Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Francja - Paryż - obóz rekreacyjny (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Park Asterixa - Paryż - Reims - Disneyland

Zabierzemy Cię do parku Asterixa, pokażemy stolicę Szampanii - Reims, a przede wszystkim - damy Ci aż dwa dni na zabawę w parkach Disneya - Disneylandzie i Disney Studios. Parady i atrakcje, zapierające dech w piersiach pokazy wieczorne - tego nie można przegapić! Takiej dawki wspaniałej rozrywki nie znajdziesz nigdzie indziej!

Program
Obóz rekreacyjny (12-18 lat)

1 dzień:
wyjazd z Polski wg planu podróży.
2 dzień:
przyjazd do parku Asterixa – to kraina bohaterów słynnych francuskich komiksów: Asterixa i Obelixa, podzielona na kilka krain – Gallów, Cesarstwa Rzymskiego, Greków, Wikingów i podróż przez czasy. Mamy więc atrakcje wodne, wielkie kolejki górskie, rollercoastery, pokazy delfinów, spacer po Lesie Druidów, przejażdżkę w kadziach z magicznym napojem i wiele innych atrakcji. Obiadokolacja, przejazd do hotelu.
3 dzień:
śniadanie, pakowany lunch, przejazd do Paryża i zwiedzanie miasta: Plac Bastylii i kolumna Lipcowa, dzielnica Montmartre - Moulin Rouge, Plac Pigalle, bazylika Sacre-Coeur, dzielnica XXI wieku – „La Défense”, Łuk Triumfalny, Champs Elysees – najsłynniejsza aleja świata, Trocadero, Pola Marsowe, Wieża Eiffla. Obiadokolacja. Wieczorny rejs statkiem po Sekwanie pozwoli poczuć ducha paryskich bulwarów i zobaczyć wiele zabytków od strony rzeki. Nocny przejazd autokarem po wspaniale oświetlonym mieście i późny powrót do hotelu, nocleg.
4 dzień:
późniejsze śniadanie, pakowany lunch. Przejazd do zamku Pierrefonds - niezwykłej budowli będącej kwintesencją wyobrażeń o średniowiecznym zamczysku. Zwiedzanie potężnej budowli, która doskonale odnowiona zapozna nas z średniowieczną historią Francji. Następnie przejazd do Reims - stolicy Szampanii. Zobaczymy tu interesujące centrum miasta wraz z rzymskim Łukiem Triumfalnym Porte de Mars i przepiękną Katedrę Notre Dame, uznawaną za najbardziej harmonijną i klasyczną budowlę we Francji. Zwiedzanie katedry, w której w 496 r. chrzest Francji przyjął król Franków Chlodwig, a następnie odbywały się tu koronacje królów Francji a w XX wieku odbyło się symboliczne pojednanie narodu francuskiego i niemieckiego. Obiadokolacja. Powrót do hotelu.
5 dzień:
śniadanie, pakowanych lunch, przejazd do Paryża i zwiedzanie: Opera Garnier, Plac Vendome, przy którym znajduje się Hotel Ritz, Ogrody Tuilleries, Łuk Karuzeli, Muzeum Luwr i szklana piramida, Centrum Pompidou, Hotel de Ville, wyspa La Cité
- najstarsza część i kolebka Paryża z Katedrą Notre-Dame, kaplicą Saint Chapelle, Pałacem Sprawiedliwości oraz budynkiem Conciergerie - dawnym więzieniem. Spacer po Dzielnicy Łacińskiej - dzielnicy studentów z wielką ilością sklepów, butików i kawiarń. Obiadokolacja. Powrót do hotelu.
6-7 dzień:
śniadanie, pakowany lunch, wyjazd do Eurodisney – dwa dni w magicznych parkach – Disneylandzie i Walt Disney Studios: ponad 50 atrakcji, pokazy i parady postaci Disneya. W Disneylandzie czekają na nas: relaksujący rejs wokół globu: „It’s a small World” i lot z Piotrusiem Panem, ekscytujące lasery Buzza Astrala, filiżanki Szalonego Kapelusznika, rejs wśród Piratów z Karaibów, zapierające dech w piersiach przejażdżki kolejkami: Big Thunder Mountain i Indiana Jones. Disney Studios to niesamowita kraina filmów Disneya: zauroczy nas magia kina i animacji, dreszcz emocji wzbudzą przejażdżki Crush Coasterem z Nemo, spadające windy Hollywood Tower czy Rock’n’Roller Coaster. Niespotykane atrakcje przeżyjemy podczas przejażdżki, w trakcie której weźmiemy udział w pokazie efektów specjalnych – wybuchająca cysterna, kaskada spadającej wody, trzęsienie ziemi – to tylko niektóre atrakcje na trasie przejażdżki. Obiadokolacja, wyjazd w drogę powrotną do Polski.
8 dzień:
przyjazd do Polski w godzinach popołudniowych.
Zakwaterowanie
5 noclegów w hotelu sieci Premiere Classe lub równorzędnym, w okolicach Paryża. Pokoje 2-, 3-, 4-osobowe z łazienkami (również łóżka piętrowe).
Świadczenia
Zakwaterowanie: 5 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Śniadania kontynentalne w formie bufetu, pakowane lunche, obiadokolacje. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: obiadokolacja w Disneylandzie i prowiant na drogę powrotną. Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Uczestnikami obozu mogą być wyłącznie osoby, które w dniu wyjazdu mają ukończone 12 lat.
Sugerowane kieszonkowe – minimum 240 EUR (realizacja programu, drobne wydatki). Dla osób, które dopłaciły za realizację programu w biurze przed wyjazdem (860 PLN) sugerowane kieszonkowe na drobne wydatki minimum 50 EUR.
Część programu zwiedzania realizowana środkami komunikacji miejskiej.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Planowany przyjazd do hotelu drugiego dnia imprezy ok. godz. 20:00, planowany wyjazd z hotelu przedostatniego dnia imprezy ok. 9:00.
Przejazd na trasie Wrocław – Paryż (ok. 1.300 km) ok. 20 godzin. Podczas podróży przerwa na posiłek, orientacyjny koszt posiłku ok. 8 EUR.
Do przekroczenia granicy konieczny paszport lub dowód osobisty.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- dopłaty za transport z miast wyszczegółnionych w planie podróży oraz opłaty za bilety wstępu niezbędne na realizację programu - 860 zł (płatne w biurze) lub ok. 190 EUR płatne na miejscu.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Francja - Paryż - obóz rekreacyjny   (skrót: PARYZ PREMIERE CLASSE REKREACJA PAX FB)
03.07 - 10.07.2020
 8 dni / OFPR0703
2599 zł   2399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC