Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Polska - Karkonosze dla aktywnych
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Opactwo Cystersów w Henrykowie - Arboretum w Wojsławicach - Karpacz - Wejście na Śnieżkę - Zamek Czocha - Rafting - Kolorowe Jeziorka - Jelenia Góra

Program
1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przejazd do Henrykowa, gdzie znajduje się ufundowany w 1222 r. zespół klasztorny zakonu cystersów. Jest to jedno z najokazalszych i najpiękniejszych założeń barokowych na Dolnym Śląsku. Znajduje się tutaj Księga Henrykowska z pierwszym zdaniem napisanym w języku polskim. Zwiedzanie opactwa, a następnie przejazd do pobliskich Wojsławic słynnych z przepięknego parku, założonego w XIX w. przez śląskiego ziemianina Fritza von Oheimb. Park znany jest przede wszystkim z wiosennego kwitnienia rododendronów, najstarszych i największych w Polsce. W Arboretum rośnie także kilka innych unikatowych okazów, m.in.: cedr turecki, 300-letni cis pospolity, 200-letnia czerwonolistna forma buka pospolitego oraz 100-letnie odmiany klonów palmowych. Czas wolny, a następnie ok. 3 godzinny spacer z przewodnikiem po parku. Przejazd do hotelu w okolicy Karpacza, zakwaterowanie, kolacja* i nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Karpacza i zwiedzanie Świątyni Wang, zbudowanej w XII wieku w miejscowości Vang w Norwegii, która w Karkonosze została przywieziona w 1842 roku przez króla pruskiego Fryderyka Wilhelma IV. Konstrukcję wykonano bez użycia gwoździ, a snycerka na portalach i kolumnach z kapitelami oraz rzeźby lwów nordyckich są dziełami sztuki potomków Wikingów. Następnie wejście z przewodnikiem górskim na Śnieżkę – najwyższy szczyt Karkonoszy (1602 m n.p.m.). Proponujemy bardzo ciekawy szlak czerwony, który prowadzi przez Dolinę Łomniczki, a wejściu towarzyszą piękne widoki. Odcinek od Orlika do Schroniska nad Łomniczką jest bardzo łagodny i spacerowy. Potem szlak staje się trochę bardziej stromy i wąski, a po deszczu droga może być śliska, więc trzeba być ostrożnym i mieć odpowiednie obuwie. Czas wejścia to około 4 godzin, suma podejść wynosi 810 m, długość to około 6,7 km. Dla tych, którzy chcą szybko i łatwo dotrzeć na szczyt proponujemy wyciąg krzesełkowy - przejazd (ok. 30 min) z Karpacza na Kopę (1342 m n.p.m.) i przejście spacerem do schroniska Śląski Dom, a następnie wejście na Śnieżkę - piękna panorama Sudetów. Następnie zejście na Kopę i zjazd wyciągiem do Karpacza. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem, czas wolny. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Zamku Czocha. Zamek w XIII wieku był warownią obronną pogranicza polsko- czeskiego, następnie przekształconą w okazałą siedzibę władz Księstwa Świdnicko-Jaworskiego. Z czasem stracił na znaczeniu i stał się siedzibą rodów rycerskich. W zamku znajduje się wiele komnat bogato zdobionych i prezentujących interesującą architekturę wnętrz. Zamek może się pochwalić swoją białą damą – nieszczęśliwą małżonką niegdysiejszego właściciela zamku. Zamek Czocha zamek jest jednym z najpiękniejszych zabytków Dolnego Śląska. Był wielokrotnie wykorzystywany w przemyśle filmowym. Na jego terenie nakręcono wiele filmów m. in. „”Wiedźmin”, „Sensacje XX wieku” oraz serial „Tajemnica twierdzy szyfrów”. Po zwiedzeniu zamku przejazd do Parku Krajobrazowego Doliny Bobru. Czas wolny na lunch i przygotowanie do spływu bezpiecznymi, raftingowymi pontonami po najbardziej dziewiczej polskiej rzece jaką jest Bóbr. Spływ pontonowy to fantastyczna możliwość aktywnego spędzenia czasu w kontakcie z przyrodą, a także przygoda, niezapomniane wrażenia i dawka adrenaliny. Trasa spływu ok. 10 km – ok. 3 godzin. Każdy z uczestników spływu zostanie wyposażony w kamizelkę asekuracyjną i pagaj (wiosło). Powrót do hotelu. Kolacja* i nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie, przejazd do Rudawskiego Parku Krajobrazowego i wędrówka ścieżką edukacyjną Kolorowe Jeziorka. To ewenement nie tylko na skalę krajową. W roku 2011 Kolorowe Jeziorka zajęły III miejsce w plebiscycie miesięcznika National Geographic Traveler - „7 nowych cudów Polski”. Ścieżka wiedzie wzdłuż zielonego szlaku prowadzącego od Wieściszowic, w kierunku Wielkiej Kopy, do Rędzin. Na trasie umieszczono siedem tablic informacyjnych, prezentujących największe atrakcje tego terenu. Można z nich się dowiedzieć, m.in o historii górnictwa, sposobie w jaki powstały sztolnie i Kolorowe Jeziorka. Przy sprzyjających warunkach, zobaczymy cztery jeziorka: Żółte, Purpurowe, Lazurowe oraz Zielone. Przy czym pierwsze oraz ostatnie pojawia się okresowo. Przejście ścieżki dydaktycznej zajmuje ok. 2 godzin. Jej długość wynosi 3 km, a różnica wzniesień do pokonania to tylko 200 m. Przejazd do Jeleniej Góry. Za sprawą długiej historii, rozpoczętej w 1108 roku, której pozostałościami są liczne zabytki architektoniczne porozrzucane po mieście, reprezentujące wszystkie style łącznie z gotykiem jest ona bardzo interesującym miejscem. Zobaczymy Starówkę z rynkiem, okazałym ratuszem i zabytkowymi kamieniczkami, często zdobionymi motywem jelenia. Czas wolny na lunch. Ok. godz. 14 wyjazd w drogę powrotną.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu lub pensjonacie o standardzie **/*** w okolicy Karpacza. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, 3 kolacje dodatkowo płatne (90 zł).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. W przypadku warunków atmosferycznych uniemożliwiających wyjście w góry lub spływ pontonowy zostanie zrealizowany program zastępczy (np. zamek Książ, Sztolnie Walimskie, Zgorzelec, Termy w Cieplicach). Prosimy o zabranie odpowiedniego obuwia i ubrania na górskie wędrówki i spływ. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola i Wrocławia. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Karpacz (ok. 300 km) - ok. 5 godz.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, wyciąg, spływ, opłaty lokalne, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 215 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Karkonosze dla aktywnych   (skrót: KARKONOSZE DLA AKTYWNYCH)
18.06 - 21.06.2020
 4 dni / KPAK0618
922 zł   599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
03.09 - 06.09.2020
 4 dni / KPAK0903
922 zł   599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC