Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Karpacz - obóz rekreacyjny (wiek 10-17)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Obóz rekreacyjny 10-17 lat

Program
Zespół animatorów i wychowawców sprawi, że nie będzie czasu na nudę. Nastawiamy się na aktywne zwiedzanie, ale nie tylko. Podczas pobytu w ośrodku zrealizujemy program rekreacyjny. Ponadto istnieje możliwość skorzystania z bogatego programu fakultatywnego. Dodatkowo w programie: wycieczka do Niemiec – podczas której zwiedzimy Drezno. Zobaczymy Zwinger, Residenzschloss, Operę Państwową, katedrę Hofkirche, Albertinum, tarasy Bruhla, pomnik Augusta II Mocnego. Wycieczka do Czech – rekreacyjny wyjazd do Aquaparku w Libercu, podczas którego spędzimy kilka godzin na wodnych szaleństwach. Zaproponujemy również wycieczki piesze po szlakach Karkonoszy: Świątynia Wang, Kapliczka Świętej Anny. Śnieżka – dla chętnych wyprawa z przewodnikiem na najwyższy szczyt Karkonoszy. Ponadto gry, zabawy, dyskoteka, ognisko.
Program fakultatywny
Rafting – 2-godzinny spływ po rzece bezpiecznymi pontonami raftingowymi. To atrakcja, która łączy ze sobą 3 elementy: współdziałanie na wodzie, aktywny wypoczynek oraz spędzanie czasu na łonie natury. Cena 70 PLN.
Bumper Ball – to rozgrywka piłki nożnej, w której zawodnicy ubierają się w sferyczne kule, podobne do kul do zorbingu. Emocje i dobra zabawa gwarantowane. Cena 50 PLN.
Termy Cieplice – to park wodny, w którym znajdziemy zjeżdżalnie rurowe, zjeżdżalnię trzytorową, leżanki wodne, jacuzzi, dziką rzekę, huśtawkę wodną. Baseny zewnętrzne i wewnętrzne. Temperatura wody w basenach wynosi od 27 do 36 stopni Celsjusza. Cena 70 PLN.
Park Wodny Tropikana – to park zlokalizowany w Hotelu Gołębiewski w Karpaczu. Oferuje wiele atrakcji – basen rekreacyjny z falą, basen z hydromasażem wodno – powietrznym, basen rzeka, kaskada wodna, brodzik z piaskownicą, basen sportowy z 5 torami, 8 wanien jacuzzi z różnymi rodzajami wody, zjeżdżalnia „cebula”, zjeżdżalnia 3-torowa, grota lodowa, tężnia solankowa. Cena 60 PLN.
Baseny Sandra Spa – zlokalizowane w Hotelu Sandra w Karpaczu. Do dyspozycji: basen ze sztuczną falą, basen pływacki, basen sztuczna rzeka, 4 zjeżdżalnie, 2 wanny solankowe, brodzik dla dzieci Wodna Dżungla, sauna parowa dla dzieci, jacuzzi. Cena 60 PLN.
Zakwaterowanie
10 noclegów w Ośrodku Wypoczynkowym Reda w Karpaczu. Ośrodek o standardzie turystycznym, położony w zacisznym miejscu otoczonym zielenią, blisko centrum Karpacza, około 800 metrów od głównego deptaka. Na powierzchni 3 hektarów duży teren rekreacyjny. Pokoje 3-, 4-, 5-, 6-osobowe z łazienkami.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser wydawany przy obiedzie) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady serwowane do stolików, z możliwością dokładek. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, instruktorska w trakcie zajęć specjalistycznych.
Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Cena nie obejmuje obowiązkowej opłaty za bilety wstępu i realizację programu podczas wycieczek do Czech i Niemiec: ok. 500 CZK i 12 EUR. Cena nie obejmuje dopłat za transport wyszczególnionych w rozkładzie jazdy.
Do przekroczenia granicy czeskiej i niemieckiej konieczny jest paszport lub dowód osobisty. Na obóz należy zabrać: wygodne buty do górskich wędrówek, kurtkę nieprzemakalną, mały plecak. Osoby korzystające z parków wodnych dodatkowo strój kąpielowy i ręcznik kąpielowy.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07:00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 21.00, wyjazd nie później niż o godz. 06.45.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- opłaty za bilety wstępu i realizację programu podczas wycieczek do Czech i Niemiec - ok. 500 CZK i 12 EUR.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Karpacz - obóz rekreacyjny     (skrót: KARPACZ REDA REKREACJA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
OPOK062222.06.2019 - 02.07.20191449 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOK070303.07.2019 - 13.07.20191449 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOK071414.07.2019 - 24.07.20191449 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOK072525.07.2019 - 04.08.20191449 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPOK080505.08.2019 - 15.08.20191449 zł   1399 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC