Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kursy językowe indywidualne

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
USA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii
USA - Miami - Szkoła EC

Wiek uczestników od 16 lat

Miami - stolica "Słonecznego Stanu" Floryda - to przede wszystkim przepiękne plaże z białym, drobnym piskiem, ciepłe, krystalicznie czyste wody Oceanu Atlantyckiego, ponad 300 dni słonecznych w roku, wieczna atmosfera relaksu i wakacji. To również centrum rozrywki - modne miejsca, rezydencje gwiazd, liczne kluby nocne , bary i restauracje nad brzegiem oceanu z muzyką na żywo, zakupy. Miami to fascynujące połączenie dzikiej, tropikalnej przyrody z miastem drapaczy chmur i nowoczesnej architektury. Niedaleko od najpiękniejszy plaż Miami Beach i nadbrzeżnej promenady, w sercu South Beach Miami zlokalizowana jest nasza szkoła - skorzystaj z nauki w tym niesamowitym miejscu, przekonaj się, jak efektywne może być studiowanie połączone z relaksem "w cieniu palm".

EC to szkoła o międzynarodowej renomie, działająca nieprzerwanie od 1991 roku, specjalizująca się w nauczaniu języka angielskiego młodzieży oraz dorosłych. Co roku obsługuje ok 45.000 studentów z ponad 145 krajów całego świata, prowadząc zajęcia w 18 różnych lokalizacjach (UK, Malta, USA, Kanada, Australia, RPA). Szkoła zrzeszona jest w ENGLISH US (The American Association of Intensive English Programs) i ACCET (Accrediting Council for Continuing Education and Training). Dodatkowym atutem szkoły jest również posiadany certyfikat ISO 9001:2000.

Kursy są organizowane przez cały rok i rozpoczynają się w każdy poniedziałek.

Dostępne rodzaje kursów:
• Kurs standardowy: 20 lekcji/tydzień
• Kurs intensywny: 30 lekcji/tydzień (wymagany formularz I-20 i płatność za SEVIS)


Program

20 lub 30* lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo (standardowo zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku - lekcje w godzinach porannych lub popołudniowych: zwykle kurs standardowy - 08:30-11:45, zwykle kurs intensywny – 8:30 – 14:00); grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 13-15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele; test kwalifikacyjny w poniedziałek na rozpoczęcie kursu; materiały edukacyjne; certyfikat ukończenia kursu.

* Dopłata za kurs intensywny (30 lekcji/tydzień) - 450 PLN/tydzień (w przypadku kursu intensywnego wymagany jest formularz I-20 i opłata dodatkowa SEVIS 200 USD).

Bogaty program zajęć kulturalnych, rozrywkowych (dyskoteki) i sportowych oraz wycieczek fakultatywnych dodatkowo płatnych.

Aby pobyt w zagranicznej szkole językowej był jak najbardziej efektywny, należy dokładnie zastanowić się i wybrać odpowiedni kurs, który spełni nasze oczekiwania.

Najpopularniejszym rodzajem są kursy standardowe (General English), które podnoszą ogólny poziom umiejętności językowych, mówienia i rozumienia w danym języku jak również zwiększają zasoby słownictwa. Dla osób poszukujących innego rodzaju kursów, na indywidualne zapytanie przygotujemy ofertę kursu językowego dostosowanego do konkretnych potrzeb i wymagań.

W ramach naszej oferty możemy zaproponować Państwu kursy: intensywne, kursy indywidualne (one to one z nauczycielem), kursy przygotowujące do egzaminów np. FCE - First Certificate in English, CEA - Certificate in Advanced English, CPE - Certificate of Proficiency in English, TOEFL - Test of English as a Foreign Language, IELTS - International English Language Testing System i wiele innych, jak również kursy specjalistyczne w zakresie zarządzania, marketingu, administracji, hotelarstwa, turystyki, prawa, medycyny, mediów, kursy dla nauczycieli i inne. Czas trwania kursów uzależniony jest tylko i wyłącznie od Państwa potrzeb.

Świadczenia

Zakwaterowanie: U rodzin goszczących w pokojach 1 - osobowych, jeden uczestnik polskojęzyczny w rodzinie (gwarantowane przy rezerwacji min. 4 tygodnie przed rozpoczęciem kursu). Rodziny goszczące rozlokowane są blisko przystanków autobusowych lub stacji metra w odległości maksymalnie do 60 min jazdy od szkoły (średnio 45 min jazdy busem, bądź metrem). Rodziny przez kilka pierwszych dni pomagają studentom w przystosowaniu się do nowego miejsca :)

Wyżywienie: Rodziny goszczące: Śniadania i obiadokolacje.

Transport: Dojazd własny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka przedstawicieli szkoły EC na miejscu.

CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie: 1-52 tygodni pobytu. Kurs zgodnie z wybraną ofertą. Wyżywienie: zgodnie z wybraną ofertą. Transport: dojazd własny. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

CENA NIE OBEJMUJE: opłaty wizowej (160 USD) i opłaty SEVIS - przy kursie intensywnym (200 USD), transportu, transferu z/na lotnisko, dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, transportu lokalnego, dopłat do nadbagażu.

- Dzięki kilkudziesięcioletniemu doświadczeniu w organizacji wyjazdów naszych klientów do USA oferujemy pełne wsparcie merytoryczne przy ubieganiu się o wizę i organizacji podróży.
- Oferujemy pomoc przy wyborze najbardziej dogodnego przelotu i ceny - kasa lotnicza Almaturu - tel. 22 826 62 21
- Za dodatkową opłatą szkoła oferuje transfer z/na lotnisko. Prosimy o podanie szczegółowego przelotu w celu zarezerwowania transferu.


Informacje praktyczne

- Potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 72 godzin od zgłoszenia (po dokonanej rezerwacji należy wypełnić i odesłać do biura Almatur Booking Form),
- Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych i lokalnych),
- Uczestnik jest zobowiązany podać w jak najszybszym terminie szczegółowe informacje o przelocie tzn: nazwę linii lotniczych, numery rejsu i godziny przelotu,
- Uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
- Zalecane kieszonkowe - ok. 200-300 USD/tydzień (na wydatki własne, wyżywienie i transport na miejscu),
- Odległość od szkoły - max 60 minut transportem publicznym,
- W celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (e-mail),
- Konieczny ważny paszport i wiza (160 USD).
- Przy kursie intensywnym 30 lekcji/tydzień niezbędne złożenie formularza I-20 (otrzymany za pośrednictwem Almaturu ze szkoły) oraz dokonanie opłaty SEVIS (200 USD), które są wymagane przy procedurze wizowej w Ambasadzie USA.
- Przykładowe ceny:
Big Mac - 3.5 USD
Sandwich - 6 USD
Can of Coke - 1 USD
Coffee in a café - 3 USD
1 litre of milk - 1.35 USD
2 litres of water - 2.69 USD
A loaf of bread - 2 USD
Two course meal in average restaurant - 15 - 25 USD
Cost of sim card - 29 USD
Cinema - 12 USD

Świadczenia dodatkowo płatne:
- Dopłata za kurs intensywny * (30 lekcji/tydzień) - 450 PLN/tydzień,
- Dopłata za transfer z lotniska do szkoły – 550 PLN (one way), 1100 PLN (RT - both ways).

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (13 zł).


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny USA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+     (skrót: IND MIAMI HF EC PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PCMI120909.12.2018 - 23.12.2018Impreza w trakcie realizacji 15 dni
PCMI121616.12.2018 - 30.12.2018Impreza w trakcie realizacji 15 dni
PCMI122323.12.2018 - 06.01.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI123030.12.2018 - 13.01.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI010606.01.2019 - 20.01.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI011313.01.2019 - 27.01.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI012020.01.2019 - 03.02.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI012727.01.2019 - 10.02.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI020303.02.2019 - 17.02.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI021010.02.2019 - 24.02.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI021717.02.2019 - 03.03.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI022424.02.2019 - 10.03.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI030303.03.2019 - 17.03.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI031010.03.2019 - 24.03.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI031717.03.2019 - 31.03.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI032424.03.2019 - 07.04.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI033131.03.2019 - 14.04.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI040707.04.2019 - 21.04.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI041414.04.2019 - 28.04.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI042121.04.2019 - 05.05.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI042828.04.2019 - 12.05.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI050505.05.2019 - 19.05.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI051212.05.2019 - 26.05.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI051919.05.2019 - 02.06.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI052626.05.2019 - 09.06.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI060202.06.2019 - 16.06.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI060909.06.2019 - 23.06.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI061616.06.2019 - 30.06.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI062323.06.2019 - 07.07.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCMI063030.06.2019 - 14.07.20198899 zł   8599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni

Terminy i ceny USA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+     (skrót: IND MIAMI HF EC PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PCMI120202.12.2018 - 23.12.2018Impreza w trakcie realizacji 22 dni
PCMI120909.12.2018 - 30.12.2018Impreza w trakcie realizacji 22 dni
PCMI121616.12.2018 - 06.01.2019Impreza w trakcie realizacji 22 dni
PCMI122323.12.2018 - 13.01.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI123030.12.2018 - 20.01.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI010606.01.2019 - 27.01.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI011313.01.2019 - 03.02.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI012020.01.2019 - 10.02.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI012727.01.2019 - 17.02.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI020303.02.2019 - 24.02.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI021010.02.2019 - 03.03.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI021717.02.2019 - 10.03.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI022424.02.2019 - 17.03.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI030303.03.2019 - 24.03.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI031010.03.2019 - 31.03.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI031717.03.2019 - 07.04.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI032424.03.2019 - 14.04.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI033131.03.2019 - 21.04.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI040707.04.2019 - 28.04.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI041414.04.2019 - 05.05.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI042121.04.2019 - 12.05.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI042828.04.2019 - 19.05.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI050505.05.2019 - 26.05.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI051212.05.2019 - 02.06.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI051919.05.2019 - 09.06.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI052626.05.2019 - 16.06.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI060202.06.2019 - 23.06.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI060909.06.2019 - 30.06.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI061616.06.2019 - 07.07.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI062323.06.2019 - 14.07.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCMI063030.06.2019 - 21.07.201912399 zł   12099 zł   PromocjaRezerwuj22 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC