Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Zawoja
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Zawoja - obóz rekreacyjny - Mountain relaks (wiek 10-17)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Wakacje pod Babią Górą - wakacyjny klimat i prawdziwa, górska przygoda!
Czekamy na Ciebie w położonej w Beskidzie Wysokim Zawoi, nad którą dumnie wznosi się Babia Góra - najwyższy szczyt w całych Beskidach. To majestatyczna Pani tego regionu, która jak magnes przyciąga turystów żądnych wrażeń. Przygotowaliśmy dla Ciebie wiele atrakcji związanych z wybraną tematyką obozu - zależnie od Twojego wyboru - adrenalina i moc przygód w parkach rozrywki, wypoczynek nad basenem i wakacyjny relaks u podnóża gór, a także zdobywanie górskich szczytów.

Program
Mountain relaks - rekreacja (10-13 lat) (14-17 lat)

Relaks, zabawa nad basenem z muzyką w tle i trochę aktywnych wyzwań. W programie: party food – kulinarne warsztaty - przygotowywanie wakacyjnych przekąsek, które najlepiej smakują nad basenem. Pool party z DJ-em Tomem i zawojański festiwal kolorów – pozytywną energią przekażemy całej okolicy. Spotkanie z artystą ludowym – i tworzenie pod jego okiem wakacyjnych dzieł. Będzie też wyjście na zawojańską plażę – przekonasz się, że w górach też takie istnieją. Żeby poczuć prawdziwy górski klimat wybierzemy się na pobliską Halę Barankową – gdzie spotkamy prawdziwego bacę oraz do Ośrodka Edukacyjnego Babiogórskiego Parku Narodowego, by przewodnik górski przybliżył nam zbójnickie tajemnice. Będzie też przejażdżka bryczką po okolicy, wieczorne ognisko, dyskoteki, ciekawe konkursy, gry integracyjne i seanse filmowe pod rozgwieżdżonym niebem. A do tego duża dawka wakacyjnego wypoczynku.
Program fakultatywny
Wycieczka do Energylandii w Zatorze (największego Parku Rozrywki w Polsce) - korzystanie z atrakcji parku (dostępność do stref w zależności od wieku i wzrostu) – 199 PLN.
Wycieczka na Mosorny Groń (wjazd kolejką) – 40 PLN.
Wycieczka do Wypasionej Doliny - trasa linowa, big swing, kula wodna – 150 PLN.
Paintball leśny (Las Przygód) – gra zespołowa (scenariusz i 200 kul) z wykorzystaniem markerów z kulkami z farbą, lub dla młodszych dzieci urozmaicone zajęcia strzeleckie – 50 PLN.
Wyprawa na Babią Górę z przewodnikiem i posiłek w schronisku – 60 PLN.
Wycieczka do Parku Czarnego Daniela, w którym mieszkają jelenie, daniele, owce i lamy, karmienie zwierząt – 50 PLN.
Wycieczka do Wadowic - zwiedzanie miasta ciuchcią turystyczną, rejs statkiem po Jeziorze Mucharskim, spacer po Suchej Beskidzkiej i zwiedzanie zabytkowej Karczmy Rzym - 95 PLN.
Zakwaterowanie
Ośrodek Wypoczynkowy „Zawojanka” położony u podnóża Babiej Góry. Obiekt jest ogrodzony, pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV. Do dyspozycji uczestników duży teren rekreacyjny wokół ośrodka, basen letni, boisko do siatkówki plażowej, trzy sale ze sprzętem multimedialnym oraz sala dyskotekowa, stół do ping-ponga, taras z ławkami, leżakami i parasolkami, wiata grillowa i miejsce na ognisko oraz strefa WI-FI.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu) diety: wegetariańskiej (bez dopłaty) lub bezglutenowej (za dopłatą 100 PLN/turnus).
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych wychowawców. Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, ręczniki kąpielowe, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 20.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zawoja - obóz rekreacyjny - Mountain relaks   (skrót: ZAWOJA MOUNTAIN RELAKS PAX FB)
07.07 - 17.07.2021
 11 dni / KPOD0707
1599 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.07 - 28.07.2021
 11 dni / KPOD0718
1599 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2021
 11 dni / KPOD0729
1599 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
09.08 - 19.08.2021
 11 dni / KPOD0809
1599 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Kursy językowe 2021 Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy Podróże 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link