Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Międzyzdroje
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Międzyzdroje - obóz rekreacyjny (wiek 12-19)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
MIASTO GWIAZD

Program
Rekreacja 13-18 lat

Wypoczynek połączony z zabawą. Nasza kadra doskonale wie jak połączyć kąpiele morskie i słoneczne plażowanie z aktywnym spędzaniem czasu. Mają oni mnóstwo pomysłów, wśród których na pewno znajdziecie coś dla siebie. W Międzyzdrojach czekają na Ciebie: piękna piaszczysta plaża tuż obok ośrodka, nowoczesna infrastruktura sportowa i tętniące życiem miasto. Krótko mówiąc idealne miejsce na wakacje. Zabierzemy Was do Parku Linowego „ Bluszcz”. Zostaniecie wojownikami podczas LASERMANII- jest to mega nowoczesna zabawa z karabinkami z laserem - strzelacie wiązką światła w przeciwnika a jego kamizelka zliczy trafienia ! Do Waszej dyspozycji będzie basen na terenie obiektu, w którym zrelaksujecie się po dniu pełnym atrakcji.Zwiedzicie m. in.: Aleję Gwiazd, Kawczą Górę, molo i przystań rybacką. Zorganizujemy Wam zajęcia sportowe i rekreacyjne: plażową piłkę siatkową i nożną, badmintona, kąpiele w morzu pod nadzorem ratowników, spartakiady i konkursy z nagrodami, ognisko, chrzest morski. Czekają Was wyścigi rzędów, gry planszowe, terenowe i fabularne (Mafia, Prawo Dżungli, Dixit, Alias Party, Białe i Czarne Historie) rozwijające wyobraźnię i uczące współpracy w grupie. Czeka Was niezapomniany, taneczny wieczór ZUMBY. Nie zabraknie tematycznych wieczorków: „Piżama Party”, „Mam Talent”, karaoke, wybory „Miss Wiochy” czy „Śluby Obozowe”, które na długo pozostaną w Waszej pamięci.
Program fakultatywny


Fotorelacja – wspomnienia z wakacji w formie zdjęć zapisanych na płycie – 40 PLN



Park linowy - 35 PLN



Archery Tag - to drużynowa walka na łuki za pomocą specjalnych, bezpiecznych strzał z piankowym grotem. Strzała nie pozostawia żadnych siniaków po uderzeniu jest więc doskonałą aktywnością dla dzieci i młodzieży. Nie wymagane jest doświadczenie w strzelaniu - 35 PLN



Pomerania Fun Park- propozycja dla dzieci 8-12 lat - największy park rozrywki na Pomorzu Zachodnim. Na terenie parku znajduje się kryta hala, gdzie oprócz tradycyjnych placów zabaw typu małpi gaj znajdziecie wiele innych atrakcji. Strefy zabaw dostosowane do wieku dziecka, zjeżdżalnie tradycyjne, rolkowe i tubowe, baseny z kulkami, trampoliny, strefa boisk, kolejka, automaty oraz wodny świat, rollercoaster dragon, dmuchańce, karuzele, autodromy - 120 PLN



Oceanarium i Aquapark w Stralsund (Niemcy) – wycieczka do najnowocześniejszego oceanarium w Europie i wspaniała zabawa w wodnym parku rozrywki - 270 PLN



Heide Park - propozycja dla dzieci 13-18 lat - całodniowa wycieczka do największego lunaparku w północnych Niemczech. Główne atrakcje: Krake- niesamowity rollercoaster, Desert Race ( w 2,4s. przyspiesza do 100 km/h). Scream (największa na świecie swobodna wieża spadania – 103m). Atrakcje w tym parku zalecane są dla młodzieży od lat 13 lat -320 PLN



Tropikalna Wyspa k. Berlina - największy na świecie kryty, tropikalny park wodny. Na powierzchni 66 tys. m kw. znajdują się m.in. złote plaże, baseny, zjeżdżalnie - w tym największa w Niemczech, która wznosi się na wysokośc 27 m, tropikalny las czy egzotyczne zwierzęta - 330 PLN



Serengeti Park- to unikalne połączenie największego w Europie safari z niezwykłym parkiem rozrywki! Podczas przejażdżki klimatycznym dwupiętrowym autobusem po trasie safari o długości 10 km można podziwiać aż 1500 zwierząt, żyjących swobodnie na rozległych wolnych wybiegach, odzwierciedlających 16 stref geograficznych na kilku kontynentach. Bilet wstępu obejmuje również ponad 40 atrakcji w parku rozrywki, w tym porywające przejażdżki łodziami odrzutowymi, terenowymi jeepami, motorówkami czy quadami oraz fascynujące pokazy, spektakle z afrykańską muzyką i wyprawę do safari w dżungli z ponad 200 małpami na otwartych wybiegach! Spędzimy również czas na głaskaniu zwierząt bez żadnych ograniczeń w nowym mini-zoo (alpaki, kozy i osiołki i inne maluchy) - 300 PLN

Podczas wycieczek zagranicznych zapewniamy: ciepły posiłek, transport, bilety wstępu, obsługę pilota-przewodnika, prowiant oraz ubezpieczenie KL i NNW za granicą
Zakwaterowanie
10 noclegów w OW „Stilo”, położonym nad samym morzem, przy zejściu na plażę (50 m). Na terenie 2.5 ha ogrodzonego terenu znajdują się: stołówka, kawiarnia, sklepik, boisko sportowe, stoły do tenisa, basen i jacuzzi. Noclegi w jednopiętrowym pawilonie w pokojach 2-, 3-, 4- i 5- osobowych (również typu studio) z łazienkami i telewizorami.

Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.

Uczestnicy obozu mogą korzystać z bezpłatnego WiFi w recepcji obiektu.
Świadczenia
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser) w stołówce ośrodka. Pierwszy posiłek – kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek – śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant w drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, kosztów imprez fakultatywnych. Uczestnicy wyjeżdżający za granice muszą posiadać paszport lub dowód osobisty.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 19:00. Planowany odjazd z ośrodka o godz. 07:30.

Dojazd własny: zapraszamy na godz. 19:00, wyjazd nie później niż o godz. 08:00

Uwaga! Specjalne diety żywieniowe płatne dodatkowo 200 zł/os/pobyt.

Zapewniamy całodobowy dostęp do wody pitnej dla uczestników obozu w stołówce ośrodka- prosimy o zabranie ze sobą metalowego kubka lub bidonu.

Zakup wycieczek fakultatywnych nieznacznie wpłynie na realizację programu obozowego

Osoby, które wykupiły fotorelację na płycie CD otrzymają ją drogą listowną po zakończeniu obozu.

Adres obiektu: Ośrodek Wypoczynkowy ,,Stilo", 72-500 Międzyzdroje ul. Gryfa Pomorskiego 78, tel.: 692 420 527
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Międzyzdroje - obóz rekreacyjny     (skrót: MIEDZYZDROJE REKREACJA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
APMO062323.06.2019 - 03.07.20191649 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
APMO070404.07.2019 - 14.07.20191649 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
APMO071515.07.2019 - 25.07.20191649 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
APMO072626.07.2019 - 05.08.20191649 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
APMO080606.08.2019 - 16.08.20191649 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
APMO081717.08.2019 - 27.08.20191649 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC