Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Obozy, kolonieCzytaj więcej
Klub UrwisaCzytaj więcej
WycieczkiCzytaj więcej
WczasyCzytaj więcej
Kursy językoweCzytaj więcej
Kursy językowe indywidualneCzytaj więcej
Obozy studenckieCzytaj więcej
EgzotykaCzytaj więcej
Pozostałe produkty
Work & TravelCzytaj więcej
Nauka i pracaCzytaj więcej
Autokary do wynajęciaCzytaj więcej
Zielone SzkołyCzytaj więcej
Warto zobaczyć
O firmieCzytaj więcej
Informacje dla klientaCzytaj więcej
Poradnik dla rodzicaCzytaj więcej
Nasza kadraCzytaj więcej
Zobacz nasz katalogCzytaj więcej
Biura partnerskieCzytaj więcej
Galeria fotoCzytaj więcej
Galerie filmoweCzytaj więcej
Facebook - Obozy i KolonieCzytaj więcej
Facebook - Podróże i WycieczkiCzytaj więcej
Regulamin serwisuCzytaj więcej
« wróć do listy imprez
Włochy - Rzymskie Dolce Vita dla seniora
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Florencja - Rzym - Watykan - Monte Cassino - Padwa

Florencja - kolebka renesansu
Bazylika św. Piotra - Grób św. Jana Pawła II
Koloseum - najstarszy amfiteatr świata
Panteon - antyczna perełka architektoniczna
Padwa - sanktuarium św. Antoniego


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy do hotelu w okolicy Padwy we Włoszech, kolacja, nocleg. (Trasa przejazdu Cieszyn – Padwa, ok. 970 km)
2 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Florencji. Zwiedzanie centrum miasta rozpoczniemy od najbardziej znanego kościoła Florencji – gotyckiej katedry Santa Maria del Fiore, którą wieńczy słynna kopuła Brunelleschiego. Będziemy również podziwiać stojące tuż przy katedrze: Wieżę Giotta i Baptysterium. Następnie Piazza della Signoria, przy którym stoi słynny Palazzo Vecchio będący przez wiele lat siedzibą rodu Medyceuszy. W dalszej części naszego spaceru dotrzemy również do Kościoła Santa Croce – św. Krzyża – miejsca pochówku najznamienitszych Włochów z Michałem Aniołem na czele. Nasz spacer po Florencji zakończymy na „kipiącym złotem” Ponte Vecchio zwanym Mostem Złotników. Przejazd do hotelu we Fiuggi na południe od Rzymu. Kolacja, nocleg. (Trasa przejazdu ok. 550 km)
3 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Stolicy Apostolskiej na Audiencję Generalną, będącą spotkaniem głowy kościoła rzymskokatolickiego z wiernymi w formie katechezy. Audiencja Generalna odbywa się tylko w czasie obecności Papieża w Watykanie. Po otrzymaniu papieskiego błogosławieństwa udamy się na Zwiedzanie Bazyliki św. Piotra - miejsca, w którym od 2 tys. lat spoczywają doczesne szczątki namiestnika Chrystusa na Ziemi, pierwszego papieża – św. Piotra. W bazylice nawiedzimy grób św. Jana Pawła II. Będziemy również podziwiać najcenniejsze dzieła sztuki okresu odrodzenia i baroku, wśród nich baldachim z brązu wykonany przez G.L. Berniniego i słynną „Pietę” Michała Anioła – „najpiękniejszą rzeźbę przeszłości, teraźniejszości i przyszłości.” Po przerwie na lunch udamy się na zwiedzanie „Wiecznego Miasta”. Na trasie naszego spaceru: Zamek św. Anioła – dawne mauzoleum Cesarza Hadriana które później stało się twierdzą papieską. Piazza Navona z fontanną „Czterech Rzek” Berniniego. Wejdziemy do Panteonu – perełki architektonicznej wybudowanej w I połowie II wieku n.e., jedynej antycznej pozostałości stojącej po dziś dzień w całości. Potem podejdziemy pod najsłynniejszą fontannę świata – Fontannę di Trevi. Przerwa na krótki odpoczynek przy fontannie. Następnie Plac i Schody Hiszpańskie. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg. (Trasa przejazdu ok. 140 km).
4 dzień:
Śniadanie. Ponowny przejazd do Rzymu i dalsze zwiedzanie Rzymu. Zwiedzanie bazylik papieskich: św. Pawła za Murami. Matki Boskiej Większej, zwanej również Bazyliką Matki Boskiej Śnieżnej oraz Bazyliki św. Jana na Lateranie. Zobaczymy również znajdujące się tuż przy niej Święte Schody, które jak podaje tradycja zostały sprowadzone do Rzymu z pałacu Poncjusza Piłata przez matkę cesarza Konstantyna, św. Helenę. Następnie najsłynniejszy amfiteatr świata – Koloseum (z zewnątrz), spacer słynną Via Fori Imperiali na Kapitol – miejsce od czasów antycznych uważane za serce duchowe, polityczne i kulturalne Rzymu. Z tarasu widokowego na Kapitolu ujrzymy antyczne Forum Romanum ze słynną Via Sacra – Świętą Drogą, którą w czasach antycznych kroczyli w swoich pochodach triumfalnych wodzowie powracający ze zwycięskich bitew. Następnie Plac Wenecki, przy którym stoi pomnik przypominający o wielkim dziele zjednoczenia państwa włoskiego w latach 1860-1870 i przedstawiający pierwszego jego króla Wiktora Emanuela II. Na koniec dnia kolacja w restauracji połączona z degustacją lokalnego wina. Powrót do hotelu, nocleg. (Trasa przejazdu ok. 140 km).
5 dzień:
Śniadanie. Przejazd na Monte Cassino – chwila zadumy na Cmentarzu Żołnierzy Polskich. Następnie zwiedzimy Opactwo Benedyktynów, które założył Benedykt z Nursji w roku 529. Strategiczne położenie budowli, niedaleko ważnej drogi łączącej Rzym z Neapolem, sprawiało, że wielokrotnie klasztor stawał się celem prób zdobycia. Przejazd do hotelu w okolicy Padwy, kolacja, nocleg. (Trasa przejazdu ok. 650 km)
6 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Padwy. Zwiedzanie Bazyliki św. Antoniego, nawiedzenie grobu świętego oraz kaplicy relikwii, w której przechowywane są m.in. język, podbródek oraz struny głosowe św. Antoniego. W Padwie zobaczymy również słynny Prato della Vale oraz Bazylikę św. Justyny. Wyjazd z Padwy i przejazd do Austrii do hotelu w okolicy Wiener Neustadt w Austrii, nocleg. (Trasa przejazdu ok. 580 km)
7 dzień:
Śniadanie. Wyjazd w kierunku Polski. Przejazd przez Austrię Czechy do Polski w godzinach wieczornych. (Trasa przejazdu Wiener Neustadt – Cieszyn, ok. 380 km)

Zakwaterowanie

6 noclegów w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. 2 noclegi w okolicy Padwy, 3 noclegi we Fiuggi, 1 nocleg w okolicy Wiener Neustadt.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 6 noclegów w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. 2 noclegi w okolicy Padwy, 3 noclegi we Fiuggi, 1 nocleg w okolicy Wiener Neustadt.
Wyżywienie: 6 śniadań kontynentalnych, 4 kolacje w hotelach składające się z 2 dań na ciepło, deseru i wody mineralnej.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, video i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, opłaty wjazdowe do miast, przejazdy komunikacją miejską, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 50 EUR/os.,
- kolacji w rzymskiej restauracji połączonej z degustacją lokalnych win, 25 EUR/os.,
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 6 EUR/os.,
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu. Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. W zwiedzanych obiektach sakralnych obowiązuje odpowiedni ubiór (długie spodnie i spódnice oraz zakryte ramiona). Przekroczenie granic na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3500 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Włochy - Rzymskie Dolce Vita dla seniora     (skrót: RZYMSKIE DOLCE VITA PAX HB)
Nr grupy Data Cena 

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2018
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC
Legitymacja ISIC