Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Rosja - Rosyjskie Perły: Petersburg i Moskwa
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Sankt Petersburg - Nowogród Wielki - Moskwa - Wilno
- Pałac Zimowy z Ermitażem
- Tajemnice Bursztynowej Komnaty
- Nowogród Wielki - kolebka Rusi
- Plac Czerwony i Kreml
- Arcydzieła Galerii Trietiakowskiej
- Wilno z Ostrą Bramą


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd w stronę Łotwy na nocleg tranzytowy. Obiadokolacja*. Nocleg.
2 dzień:
Śniadanie. Przejazd na granicę łotewsko-rosyjską. Po przejściu granicy dalsza podroż do Petersburga. Przyjazd do hotelu w godzinach wieczornych. Zakwaterowanie. Obiadokolacja*. Nocleg.
3 dzień:
Śniadanie. Objazdowe zwiedzanie Petersburga: Wyspa Wasilewska, Pole Marsowe, Krążownik Aurora, Monastyr Smoleński, Newski Prospekt. Obiekty Twierdzy Pietropawłowskiej, wśród nich zwiedzany wewnątrz: Sobór św. św. Piotra i Pawła - nekropolia carów. Przejazd do Peterhofu - niegdyś letniej rezydencji carskiej. Peterhof ze słynną Wielką Kaskadą złożoną z 39 połyskujących złotem posągów, woda tryskająca 64 strumieniami i spływająca po marmurowych schodach. Park francuski, Wielki Pałac oraz pałac Monplasir z zewnątrz. Przyjazd do Carskiego Sioła – XVIII wiecznego kompleksu pałacowo-parkowego, którego największą chlubą jest odrestaurowana Komnata Bursztynowa. Wejście do pałacowych pomieszczeń. Powrót do Petersburga. Obiadokolacja*. Nocleg.
4 dzień:
Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Kontynuacja zwiedzania Petersburga. Wejście do Ermitażu – jednego z najsłynniejszych muzeów świata, mieszczących swoje eksponaty w pięciu pałacach nad brzegiem Newy. To tu możemy zobaczyć malarstwo takich artystów jak Picasso, Rembrandt, Rubens, Tycjan i innych. Przejazd do Nowogrodu Wielkiego. Zakwaterowanie w hotelu. Obiadokolacja*. Nocleg.
5 dzień:
Śniadanie. Spacer po Nowogrodzie Wielkim – mieście, które nadało początek historii Rusi, kiedy to kniaź Ruryk założył tu stolice swojego księstwa. Zobaczymy m.in. Kreml z Soborem św. Zofii, do którego wejście stanowią zabytkowe drzwi płockie oraz pomnik pokazujący 1000 letnią historię Rosji. Przejazd w stronę Moskwy. Przyjazd do stolicy rosyjskiej w godzinach wieczornych. Obiadokolacja*. Nocleg.
6 dzień:
Śniadanie. Objazdowe zwiedzanie Moskwy – Wróblowe Wzgórza (panorama miasta), Nowy Arbat, Sobór Chrystusa Zbawiciela, Teatr Wielki, Łubianka (wszystkie obiekty oglądane z zewnątrz). Zwiedzanie Galerii Trietiakowskiej z unikalnymi dziełami malarstwa rosyjskiego. Warto tam zobaczyć ikony Rublowa, który jest uznawany za najwybitniejszego ikonopisarza. Dla chętnych spacer po Starym Arbacie i przejazd moskiewskim metrem. Obiadokolacja*. Nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Zwiedzanie Kremla z przewodnikiem: wejście do Soborów Archangielskiego – miejsce pochówku Iwana Groźnego i Zaśnięcia Matki Bożej, gdzie odbywały się koronacje. Ponadto, zobaczymy: Car-dzwon i Car-armatę. Po południu wyjazd w stronę granicy rosyjsko-łotewskiej. Obiadokolacja*. Nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w stronę Wilna – stolicy polskiego romantyzmu. Spacer po mieście z przewodnikiem, gdzie zobaczymy: Ostrą Bramę z cudownym obrazem Matki Boskiej Ostrobramskiej, kościół św. Teresy, jeden z nielicznych w Europie trójkątny rynek, gotycki kościółek św. Anny oraz barokowy kościół św. św. Piotra i Pawła na Antokolu, cmentarz na Rossie. Obiadokolacja*. Nocleg.
9 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Polski. Powrót do kraju w godzinach popołudniowych.

Zakwaterowanie

8 noclegów w hotelach o standardzie lokalnych ***(1 nocleg w Daugavpils/Rezekne, 2 noclegi w Petersburgu, 1 nocleg w Nowogrodzie Wielkim, 2 noclegi w Moskwie, 1 nocleg w Rezekne/Daugavpils i 1 nocleg Wilnie), pokoje 2/3 osobowe z łazienkami i TV.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów.
Wyżywienie: 8 śniadań (*możliwość wykupienia 8 obiadokolacji w cenie 399 zł na osobę).
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Do dokonania rezerwacji konieczny jest paszport.
Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów biletów wstępu do zwiedzanych obiektów oraz ich rezerwacji (Moskwa: Kreml, Galeria Trietiakowska; Petersburg: Ermitaż, Park Peterhofu, Pałac w Carskim Siole z Bursztynową Komnatą), opłat za miejscowych przewodników, systemu AlmaTour Guide, opłaty meldunkowej w Petersburgu (ok. 140 EUR, podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota) oraz fakultatywnego rejsu po Newie (ok. 25 EUR). - wizy do Rosji (350 zł) płatne w biurze. Dokumenty niezbędne do otrzymania wizy: paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od dnia powrotu z imprezy (posiadający minimum dwie wolne strony), 1 aktualne kolorowe zdjęcie (nie starsze niż 3 miesiące od daty złożenia wniosku, wykonane „na wprost”, tło białe, wymiar 3,5 cm na 4,5 cm) oraz wypełniony wniosek wizowy (do pogrania ze strony https://visa.kdmid.ru) należy dostarczyć do biura sprzedającego minimum 30 dni przed datą rozpoczęcia imprezy,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Warszawy i Białegostoku.
Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia kolacji najpóźniej w dniu dopłaty do całości imprezy. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Minimalna ilość osób, aby wyjazd był potwierdzony to 30 osób.
Trasa przejazdu Warszawa - nocleg tranzytowy na Łotwie ok. 700 km - ok. 12 godzin. Dłuższe przerwy organizowane są co 4 godziny oraz na przystankach, gdzie wsiadają klienci.
Białe Noce możliwe są do zobaczenia pomiędzy 25.05 a 16.07.




» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Rosja - Rosyjskie Perły: Petersburg i Moskwa     (skrót: ROSYJSKIE PERLY PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
ORWM042727.04.2019 - 05.05.20192625 zł   2328 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
ORWM061515.06.2019 - 23.06.20192719 zł   2399 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
ORWM071313.07.2019 - 21.07.20192625 zł   2328 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
ORWM082424.08.2019 - 01.09.20192625 zł   2328 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC