Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Dziwnówek - obóz ASG (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Dziwnówek to nadmorska miejscowość wypoczynkowa, położona na Mierzei Dziwnowskiej oddzielającej Morze Bałtyckie od Zalewu Kamieńskiego, oddalona o 8 km od Kamienia Pomorskiego i 20 km od Międzyzdrojów. Tutaj adrenalina nie opuści Cię ani na krok. Będziesz mógł spróbować swoich sił w survivalu, sprawdzić się w zajęciach z ASG lub szukać ukrytych skarbów wykrywaczem metalu. Zamieszkasz w ośrodku "Zielona noc" (dawniej "Marcel") składającym się z 21 drewnianych domków campingowych typu "Szałas" i budynku murowanego z jadalnią, położonych na oświetlonym i ogrodzonym terenie. Każdy domek to dwa 3-osobowe pokoje na parterze oraz pokój 4-osobowy na piętrze. Każdy pokój ma niezależne wejście i własną łazienkę. Do Twojej dyspozycji: jadalnia, świetlica ze sprzętem dyskotekowym, rzutnikiem multimedialnym i playstation, sala bilardowa, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej i koszykówki, plac zabaw oraz krąg ogniskowy. Zasmakuj kąpieli w morzu pod opieką ratowników wodnych, wycieczek pieszych i rowerowych oraz ognisk w miłej atmosferze. Czeka Cię program wspólny dla wszystkich obozów, który będzie dopiero wstępem do największej przygody Twojego życia. Zajęcia sprawnościowe: zaprawy poranne, musztra, marszobiegi, wyścigi w workach, na szczudłach i wieloosobowych nartach, zajęcia gimnastyczne na plaży. I pomoc: symulacja akcji ratunkowej na wodzie, konstruowanie noszy, udzielanie pomocy oraz transport rannego w trudnych warunkach terenowych oraz w wodzie. Terenoznawstwo: "czytanie mapy", nauka posługiwania się busolą, odnajdywanie północnego kierunku z układu gwiazd, wędrówki na orientację, nocne podchody, zaawansowane gry terenowe. Dyskoteki: z karaoke. Gry: z wykorzystaniem konsoli Playstation. Wypad: na kryty basen w sąsiednim ośrodku "Jantar".


Program

ASG – „Braterstwo Broni” (12-15 lat), (15-18 lat)
Obóz dla fanów wojskowości, zarówno dla tych co brali już udział w rozgrywkach ASG, jak i dla tych, którzy chcą dopiero spróbować w nich swoich sił.

ASG: (Air Soft Gun) – zajęcia z użyciem replik broni skonstruowanej w celu realnego odwzorowania pola walki (repliki broni ASG to wierne kopie oryginałów, pod względem wielkości, szczegółów i ciężaru); na czas zajęć uczestnicy dostaną replikę karabinka AK, pasoszelki i ładownice lub kamizelkę taktyczną, okulary lub gogle i maski ochronne; będą ćwiczyć taktykę walki w warunkach będących wiernym odtworzeniem prawdziwych działań wojennych: szkolenie z zasad bezpieczeństwa i odpowiedniej obsługi replik broni, podstawy działania w lesie, strzelanie dynamiczne do celu stałego i ruchomego, różne pozycje strzeleckie i właściwa postawa podczas strzelania, poruszanie się w terenie w szykach bojowych, komunikacja niewerbalna i sygnały dowodzenia, realizacja różnych scenariuszy ASG („Team Deathmatch”, „Capture the Flag”, „Search and Destroy”, ochrona VIP-a, konwojowanie rannego); część zajęć prowadzona będzie nocą; trening strzelania z różnych replik ASG (broni krótkiej, strzelb i karabinów). Zielona taktyka: zasady prowadzenia działań na otwartym terenie; natarcie krótkimi skokami, formacje patrolowe, kamuflaż, reakcja na kontakt ogniowy i zerwanie kontaktu, przejścia przez drogę lub skrzyżowanie. Czerwona taktyka: zasady ratownictwa na polu walki; ewakuacja rannego różnymi sposobami, opatrywanie ran postrzałowych i innych urazów powstających podczas działań wojennych; zawartość apteczki indywidualnej żołnierza; składanie meldunku MEDEVAC.

Samoobrona i walka wręcz: nauka podstaw wojskowego systemu walki wręcz, obrona przed atakiem i szantażem nożem, pałką i bronią palną, wychodzenie z duszeń.

Zajęcia strzeleckie: strzelanie zza różnych przeszkód terenowych, postępowanie przy zacięciu się broni, strzelanie do celu stałego i poruszającego się, postawy strzeleckie; B.L.O.S. –poznanie systemu bezpiecznego posługiwania się i walki bronią palną; turnieje strzeleckie z wykorzystaniem broni pneumatycznej. Szyfrowanie: nauka różnych rodzajów szyfrowania oraz posługiwania się alfabetem Morse’a i alfabetem fonetycznym (NATO).

Zajęcia inżynieryjno- saperskie: poznanie budowy i działania granatów różnych typów, rzut granatem, budowa okopów, zakładanie pola minowego, przejście przez pole minowe, rozminowywanie terenu przy użyciu wykrywaczy metali i macek saperskich. OPBMR: obrona przeciwko broni masowego rażenia, zakładanie maski przeciwgazowej na czas, strzelanie w maskach przeciwgazowych z broni pneumatycznej, zakładanie i zajęcia w odzieży przeciwchemicznej.

Punkty kontrolne: zasady działania na punktach kontrolnych (checkpoint), przeszukiwanie, obezwładnianie i aresztowanie podejrzanego.

Survival militarny: pozyskiwanie i uzdatnianie wody do picia, niewidoczne obozowisko, rozpalanie ognisk w różnych warunkach, budowa noszy, nocne warty przy ognisku.

AK-47 Kałasznikow: zasada działania, zawody w rozkładaniu, składaniu broni i ładowaniu magazynków na czas; nauka celowania, przeładowywania i oddawania „suchych strzałów” (broń pozbawiona jest cech bojowych).

Pokaz wyposażenia wojskowego: zapoznanie się i nauka obsługi replik karabinków AKM, AKMS, M4, L85, karabinu maszynowego M249 oraz granatników przeciwpancernych AT4 i M72 LAW; możliwość przymierzania mundurowania i wyposażenia różnych armii i formacji wojskowych.

Przez cały obóz trwać będzie Wielki Drużynowy Turniej ASG (poziom trudności rywalizacji będzie zależał od wieku i sprawności uczestników oraz warunków pogodowych). Podczas realizowania kilku scenariuszy ASG wyłoniona zostanie najlepsza kilkuosobowa drużyna, zaś finałowa rozgrywka odbędzie się w nocy. Każdy uczestnik będzie musiał działać cały czas na rzecz swojej drużyny, by wspólnie osiągnąć zwycięstwo, zgodnie z kodeksem Braterstwa Broni.

Każdy uczestnik turnieju otrzyma na koniec swoje blaszki identyfikacyjne.

Program fakultatywny

Zajęcia z ASG – 10PLN (za każdy dodatkowy scenariusz),
Rejs łodzią „Nataszka” po Zalewie Wrzosowskim – 10 PLN.
Możliwość zakupu: mundurów wojskowych z demobilu – od 50 PLN (komplet bluza + spodnie) oraz innych akcesoriów militarnych i survivalowych.
Zajęcia fakultatywne i opłata za mundury płatne na miejscu.


Zakwaterowanie

Ośrodk Wypoczynkowy "Zielona noc" (dawniej „MARCEL” ) - składając się z 21 drewnianych domków campingowych typu „Szałas” i budynku murowanego z jadalnią, położonych na oświetlonym i ogrodzonym terenie. Każdy domek to dwa 3-osobowe pokoje na parterze oraz pokój 4-osobowy na piętrze. Każdy pokój ma niezależne wejście i własną łazienkę. Do Twojej dyspozycji: jadalnia, świetlica ze sprzętem dyskotekowym, sala bilardowa, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej i koszykówki, plac zabaw oraz krąg ogniskowy.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Wypoczynkowym „Zielona Noc” (dawniej „MARCEL”) w domkach campingowych w pokojach 3 i 4 osobowych z łazienkami.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna).

Transport: autokar z klimatyzacją

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.

Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej.
Nagrody i pamiątki. Dojazdy lokalne.
Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Kadrę stanowić będą: ratownicy wodni, instruktorzy: survivalu i strzelectwa sportowego. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, kamizelki asekuracyjne, okulary lub gogle i maski ochronne). Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 PLN na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie – kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu. Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, mały plecak, śpiwór, karimat, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtkę przeciwdeszczową, odzież i buty do chodzenia w wodzie, po lesie i mokradłach (niedrogie obuwie mogące ulec zniszczeniu), buty turystyczne, latarkę z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, scyzoryk, okulary słoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole, instrumenty muzyczne i aparaty fotograficzne.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 20.30-21.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 05.30-06.30. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Dziwnówek - obóz ASG     (skrót: DZIWNOWEK ASG PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
ŁPMD062424.06.2019 - 04.07.20191999 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPMD070505.07.2019 - 15.07.20191999 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPMD071616.07.2019 - 26.07.20191999 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPMD072727.07.2019 - 06.08.20191999 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPMD080707.08.2019 - 17.08.20191999 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPMD081818.08.2019 - 28.08.20191999 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC