Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Malta - Gzira - zimowy obóz rekreacyjny (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Obozy młodzieżowe Malta

Malta została uznana trzecim najbezpieczniejszym państwem świata (wg rankingu The Wall Street Journal z sierpnia 2015). Różnorodność tej malowniczej wyspy, zaskoczy Cię i zaoferuje wszystko, czego możesz oczekiwać po udanych wakacjach. Relaksacyjnie: malownicze wybrzeża, plaże pełne słońca, turkusowe, ciepłe morze, nadmorskie promenady. Historycznie: bogata historia, zabytki i ukształtowanie terenu sprawiają, że wycieczki są ciekawe, a krajobraz zachwycający - Stare Miasto i mury miejskie w La Vallett`cie, pałac Auberge de Castille, historia Zakonu Kawalerów Maltańskich, dziedzictwo Rzymian, Fenicjan, Brytyjczyków. Widokowo-spacerowo: Maltę wybrali, jako miejsce ekranizacji, reżyserzy takich filmów jak "Wyspa Piratów", "Gladiator", "Troja", "Hrabia Monte Christo", "Aleksander". Kamieniste wybrzeża, klifowe wzniesienia, malownicze zatoczki, kolorowe miasta. Rozrywkowo: wszyscy miłośnicy tańca, dobrej muzyki i przyjacielskich spotkań będą zachwyceni. Dyskoteki, puby i niekończąca się impreza w legendarnej, tętniącej całą dobę życiem, dzielnicy Paceville! Na Malcie w pełni wypoczniesz i na pewno zapomnisz o szkole! A atrakcje, które na Ciebie czekają, naładują Cię pozytywną energią i zapewnią dobrą zabawę.


Program

I Love Malta - Rekreacja (12-17 lat)

Przygotowaliśmy dla Ciebie zestaw zajęć rekreacyjnych i sportowych na basenie i na najpiękniejszych plażach Malty. Zorganizujemy gry zespołowe i zabawę z dawką dobrego humoru. Obowiązkowym punktem programu będzie słodkie lenistwo i kąpiele morskie. Czekają na nas najpopularniejsze dyskoteki, tętniące życiem uliczki i place – między innymi słynna dzielnica Paceville, skupisko hucznych dyskotek, barów, restauracji i sklepów – miejsce, które nigdy nie zasypia – a do którego dostaniemy się spacerując nadmorską promenadą. Tutaj, w międzynarodowym gronie, będziesz korzystać z wyśmienitej zabawy i ćwiczyć język angielski w praktyce. W programie m.in. przewidzieliśmy wycieczkę do stolicy. Do La Valletty dostaniemy się drogą morską, zapewni nam to dodatkowo atrakcję, jaką jest podziwianie wybrzeża wyspy z pokładu statku.

Przykładowy program pobytu wraz z cenami za dodatkowo płatne wycieczki:

1 dzień:
Sobota - Odprawa na lotnisku Okęcie. Przelot na Maltę, spotkanie z rezydentem na lotnisku i transfer do hotelu. Zakwaterowanie pod okiem Rezydenta. Spotkanie organizacyjne. Spacer do centrum Sliemy, zapoznanie się z okolicą. Obiadokolacja. Wieczorem - spacer promenadą po Sliemie.
2 dzień:
Śniadanie. Wypoczynek na basenie hotelowym lub plażowanie na pobliskiej plaży Balluta Bay. Obiadokolacja. Wieczorem - Sport Night – gry i zabawy ba boisku sportowym w Sliema.
3 dzień:
Śniadanie. Wycieczka fakultatywna – Mdina – Silent City - zwiedzanie z przewodnikiem oraz film Mdina Experience byłej stolicy Malty, miejsca za którego murami czas zatrzymał się kilkaset lat temu, (kręcono tu m.in. sceny do Gry o Tron) (cena z transportem ok. 12-14 EUR). Obiadokolacja. Wyjście na dyskotekę (cena z transportem ok. 10 EUR)
4 dzień:
Śniadanie. Wycieczka fakultatywna – Pool Party in Aria - zabawa dyskotekowa z częścią basenową (cena z transportem ok. 10 EUR) lub ewentualnie plażowanie na plaży Mellieha Bay (plażowanie, kąpiele wodne i słoneczne). Obiadokolacja. Wieczorem - Wycieczka fakultatywna – Valletta by Night - zwiedzanie Valletty nocą (cena z transportem ok. 5 EUR).
5 dzień:
Śniadanie. Wycieczka do stolicy Malty Valletty. Rejs tramwajem wodnym (bilet zapewniony przez Almatur). Spacer uliczkami Valletty. Zwiedzanie ogrodów Upper Barrakka Garden, podziwianie armatniej salwy honorowej, czas na zakup pamiątek i lunch. Obiadokolacja. Wyjście na dyskotekę – Feltom Party (cena z transportem ok. 10 EUR)
6 dzień:
Śniadanie. Wycieczka Fakultatywna – Comino. Przejazd na północny kraniec wyspy, skąd łódką popłyniemy na wyspę Comino, gdzie znajduję się popularna Blue Lagoon z turkusową wodą, plażowanie (cena z transportem ok. 15 EUR lub 20 EUR z lunchem na pokładzie statku). Obiadokolacja. Wieczorem - Wyjście na dyskotekę – Foam Party (cena z transportem ok. 10 EUR)
7 dzień:
Śniadanie. Wycieczka Fakultatywna – Blue Grotto - przejazd do wioski Zurrieq, możliwość spróbowania lokalnych specjałów m.in. Ftira – przepyszna kanapka z tuńczykiem i warzywami; kąpiele słoneczne oraz dla chętnych rejs statkiem by z bliska podziwiać Blue Grotto (cena z transportem ok. 15 EUR). Obiadokolacja. Wieczorem - Spacer promenadą po Sliemie, ewentualny shopping.
8 dzień:
Sobota - Śniadanie. Wykwaterowanie o godz. 06.00. Ok. 6:45 transfer na lotnisko. Przelot powrotny do Warszawy.

Zakwaterowanie

7 noclegów w Howard Hotel 3* , zlokalizowanym w miejscowości Sliema. W pobliżu znajdują się restauracje, sklepy, pizzerie i dyskoteki. Przestronne, klimatyzowane pokoje 2-4-osobowe z łazienkami, LCD TV, telefonem, suszarką. Hotel dysponuje resturacją. Wi-Fi i sejf dodatkowo płatne. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.
Internetowy adres hotelu: http://www.thehowardmalta.com/


Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów w Howard Hotel 3* , zlokalizowanym w miejscowości Sliema. W pobliżu znajdują się restauracje, sklepy, pizzerie i dyskoteki. Przestronne, klimatyzowane pokoje 2-4-osobowe z łazienkami, LCD TV, telefonem, suszarką. Hotel dysponuje resturacją. Wi-Fi i sejf dodatkowo płatne. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.
Internetowy adres hotelu: http://www.thehowardmalta.com/
Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje. Do posiłków podawana jest woda. Pierwszy posiłek: Śniadanie w dniu następnym. Ostatni posiłek: rano śniadanie w dniu wyjazdu.
Transport: Przelot samolotem na trasie Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów. Przelot będzie realizowany tanimi liniami lotniczymi - prawdopodobnie Wizzair (w cenie wyjazdu bagaż podręczny i rejestrowany do 20 kg. Rozmiary bagażu zgodne z wymogami lini lotniczych - www.wizzair.pl)
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa Chopina przy stanowisku Almaturu. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska im. F. Chopina w Warszawie.
Transfer busem z/na lotnisko na Malcie.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka rezydenta w trakcie pobytu, realizacja programu.
CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu.


Informacje praktyczne

CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dodatkowych posiłków nie ujętych w świadczeniach, dopłat do nadbagażu, transportu lokalnego, taksy klimatycznej (0,50 EUR - dla osób powyżej 18 lat). Sugerujemy kieszonkowe w wysokości ok. 80 EUR/pobyt (nie obejmuje programu fakultatywnego).
Ze względu na bardzo atrakcyjny, cieszący się dużym powodzeniem wśród uczestników program fakultatywny, sugerujemy zabranie wystarczających dodatkowych środków na jego realizację (ok 60 EUR).
Zalecamy zabranie stroju kąpielowego, kremów z wysokim filtrem, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, ręczników plażowych oraz adaptera sieciowego (angielskie gniazdka elektryczne). Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (15 zł).


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Malta - Gzira - zimowy obóz rekreacyjny     (skrót: MALTA Z OBOZ REKREACJA PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PMCS012626.01.2019 - 02.02.20193599 zł   3514 zł   PromocjaRezerwuj8 dni
PMCS020202.02.2019 - 09.02.20193599 zł   3514 zł   PromocjaRezerwuj8 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC