Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Obozy, kolonie
Klub Urwisa
Wycieczki
Wczasy
Kursy językowe
Kursy językowe indywidualne
Obozy studenckie
Egzotyka
Pozostałe produkty
Work & Travel
Nauka i praca
Autokary do wynajęcia
Zielone Szkoły
Warto zobaczyć
O firmie
Informacje dla klienta
Poradnik dla rodzica
Nasza kadra
Zobacz nasz katalog
Biura partnerskie
Galeria foto
Galerie filmowe
Facebook - Obozy i Kolonie
Facebook - Podróże i Wycieczki
Regulamin serwisu
« wróć do listy imprez
Polska - Świętokrzyskie ponad wszystkie
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Chęciny - Jaskinia Raj - Kielce - Sandomierz - Ujazd - Opatów - Krzemionki Opatowskie - Nowa Słupia - Huta Szklana - Święta Katarzyna

- Zamek w Chęcinach
- Piękna Jaskinia Raj
- Rezerwat przyrody Kadzielnia
- Podziemna Trasa w Sandomierzu
- Zamek Krzyżtopór
- Tajemnice Łysej Góry


Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przejazd do Chęcin – zwiedzimy ruiny średniowiecznego zamku z początku XIV wieku, gdzie kręcone były sceny do filmu „Pan Wołodyjowski”. Z baszty roztacza się przepiękny widok na Góry Świętokrzyskie; dwór starostów chęcińskich w podzamczu chęcińskim - najlepiej zachowany przypadek dojrzałego baroku w Górach Świętokrzyskich. Następnie udamy się do Jaskini Raj – najpiękniejszej jaskini w Polsce. Podczas zwiedzania podziemnej trasy podziwiać będziemy kolorowe stalaktyty i stalagmity, układające się w fantazyjne kształty. . Następnie przejazd do Kielc – stolicy województwa świętokrzyskiego, gdzie przespacerujemy się m.in. Aleją Gwiazd, na której umieszczone są popiersia ludzi kultury XX wieku. Dotrzemy też do bijącego u stóp Wzgórza Zamkowego źródełka Biruty , przy którym od 1973 roku stoi kamienna rzeźba „Przysięga miłości”. Zwiedzimy jeden z najcenniejszych zabytków miasta - Bazylikę Katedralną Wniebowzięcia NMP, barokową świątynię z pozostałościami romańskiego stylu oraz Pałac Biskupów Krakowskich na Wzgórzu Katedralnym. Udamy się również do Rezerwatu Przyrody Kadzielnia – byłego, nieczynnego już kamieniołomu, którego główną atrakcją jest Szmaragdowe Jezioro. Następnie przejazd do hotelu w okolicach Sandomierza na nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Sandomierza. Wejdziemy na Bramę Opatowską z XIV wieku, wzniesioną przez króla Kazimierza Wielkiego – główny zabytek miasta. Z tarasu widokowego będziemy mogli podziwiać przepiękną panoramę miasta i okolicy. Następnie pokonamy Podziemną Trasę Turystyczną, o długości 470 metrów z 34 komnatami, sięgającymi 12 metrów w głąb ziemi. Zobaczymy także pozostałości murów obronnych i synagogę. Przejdziemy przez „Ucho Igielne” - jedyną zachowaną furtę, spośród dwóch niegdyś istniejących w systemie murów obronnych. Zwiedzimy gotycka Bazylikę Katedralną z XIV wieku z unikalnym wnętrzem. Udamy się również do Domu Długosza, z cennymi zbiorami muzealnymi. Zobaczymy ponadto Collegium Gostomianum, zamek, ratusz, kościoły: Świętego Ducha, Świętego Michała i Świętego Józefa oraz najstarszy w mieście kościół Świętego Jakuba. Następnie czeka nas spacer wąwozem Królowej Jadwigi - najpiękniejszym spośród lessowych wąwozów sandomierskich. Strome ściany tego blisko półkilometrowego jaru dochodzą do 10 m wysokości. Powrót na sandomierski rynek, czas wolny, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do miejscowości Ujazd i zwiedzanie ruin potężnego zamku Krzyżtopór. To piękny, choć nigdy nie ukończony pałac ze świetnie zachowanymi fosami, bastionami i mostem. O jego wspaniałości i symbolicznym znaczeniu poszczególnych elementów krążyły legendy. Budowla miała mieć tyle okien ile dni w roku, pokoi - ile tygodni, sal - ile miesięcy, wież - ile kwartałów. Później przejedziemy do Opatowa i zwiedzimy kolegiatę św. Marcina z drugiej połowy XII wieku (jeden z najcenniejszych zabytków budownictwa romańskiego w Polsce) oraz Zespół Klasztorny Bernardynów. Zrelaksujemy się na opatowskim rynku, po czym przejedziemy do Krzemionek Opatowskich, gdzie zwiedzimy Neolityczną Kopalnię Krzemienia Pasiastego sprzed 5 tyś. lat – unikat na skalę światową. Jeden z najciekawszych zabytków archeologicznych w Polsce i Europie. Znajduje się tu kompleks (ok. 4 tys.) prahistorycznych kopalń krzemienia pasiastego funkcjonujących w okresie neolitu i początkach epoki brązu. Przejazd w okolice Ostrowca Świętokrzyskiego na nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Nowej Słupi. Znajduje się tu drugi co do wysokości szczyt w Górach Świętokrzyskich – Łysa Góra, zwana również Świętym Krzyżem. Zwiedzimy Muzeum Starożytnego Hutnictwa, wjedziemy na górę zwiedzić klasztor benedyktynów wraz z kryptami, w których znajduje się m.in. zmumifikowane ciało Jeremiego Wiśniowieckiego. Odwiedzimy także Muzeum Przyrodnicze Świętokrzyskiego Parku Narodowego. Prezentowana wystawa, którą zobaczymy, jest spektaklem światła, dźwięku i odgłosów przyrody. Z wieży widokowej podziwiać będziemy przepiękny krajobraz oraz, rzecz jasna, poznamy sekrety czarownicy Baby Jagi. Następnie przejazd do Huty Szklanej, gdzie zobaczymy „Osadę Średniowieczną” – jeden z obiektów Centrum Tradycji Turystyki i Kultury Gór Świętokrzyskich – składająca się z kilkunastu zrekonstruowanych chat wiejskich z wyposażeniem. Dalej przejedziemy do Świętej Katarzyny, gdzie zobaczymy zabytkowy klasztor oraz przespacerujemy się do cudownego źródełka św. Franciszka, które nigdy nie zamarza. Smaczna i bardzo zdrowa woda pomaga przy dolegliwościach chorób wzroku. Dowiemy się skąd się wzięła nazwa źródełka i poznamy jego legendę. Po uzupełnieniu zapasów wody wyjazd w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu lub pensjonacie o standardzie **/***: 2 w okolicach Sandomierza, 1 w okolicach Ostrowca Świętokrzyskiego.
Świadczenia:
3 śniadania, możliwość wykupienia 3 obiadokolacji w cenie 75 zł za osobę.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 170 zł.
- opłat za pozostałe posiłki nie ujęte w programie,
- opłat za dojazdy z wybranych miejscowości, podanych w rozkładzie jazdy.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przejazd: Katowice - Chęciny (ok. 140 km) - ok. 3 godz.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Polska - Świętokrzyskie ponad wszystkie     (skrót: SWIETOKRZYSKIE PONAD WSZYSTKIE PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KPTO082323.08 - 26.08799 zł   639 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy 2018
Zamów
Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC