Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Obozy, kolonie
Klub Urwisa
Wycieczki
Wczasy
Kursy językowe
Kursy językowe indywidualne
Obozy studenckie
Egzotyka
Pozostałe produkty
Work & Travel
Nauka i praca
Autokary do wynajęcia
Zielone Szkoły
Warto zobaczyć
O firmie
Informacje dla klienta
Poradnik dla rodzica
Nasza kadra
Zobacz nasz katalog
Biura partnerskie
Galeria foto
Galerie filmowe
Facebook - Obozy i Kolonie
Facebook - Podróże i Wycieczki
Regulamin serwisu
« wróć do listy imprez
Malutkie - obóz jeździecki (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Malutkie Resort to ponad 20 hektarowy kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy w nieodkrytej turystycznie ziemi łódzkiej. Na skraju kilkusethektarowych kompleksów leśnych nieopodal Radomska położona jest miejscowość Malutkie. Miejsce stworzone by wypoczywać aktywnie. Od roku 2006 organizujemy obozy dziecięce i młodzieżowe. Każdy turnus to kameralna, maksymalnie 15 osobowa grupa tematyczna (jeździecka, sportowa, tenisowa). W ośrodku znajdują się m.in.: tor gokartowy, park linowy, kolejki tyrolskie, stadnina koni, pole paintballowe, hala sportowa, korty tenisowe, leśne ścieżki biegowe, mini zoo, boisko do siatkówki plażowej, salon gier. Poza skorzystaniem z wybranych atrakcji ośrodka odwiedzicie również nowoczesny kompleks wodny Solpark w Kleszczowie, oferujący: baseny (sportowy i rekreacyjne), jacuzzi i zjeżdżalnie. Zakwaterowani będziecie (w zależności od wielkości grupy) w przytulnych domkach góralskich lub pokojach agroturystycznych położonych na terenie ośrodka w sąsiedztwie hali sportowej i ujeżdżalni. Urozmaiceniem każdego turnusu będzie dzień survivalowy, podczas, którego przeprowadzicie się wraz całym ekwipunkiem do namiotów wojskowych. Odbędziecie mini manewry wojskowe, a na koniec spędzicie noc na pryczach. Nad Waszym wyżywieniem czuwać będzie szef kuchni restauracji Malutkie Resort. Dodatkowo poza zajęciami każdej grupy tematycznej czekać na Was będą: turnieje siatkówki plażowej, karaoke, dyskoteka, wieczorki filmowe i ognisko.


Program

Jazda konna (10-13), (14-18 lat)
Zapraszamy do Certyfikowanego Ośrodku PZJ. SK Malutkie posiada takie wyróżnienie jako jeden z dwóch ośrodków w całym województwie łódzkim. Historia stada sięga tu, aż do roku 1898. Nasza propozycja stworzona jest dla osób, które pragną nabyć prawidłową technikę oraz wypracować z koniem więź. Trening oparty jest na zaufaniu i partnerstwie z koniem. Przekażemy Wam umiejętności, wiedzę i wartości, które kształtują stosunek jeźdźca do konia. Cały turnus to tylko 15 jeźdźców podzielonych wg stopnia zaawansowania na 3 grupy. Każda grupa jeździecka liczy maksymalnie 5 osób. Podczas obozu zapewniamy 18 godzin zajęć tematycznych w tym: 10 godzin treningów jeździeckich dobieranych w odpowiednich proporcjach w zakresie: ujeżdżenie, ujeżdżenie pod kątem skoków, jazda na oklep oraz jazda w terenie, 5 godzin zajęć w stajni (opieka stajenna, naturalsowa praca z koniem w boksie, bezpieczeństwo przy koniu, budowa konia, budowa i rodzaje ogłowi i siodeł, prawidłowe przygotowanie konia dojazdy), 3 godziny zajęć teoretycznych (filmy, analiza jazd, teoria odznak jeździeckich w pigułce). Treningi dla jeźdźców jeżdżących samodzielnie minimum stępem i kłusem trwają 60 minut. Dla osób, które rozpoczynają naukę na lonży indywidualny trening z instruktorem trwa 30 minut. Poza zajęciami jeździeckimi każdy uczestnik weźmie udział w turnieju gokartowym, pokona park linowy, skorzysta również z atrakcji kompleksu wodnego Solpark. Pobyt urozmaicą zajęcia w hali multisport, gry i animacje realizowane przez opiekunów i instruktorów, turniej siatkówki plażowej, wieczorki karaoke i filmowe. Zalecamy zabranie własnego kasku jeździeckiego. Uwaga: Na wszystkich turnusach można zdawać Powszechną Odznakę Jeździecką. Na turnusie 06 istnieje możliwość zdobycia Brązowej i Srebrnej Odznaki Jeździeckiej. Więcej info w dziale Program Fakultatywny.

Program fakultatywny

Na obozie jazdy konnej turnus 06 istnieje możliwość zdobycia brązowej lub srebrnej odznaki jeździeckiej PZJ Koszt 150 zł, płatność na miejscu. Warunkiem zorganizowania egzaminu na odznakę jest zebranie przynajmniej 5-os. Grupy. Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie sprzedawcy informacji o chęci zdobycia odznaki.

Mniej doświadczonym adeptom na wszystkich turnusach proponujemy możliwość zdobycia powszechnej odznaki jeździeckiej „Jeżdżę Konno”. Koszt – 90 zł , płatność na miejscu


Zakwaterowanie

Malutkie Resort – to ponad 20 hektarowy kompleks wypoczynkowy położony pośród sosnowego lasu na skraju polany w południowej części województwa Łódzkiego nieopodal Radomska. W ośrodku znajdują się m.in.: tor gokartowy, park linowy, kolejki tyrolskie, stadnina koni, wypożyczalnia quadów i rowerów, hala sportowa, korty tenisowe, mini zoo, salon gier, boisko do siatkówki plażowej, ścieżki biegowe. Zakwaterowanie w kwaterach agroturystycznych 3-, 4- i 5-osobowych z dwoma wspólnymi łazienkami dla 4 pokoi lub w domkach góralskich z sypialniami 2-, 4-, 5- i 6-osobowymi z łazienkami w każdym domku. Podczas „dnia surwiwalowego” jeden nocleg w namiotach wojskowych 12 osobowych.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Malutkie Resort: w kwaterach agroturystycznych 3-, 4- i 5-osobowych z 2 wspólnymi łazienkami dla 4 pokoi lub w domkach góralskich z sypialniami 2-, 4-, 5 i 6-osobowymi z łazienkami w każdym domku. Podczas „dnia surwiwalowego” jeden nocleg w namiotach wojskowych 12 osobowych.
Wyżywienie: 3 razy dziennie w restauracji Malutkie Resort zlokalizowanej na terenie obiektu, (śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport: autokar z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: NNW – 15.000 PLN. Opieka kadry pedagogicznej. Zajęcia z instruktorami i trenerami.
Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa i pod nadzorem instruktorów. Konieczne są: legitymacja szkolna, nieprzemakalna kurtka i ciepły sweter (lub polar), dres, strój kąpielowy, co najmniej dwie pary butów sportowych, nakrycie głowy, okulary przeciwsłoneczne oraz krem ochronny z filtrem. W cenie zapewniamy wszelki sprzęt specjalistyczny, potrzebny do realizacji programu poszczególnych obozów. Klienci z Łodzi i Warszawy - dojazd przez Poczesną k. Częstochowy.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 15.00- 16.00.
Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 12:00-12:30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Malutkie - obóz jeździecki     (skrót: MALUTKIE RESORT JAZDA KONNA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
ŁPMM062323.06 - 03.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
ŁPMM070404.07 - 14.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
ŁPMM071515.07 - 25.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
ŁPMM072626.07 - 05.08Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
ŁPMM080606.08 - 16.08Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
ŁPMM081717.08 - 27.08Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy 2018
Zamów
Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC