Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Obozy, zimowiskaCzytaj więcej
WycieczkiCzytaj więcej
WczasyCzytaj więcej
Kursy językoweCzytaj więcej
Kursy językowe indywidualneCzytaj więcej
Obozy studenckieCzytaj więcej
EgzotykaCzytaj więcej
Pozostałe produkty
Work & TravelCzytaj więcej
Nauka i pracaCzytaj więcej
Autokary do wynajęciaCzytaj więcej
Zielone SzkołyCzytaj więcej
Warto zobaczyć
O firmieCzytaj więcej
Informacje dla klientaCzytaj więcej
Poradnik dla rodzicaCzytaj więcej
Nasza kadraCzytaj więcej
Zobacz nasz katalogCzytaj więcej
Biura partnerskieCzytaj więcej
Galeria fotoCzytaj więcej
Galerie filmoweCzytaj więcej
Facebook - Obozy i KolonieCzytaj więcej
Facebook - Podróże i WycieczkiCzytaj więcej
Regulamin serwisuCzytaj więcej
« wróć do listy imprez
Byczyna - obóz RPG (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Przygoda w średniowiecznym grodzie

Obóz RPG 8-17 lat


Program

Jesteś miłośnikiem tajemnic i poszukiwaczem przygód? Chciałbyś się przenieść w czasie do średniowiecza? Chcesz w ciekawy sposób spędzić wakacje? Obóz w średniowiecznym grodzie pod Byczyną jest właśnie dla Ciebie! W niesamowitej atmosferze tego niepowtarzalnego miejsca przeżyj wakacyjną przygodę! Klimat drewnianego grodu rycerskiego umożliwia zrealizowanie niesamowitych rozgrywek RPG. Będziesz miał okazję do przeniesienia się w świat trolli, krasnoludów, elfów i innych wybranych przez Ciebie postaci ze świata fantasy. Zostań uczestnikiem obozu RPG! Jak widzisz, w grodzie czeka na Ciebie wiele atrakcji. Dodatkowo, wszyscy razem, weźmiemy udział w grze ulicznej, podczas której będziemy szukali skarbu na terenie miasta.

Zapraszamy wszystkich miłośników gier RPG i tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z fantasy. Tu, w średniowiecznym grodzie będą odbywać się sesje. Jest to miejsce, którego atmosfera potęguje realizm RPG odgrywanych scenariuszy. Będziecie mieli jedyną okazję do przeniesienia się w świat krasnoludów, trolli i elfów oraz wcielenia się w dowolną postać ze świata fantasy. Dołączcie do nas aby rozwinąć swoje zdolności Mistrza Gry. Z nami weźmiecie udział w warsztatach dotyczących geografii i historii świata Warhammer, kreowania postaci, tworzenia scenariuszy do sesji oraz prowadzenia sesji. W chwilach przerwy od grania wspólnie obejrzymy najlepsze produkcje filmowe z gatunku fantasy, które dostarczą nowych pomysłów. Inspiracji i rozrywki dostarczą również gry planszowe. Nie bójcie się zabrać swojej ulubionej, może ktoś inny odkryje razem z Wami jej urok. Ponadto proponujemy bogaty program pełen niesamowitych przygód, który przeniesie uczestników w świat magów, wojowników i łowców. Opanujecie tajniki strzelania z łuku, rzutów włócznią, toporem i nożem. Dzięki tym zajęciom rozwiniecie umiejętności postaci. To jeszcze nie wszystko! Nauczycie się walczyć różnego rodzaju bronią. Spędzicie niepowtarzalne chwile w escape room – komnacie zagadek. Jednak nie tylko walka jest ważna, dobrze wiedzieć co to za broń oraz jak o nią dbać. Aby zadbać o swoja ochronę poznacie tajniki zaplatania kolczugi. Turnus zakończy się obozowaniem w plenerze. W tym czasie zamieszkacie w namiocie rycerskim, pod okiem instruktorów samodzielnie przygotujecie posiłki, staniecie na straży grodu, zadbacie o ognisko. Każdy z uczestników będzie miał możliwość wykąpania się w drewnianej balii średniowiecznej. Obóz zakończy się rozdaniem dyplomów.

Program fakultatywny

Wycieczka do Juraparku w Krasiejowie – tutaj zobaczymy modele dinozaurów w naturalnej wielkości, największych gigantów prehistorycznego świata. Weźmiemy udział w warsztatach, na których poznamy podstawowe zagadnienia związane z życiem dinozaurów i nie tylko. Bilet wstępu upoważnia do korzystania ze wszystkich urządzeń Parku Rozrywki bez limitu www.juraparkkrasiejow.pl – cena 90 zł (cena obejmuje bilety wstępu do parku).


Zakwaterowanie

10 noclegów w Polsko-Czeskim Centrum Szkolenia Rycerstwa w Biskupicach koło Byczyny. Drewniany gród rycerski, otoczony naturalną fosą, stanowi replikę samowystarczalnego średniowiecznego grodu rycerskiego. Znajduje się w nim karczma, stajnia, liczne warsztaty rzemieślnicze – kowalskie, tkackie, garncarskie, łucznicze. Zakwaterowanie w grodzie w izbach 2-, 5-osobowych (na 4 izby przypada jedna łazienka).


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w karczmie na terenie obiektu. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika z możliwością dokładek. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Możliwość zamówienia diety: wegetariańskiej bez dodatkowych dopłat lub bezglutenowej za dopłatą 150 zł. Stały dostęp do wody pitnej dla uczestników w karczmie na terenie obiektu.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz programu fakultatywnego.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 17.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 11:00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.30, wyjazd nie później niż o godz. 10.45.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Byczyna - obóz RPG     (skrót: BYCZYNA CENTRUM SZKOLENIA RPG PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2018
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC
Legitymacja ISIC