plażowanie nad morzem, po południu spacer po Limassol lub opcjonalne wycieczki do Waterparku lub Ayia Napy.

Zakwaterowanie

Episkopiana Hotel*** – hotel położony w miejscowości Episkopi – 5 minut spacerem od szkoły, 5 minut jazdy busem od plaży (hotel zapewnia bezpłatne transfery). Zakwaterowanie w pokojach 4-osobowych z klimatyzacją, łazienką, balkonem, TV-Sat, suszarką. Do dyspozycji uczestników: basen, darmowe wi-fi w recepcji hotelu, kafejka internetowa (płatna). http://www.episkopianahotel.com/


Świadczenia

Zakwaterowanie: Episkopiana Hotel*** – hotel położony w miejscowości Episkopi – 5 minut spacerem od szkoły, 5 minut jazdy busem od plaży (hotel zapewnia bezpłatne transfery). Zakwaterowanie w pokojach 4-osobowych z klimatyzacją, łazienką, balkonem, TV-Sat, suszarką. Do dyspozycji uczestników: basen, darmowe wi-fi w recepcji hotelu, kafejka internetowa (płatna).
http://www.episkopianahotel.com/
Wyżywienie: całodzienne (śniadania, lunch i obiadokolacje) w formie bufetu. Napoje do posiłków. Pierwszy posiłek: śniadanie w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: kolacja w dniu wyjazdu.
Transport: przelot samolotem linii LOT na trasie Warszawa – Larnaca – Warszawa (zgodnie z rozkładem lotów):
Wylot z Warszawy o 22:30, przylot na Cypr o 02:55.
Wylot z Cypru o 03:40, przylot do Warszawy o 06.15.
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku im F. Chopina w Warszawie, przy stanowisku Almaturu. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska w Warszawie.
Transfer busem z/na lotnisko na Cyprze.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka rezydenta w trakcie całego pobytu. Realizacja programu.


Informacje praktyczne

CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu. Prosimy zwrócić szczególną uwagę na długość poszczególnych terminów oraz godziny wylotów i przylotów. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska im. F. Chopina w Warszawie. Sugerowane kieszonkowe w wysokości ok. 150 EUR na wydatki własne i dodatkowo płatne wycieczki fakultatywne. Niezbędne nakrycie głowy oraz ochronny krem do opalania z wysokim filtrem oraz zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty).Konieczny ważny paszport. Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom informacji odnośnie alergii lub wymogu specjalnej diety (np. wegetariańskiej). Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (10 zł).


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Cypr - kurs j. angielskiego Junior Residence EIC     (skrót: CYPR JUN RESID EIC PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PAKM070505.07.2019 - 20.07.20196399 zł   6109 zł   PromocjaRezerwuj16 dni
PAKM072626.07.2019 - 10.08.20196299 zł   6009 zł   PromocjaRezerwuj16 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC