Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Polska - Z wizytą w południowej Małopolsce
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Papieskie Wadowice - Bazylika w Kalwarii Zebrzydowskiej - Rynek w Lanckoronie - Zawoja i Babia Góra - Wizyta na Orawie - Sucha Beskidzka

Program
1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast wg rozkładu jazdy. Przejazd do Wadowic, rodzinnego miasta Karola Wojtyły. Najważniejsze zabytki miasta zobaczymy podczas przejażdżki ciuchcią turystyczną, a później przyjrzymy się im podczas spaceru. Zobaczymy m.in.: Dom Rodzinny Jana Pawła II, Bazylikę Ofiarowania NMP, Klasztor o.o. Karmelitów Bosych, koszary i wadowickie planty. Czas wolny spędzimy na rynku, gdzie będzie możliwość skosztowania słynnych wadowickich kremówek. Następnie wyruszymy do Kalwarii Zebrzydowskiej, która leży na Szlaku Papieskim i jest najważniejszym obok Częstochowy ośrodkiem ruchu pielgrzymkowego w Polsce. Zwiedzimy Bazylikę Matki Bożej Anielskiej i klasztor Bernardynów. Kompleks kalwaryjski został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Dla chętnych krótki spacer „Dróżkami kalwaryjskimi” wokół Bazyliki. Następnie wyjazd do Lanckorony, bardzo urokliwej miejscowości, która kryje w sobie ciekawą historię i artystycznego ducha. Wypoczywały tu takie sławy jak Andrzej Wajda czy Marek Grechuta. W Lanckoronie, zobaczymy przede wszystkim słynny rynek z jego charakterystyczną zabudową: drewnianymi domami – niekiedy bielonymi, niekiedy pomalowanymi na niebiesko, z daleko wysuniętymi dachami krytymi gontem, przejazdowymi sieniami, podcieniami i piwnicami przed bramami. Czas wolny, a następnie wyjazd w kierunku Zawoi – leżącej u stóp Babiej Góry najdłuższej wsi w Polsce. Góralska kolacja z ogniskiem. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd przez przełęcz Krowiarki na Orawę. Przy dobrej pogodzie na horyzoncie pojawią się Tatry. Krótki postój w przełęczy przy obelisku upamiętniającym budowę biegnącej tędy drogi. Posłuchamy historii związanych z nazwą przełęczy i legend o orawskich zbójnikach i przemytnikach. Chętni będą mogli wyruszyć z przewodnikiem na Babią Górę (1725 m n.p.m.) – Królową Beskidów. Pozostała część grupy będzie kontynuować przejazd na Orawę - do Zubrzycy i do Orawskiego Parku Etnograficznego, by zwiedzić skansen z tradycyjną drewnianą zabudową, chałupami i budynkami gospodarczymi z oryginalnym wyposażeniem. Po zapoznaniu się z orawskim folklorem i klimatem Babiej Góry przejazd do leżącej w sercu Beskidów - Suchej Beskidzkiej. Zobaczymy tu renesansowy zamek suski, zwany „Małym Wawelem” oraz otaczający go niewielki park utrzymany w stylu angielskim, z oranżerią i domem ogrodnika. Czas wolny przy słynnej karczmie Rzym. To cenny obiekt architektury drewnianej, ale także lokal znany z historii o Twardowskim, którego portret wisi nad barem. W godzinach popołudniowych wyjazd w drogę powrotną.
Program fakultatywny
- zdobycie Babiej Góry (1725 m n.p.m.) z przewodnikiem (zamiast zwiedzania Skansenu w Zubrzycy) – ok 50 zł.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
1 nocleg w hotelu o standardzie **/*** w okolicy Zawoi. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, TV.
Wyżywienie:
1 śniadanie, góralska kolacja z ogniskiem i pieczeniem kiełbasek.
Transport:
Autokar turystyczny lub mikrobus.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Wadowice (ok. 90 km) – ok. 1.5 godz.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni. Koszt – ok. 100 zł.
- programu fakultatywnego.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Z wizytą w południowej Małopolsce   (skrót: Z WIZYTA W POLUDNIOWEJ MALOPOLSCE PAX HB)
06.06 - 07.06.2020
 2 dni / KPTV0606
614 zł   399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.09 - 06.09.2020
 2 dni / KPTV0905
614 zł   399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC