Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Janów Lubelski - kolonia motocross, zakwaterowanie w domkach (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
W Parku Rekreacji Zoom Natury można będzie poznać świat przyrody poprzez aktywne doświadczanie i eksperymentowanie. Znajduje się tam park linowy, plac energii z fontannami, siłownia zewnętrzna tajemniczy exit room, Park Wodny i Park Kreatywny. Piaszczysta plaża nad Zalewem Janowskim zachęca do plażowania i kąpieli. Kompleks Parku Krajobrazowego Lasów Janowskich możecie podziwiać w trakcie wycieczek pieszych, rowerowych, wypraw samochodami terenowymi, spływów kajakowych i jazd konnych. W pobliżu OW Almatur znajduje się teren do zajęć paintball, Ośrodek Jeździecki Karino, Ośrodek Edukacji Przyrodniczej. Oprócz powyższych atrakcji każda grupa odrębnie realizuje swój specjalistyczny program obozu lub kolonii. Dla uczestników wszystkich grup zrealizujemy 2 wycieczki po okolicy wolnobieżną kolejką turystyczną lub autokarem: do starej pracowni garncarskiej w Łążku Garncarskim, na Porytowe Wzgórze, do Momot i Szklarni oraz wycieczkę autokarową (do wyboru) Zamość, Łańcut, Sandomierz, Lublin. Na aktywnych czekają zajęcia sportowe: tenis stołowy, badminton, siatkówka plażowa, wycieczki piesze i rowerowe, ogniska, podchody, questingi, gry i zabawy, olimpiady sportowe,dyskoteki, karaoke.

Program
Obóz motocrossowy (7-12 lat)

Program obozu obejmuje 20 godzin treningów dlacałej grupy pod okiem instruktora z Klubu Motorowego Cross . Od uczestników wymagana jest umiejętność jazdy na rowerze. Zapewniamy motocykle o pojemności silnika 90 cm3 oraz 110 cm3, obuwie max rozmiar 41, ochraniacze łokci, kolan, klatki piersiowej, rękawiczki, gogle, kask. Szkolenie obejmuje: podstawową obsługę motocykla, ruszanie z miejsca i zatrzymywanie się, samodzielną jazdę, prawidłową pozycje stojącą i siedzącą na prostej, zakrętach oraz naukę pokonywania wzniesień i skoków. W trakcie obozu będzie zorganizowany wyjazd na profesjonalny tor motocrossowy. Uczestnicy obozu motocrossowego muszą posiadać pisemna zgodę rodziców na udział w zajęciach.
Program fakultatywny
Wyprawa samochodami terenowymi typu off -road/po wycieczce ubrania do wyrzucenia/– cena – ok. 30 PLN. Zwiedzanie Zoom Natury – ok. 28 PLN, exit room-minimalny wiek od 12 roku – ok. 15 PLN. Park linowy – od ok.10 PLN do ok.38 PLN, Basen – ok.10 PLN/osoba, Kręgielnia – ok. 10 PLN/osoba.
Zakwaterowanie
Ośrodek Wypoczynkowy ALMATUR w Janowie Lubelskim położony w lesie, nad zalewem. Ośrodek posiada miejsce na ognisko,plac zabaw dla dzieci, stoły do tenisa, wypożyczalnię rowerów, boisko do siatkówki plażowej, saunę, jacuzzi. Uczestnicy obozów będą zakwaterowani w domkach drewnianych 6 osobowych typu KROKUS lub typu Narol. W każdym domku jest łazienka. Domki typu Krokus posiadają pokój 6 osobowy i łazienkę. Domki typu NAROL posiadają: pokój 1-, 2-, 3-osobowy i łazienkę.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów w ośrodku wypoczynkowym ALMATUR, położonym w lesie nad zalewem. Ośrodek posiada miejsce na ognisko,plac zabaw dla dzieci, stoły do tenisa, wypożyczalnię rowerów, boisko do siatkówki plażowej, saunę, jacuzzii. Uczestnicy obozów będą zakwaterowani w domkach drewnianych 6 osobowych typu KROKUS lub typu Narol. W każdym domku jest łazienka. Domki typu Krokus posiadają pokój 6 osobowy i łazienkę. Domki typu NAROL posiadają: pokój 1-, 2-, 3-osobowy i łazienkę. Wyżywienie: całodzienne ( 3 posiłki+ podwieczorek). Pierwszy posiłek – kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek – śniadanie w dniu wyjazdu+prowiant na drogę dla podróży trwającej ponad 5 godz. Transport: autokar turystyczny. Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN. Opieka pedagogiczna, medyczna i ratownika WOPR oraz instruktorów. Realizacja program.
Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w rozkładzie jazdy, programu fakultatywnego oraz biletów wstępu – ok. 15 PLN.Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00 a kończy o 10.00. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości ok. 50 PLN, która jest zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone szkody. W dniach realizacji wycieczek nie ma zajęć programowych.



Wzrost uczestnika -max 155 cm, nr buta max 41.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:

- kaucji zwrotnej pobieranej w ośrodku w dniu przyjazdu w wysokości ok. 50 PLN

-biletów wstępu ok. 15 zł

-programu fakultatywnego
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Janów Lubelski - kolonia motocross, zakwaterowanie w domkach   (skrót: JANOW LUBELSKI - MOTOCROSS 2019 ZAKWATEROWANIE W DOMKACH PAX FB)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC