Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy językowe indywidualne

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Łotwa - Ryga - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Wiek uczestników: od 17 lat

Ryga - historyczna stolica Łotwy, największe z miast republik nadbałtyckich. Łotwa stała się samodzielnym państwem po rozpadzie Związku Radzieckiego w 1991 roku, ale większość jej mieszkańców stanowią rodowici Rosjanie, co sprawia, że Ryga jest wspaniałym miejscem do nauki języka rosyjskiego. Ponadto - w przeciwieństwie do Rosji - na wyjazdy na Łotwę obywatele polscy nie potrzebują wizy. W pobliżu Rygi mieści się Jurmala - wspaniały, warty odwiedzenia, kurort nadmorski.
Szkoła Liden&Denz w Rydze mieści się przy bulwarze między Operą Narodową a dworcem kolejowym. W pobliżu szkoły jest wiele kawiarni, barów, restauracji, a słynne stare miasto - Vecriga, jest od szkoły tylko o kilka minut spacerem. Szkoła znajduje się na drugim piętrze zabytkowego budynku (bez windy) i dysponuje 10 przestronnymi salami lekcyjnymi, lobby, bezpłatnym dostępem do Internetu.

Program
Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych). Na początku pobytu wycieczka po mieście z przewodnikiem.
Kurs standardowy - 20 godzin lekcyjnych zajęć tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 50 minut)
Kurs intensywny - 25 godzin lekcyjnych zajęć tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 50 minut.
Stopnie nauczania: A1 – B2 (konieczna znajomość alfabetu rosyjskiego).

Terminy rozpoczęcia kursów:

dla początkujących

04.02; 04.03; 01.04; 29.04; 13.05; 27.05; 10.06; 25.06; 08.07; 22.07; 05.08; 19.08; 02.09; 23.09; 14.10; 11.11; 02.12.2019r
Pozostałe poziomy zaawansowania:

co tydzien w poniedziałek.
Zakwaterowanie
U rodzin łotewskich, pokoje 1-osobowe. Mogą być to rodziny z dziećmi, małżeństwa lub osoby samotne. Zawsze są to osoby towarzyskie, lubiące poznawać nowych ludzi, gotowe do gorącego przyjęcia studentów w swoich domach. Zawsze mają czas na rozmowę, są cierpliwe, wyrozumiałe, troskliwe i gotowe do pomocy w każdej sytuacji, która może przytrafić się podczas pobytu na kursie. Rodziny są kwalifikowane i regularnie kontrolowane przez pracowników szkoły odpowiedzialnych za zakwaterowanie. Standard zakwaterowania jest monitorowany przez ankiety wypełniane przez studentów. Przyjazd na miejsce zakwaterowania w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu po godz. 14.00, wyjazd w niedzielę po zakończeniu kursu w godz. 8.00 - 11.00.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 14, 21 lub 28 noclegów (w zależności od długości wybranego kursu).

Wyżywienie: u rodzin goszczących: 2 posiłki dziennie. Pierwszy posiłek - kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek - śniadanie w dniu wyjazdu.

Transport: dojazd własny. Proponujemy atrakcyjne połączenia lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Materiały do nauki. Transfer z dworca lub lotniska do rodziny goszczącej (w dniu przyjazdu). Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu.
Informacje praktyczne
> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia;
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu, szkoła nie organizuje transferów po zakończeniu kursu od rodziny goszczącej na lotnisko/dworzec kolejowy,
> minimalny termin pobytu - 2 tygodnie,
> czas dojazdu od miejsca zakwaterowania do szkoły – ok. 60 minut,
> zalecane kieszonkowe ok. 100 EUR/tydzień,
> świadczenia dodatkowo płatne:
- dodatkowy nocleg u rodziny (bez zajęć językowych i rekreacyjnych - maksymalnie 4 dodatkowe noclegi) - 210 zł,
- transfer od rodziny goszczącej na dworzec kolejowy - 180 zł,
- transfer od rodziny goszczącej na lotnisko - 180 zł,
- dopłata za kurs intensywny - 360 zł/tydzień,
- dopłata sezonowa za kurs między 27.05 - 22.09.2019r. - 270 zł/tydzień,
> szkoła prowadzi kursy przygotowawcze do egzaminu TRKI, a także kursy z zakresu hotelarstwa, turystyki, obsługi lotniczej, instruktorów narciarstwa itp., szczegółowe informacje na zapytanie – opole@almatur.pl,
> Dni świąteczne, w których nie będą się odbywały zajęcia: 01.01; 19-22.04; 01.05; 06.05 24.06; 18.11; 24-26.12; 31.12.2019r.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Łotwa - Ryga - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+   (skrót: RYGA KURS JEZYKA ROSYJSKIEGO PAX HB)
13.10 - 26.10.2019
 14 dni / OLKR1013
Impreza w trakcie realizacji
20.10 - 02.11.2019
 14 dni / OLKR1020
Impreza w trakcie realizacji
27.10 - 09.11.2019
 14 dni / OLKR1027
5009 zł   Dzwoń  
03.11 - 16.11.2019
 14 dni / OLKR1103
5009 zł Rezerwuj
10.11 - 23.11.2019
 14 dni / OLKR1110
5009 zł Rezerwuj
17.11 - 30.11.2019
 14 dni / OLKR1117
5009 zł Rezerwuj
24.11 - 07.12.2019
 14 dni / OLKR1124
5009 zł Rezerwuj
01.12 - 14.12.2019
 14 dni / OLKR1201
5009 zł Rezerwuj
08.12 - 21.12.2019
 14 dni / OLKR1208
5009 zł Rezerwuj
15.12 - 28.12.2019
 14 dni / OLKR1215
5009 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Łotwa - Ryga - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+   (skrót: RYGA KURS JEZYKA ROSYJSKIEGO PAX HB)
06.10 - 26.10.2019
 21 dni / OLKR1006
Impreza w trakcie realizacji
13.10 - 02.11.2019
 21 dni / OLKR1013
Impreza w trakcie realizacji
20.10 - 09.11.2019
 21 dni / OLKR1020
Impreza w trakcie realizacji
27.10 - 16.11.2019
 21 dni / OLKR1027
7309 zł   Dzwoń  
03.11 - 23.11.2019
 21 dni / OLKR1103
7309 zł Rezerwuj
10.11 - 30.11.2019
 21 dni / OLKR1110
7309 zł Rezerwuj
17.11 - 07.12.2019
 21 dni / OLKR1117
7309 zł Rezerwuj
24.11 - 14.12.2019
 21 dni / OLKR1124
7309 zł Rezerwuj
01.12 - 21.12.2019
 21 dni / OLKR1201
7309 zł Rezerwuj
08.12 - 28.12.2019
 21 dni / OLKR1208
7309 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Łotwa - Ryga - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+   (skrót: RYGA KURS JEZYKA ROSYJSKIEGO PAX HB)
29.09 - 26.10.2019
 28 dni / OLKR0929
Impreza w trakcie realizacji
06.10 - 02.11.2019
 28 dni / OLKR1006
Impreza w trakcie realizacji
13.10 - 09.11.2019
 28 dni / OLKR1013
Impreza w trakcie realizacji
20.10 - 16.11.2019
 28 dni / OLKR1020
Impreza w trakcie realizacji
27.10 - 23.11.2019
 28 dni / OLKR1027
9409 zł   Dzwoń  
03.11 - 30.11.2019
 28 dni / OLKR1103
9409 zł Rezerwuj
10.11 - 07.12.2019
 28 dni / OLKR1110
9409 zł Rezerwuj
17.11 - 14.12.2019
 28 dni / OLKR1117
9409 zł Rezerwuj
24.11 - 21.12.2019
 28 dni / OLKR1124
9409 zł Rezerwuj
01.12 - 28.12.2019
 28 dni / OLKR1201
9409 zł Rezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC