Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Czarnogóra - Ulcinj - Obóz rekreacyjny (wiek 13-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Wymarzone wakacje połączone z poznawaniem nowych, pięknych miejsc - znajdziesz tylko
w Czarnogórze! W Ulcinj, słynnym czarnogórskim kurorcie, znanym z największej, 13 kilometrowej piaszczystej plaży (Velika plaža) po tej stronie Adriatyku, będziesz świetnie się bawić i odpoczywać w gronie przyjaciół! Przyjemny, śródziemnomorski klimat, ciepła morska woda, słoneczna pogoda, egzotyczna roślinność zagwarantują Ci udany wypoczynek. Bogaty program fakultatywny, nasza doświadczona i pełna ciekawych pomysłów kadra zapewnią Ci moc udanej wakacyjnej rozrywki! Położone w pobliżu historyczne centrum Ulcinj, pozwoli Ci odczuć klimat orientalnego wypoczynku. Podczas tych wakacji przekonasz się, że są jeszcze na świecie absolutnie wyjątkowe miejsca!

Program
Rekreacja (R) (13-15 lat), (16-18 lat)

Na naszym obozie spędzisz czas czerpiąc radość z niesamowitych krajobrazów i atrakcji Czarnogóry. Będziesz zażywać kąpieli morskich i opalać się w promieniach słońca. Czas wypełnią nam zajęcia organizowane przez naszą kadrę. Bogaty program zajęć obejmuje m.in. gry i zabawy na plaży, takie jak frisbee, siatkówka, piłka plażowa oraz zajęcia na terenie obiektu. W pobliżu hotelu znajduje się boisko sportowe, a w obiekcie możecie korzystać ze wspaniałego basenu otwartego, jacuzzi oraz klimatycznego basenu krytego z ogrzewaną wodą. Udamy się na całodzienną wycieczkę Montenegro Tour do najpiękniejszych miejsc Czarnogóry, podczas której zobaczymy m.in.: Kotor – malowniczo położone nad Zatoką Kotorską średniowieczne miasto portowe, z fascynującą starówką, pełną wąskich, brukowanych kamieniem uliczek, Budwę – tętniący życiem kurort z zabytkową starówką, wspaniałą, śródziemnomorską roślinnością oraz pięknymi plażami, słynną wyspę Św. Stefana – turystyczną perłę i wizytówkę regionu. Innego dnia odwiedzimy historyczne centrum Ulcinj – ze wspaniałą cytadelą, starówką wysuniętą w głąb morza, krętymi uliczkami, plażą miejską, kafejkami, sklepikami i dyskotekami. Dla chętnych proponujemy poranny lub wieczorny jogging czy zajęcia pływackie w morzu (z ratownikiem) lub na hotelowym basenie. Będzie też czas na słodkie leniuchowanie. Myślicie, że to już wszystko? Nic bardziej mylnego. Wieczorami wychodzimy na miasto! W pobliskim centrum wiele się dzieje, zatem wspaniała zabawa gwarantowana. Zapraszamy również do skorzystania z propozycji wycieczek fakultatywnych.
Program fakultatywny
Jezioro Szkoderskie – rejs statkiem po największym jeziorze na półwyspie bałkańskim. Jezioro stanowi naturalną granicę z Albanią i jest jedynym miejscem w Europie, gdzie można zobaczyć pelikany w ich naturalnym środowisku. Cena ok. 30 EUR.
Kaniony Czarnogóry – największe kaniony Europy rzeki Tary i Moraczy, położone wśród wspaniałej górskiej przyrody. Cena ok. 40 EUR.
Dubrownik Tour – chorwackie miasto, w całości wpisane na listę UNESCO z trzech stron otoczone morzem. Kulturalna stolica Dalmacji ze spektakularnymi średniowiecznymi fortyfikacjami. Cena ok. 40 EUR.
Zatoka Kotorska – rejs statkiem po malowniczej zatoce – fiordzie wcinającym się w górzyste wybrzeże. Cena ok. 35 EUR.

Na każdą wycieczkę uczestnicy otrzymują lunch pakiet.
Zakwaterowanie
Villa Primafila
Położenie:
Obiekt położony jest w miejscowości Ulcinj, ok. 2 km od „Wielkiej plaży” (transport na plażę będzie odbywał się autokarem).
Pokoje:
Zakwaterowanie w komfortowo wyposażonych 2-, 3-, 4-osobowych pokojach z łazienkami, TV SAT, balkonami, bezpłatną klimatyzacją, ręcznikami.
Do dyspozycji uczestników:
Na terenie całego obiektu dostępne jest bezpłatne Wi-Fi. W pobliżu znajduje się całodobowy sklep spożywczy i boiska sportowe.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
8 noclegów
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej: śniadania w formie bufetu, kolacje serwowane, obiady serwowane – wybór z 2 menu, podczas całodziennego pobytu na plaży obiad w restauracji. Do śniadania podawana jest kawa, herbata, mleko, do pozostałych posiłków woda. Stały dostęp do wody pitnej na terenie hotelu. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu oraz suchy prowiant na drogę powrotną (zastępujący kolację).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, DVD, barkiem, toaletą.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: KL-20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, opieka ratownika wodnego.
Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. Należy zabrać własne ręczniki plażowe. Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez opiekunów miejscu.
Przejazd autokarem na trasie Cieszyn – Ulcinj (ok. 1.500 km) – ok. 25 godz. Trasa przejazdu: Czechy/Słowacja, Węgry, Serbia. W trakcie podróży przerwy na posiłek (płatny indywidualnie), np. na Słowacji (ok. 5-7 EUR), na Węgrzech (ok. 1.500 HUF). Walutą w Czarnogórze jest EUR.
Zalecane kieszonkowe ok. 100 EUR – nie obejmuje programu fakultatywnego oraz posiłków podczas przejazdu.
Na plaży możliwość skorzystania z leżaków i parasola za dodatkową opłatą 5 EUR/ dzień (2 leżaki i parasol).
Do przekroczenia granic niezbędny jest ważny paszport lub dowód osobisty.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Czarnogóra - Ulcinj - Obóz rekreacyjny   (skrót: CZARNOGORA ULCINJ OBOZ REKREACYJNY PAX FB)
30.06 - 10.07.2019
 11 dni / KCOU0630
2199 zł   1899 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
08.07 - 18.07.2019
 11 dni / KCOU0708
2199 zł   2099 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2019
 11 dni / KCOU0716
2199 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC