Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy językowe

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES - Wylot z Warszawy (wiek 14-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii
Angielski na uniwersyteckim poziomie

Jeśli angielski to tylko w Oxford - stolicy hrabstwa Oxfordshire, malowniczo położonej przy ujściu rzeki Cherwell nad Tamizą. Na charakter miasta największy wpływ mają znajdujące się tutaj siedziby uniwersytetów z najstarszym założonym w połowie XII wieku Uniwersytetem Oxfordzkim oraz słynnym Christ Church College założonym w 1525 roku. Ucz się języka w miejscu przesiąkniętym duchem Lewisa Carrolla, twórcy powieści "Alicja w Krainie Czarów", przejdź się korytarzami Great Hall - obiektu służącego za model zamku Hogwarts i poczuj się jak Harry Potter! Atmosfera magii unosząca się nad całym Oxford, na pewno pomoże Ci nauczyć się języka jak nigdzie indziej!

SZKOŁA CES
Centre of English Studies (CES) to szkoła o międzynarodowej renomie, działająca nieprzerwanie od przeszło 30 lat, specjalizująca się w nauczaniu języka angielskiego dzieci, młodzieży oraz dorosłych. Co roku obsługuje studentów z ponad 60 krajów całego świata, prowadząc zajęcia w 6 różnych lokalizacjach (UK). Do dyspozycji studentów: bezpłatne wi-fi na terenie szkoły, pokój multimedialny, kawiarnia, ogród, strefa relaksu i nauki, boiska do tenisa i koszykówki. Szkoła posiada akredytację British Council i należy do EnglishUK, EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services)i IALC (The International Association of Language Centres).

Program
Program: 20 (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 17 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami CELTA lub Trinity TESOL; test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; materiały edukacyjne w cenie kursu. Bardzo bogaty program zajęć popołudniowych i weekendowych.

W cenie kursu: zwiedzanie Oxford i okolicznych atrakcji (np. Christchurch College, Museum of Natural History, Pitt Rivers Museum, Punting, St Mary's Tower, Redcliffe Square), 1 całodniowa wycieczka tygodniowo (np. Londyn, Bath, Cambridge, Windsor Catle, Stratford). Zajęcia odbywają się w Ruskin College w odległości ok. 10 min jazdy busem od centrum Oxford.

Przykładowy plan pobytu:

1 dzień:
(Niedziela) - Przelot do Londynu, transfer i przyjazd do Oxford na meeting point, zakwaterowanie, krótki spacer po Oxford, wieczorem "Extreme Frisbee".
2 dzień:
(Poniedziałek) - 09:00-12:30 Placement test i zajęcia lekcyjne w szkole, po południu Orientation tour Oxford City and University, wieczorem International Quiz.
3 dzień:
09:00-12:30 - Zajęcia lekcyjne w szkole, po południu zabawa Treasure Hunt, wieczorem Movie Night.
4 dzień:
09:00-12:30 - Zajęcia lekcyjne w szkole, po południu Szkolne Mistrzostwa Świata w różnych konkurencjach, wieczorem International Disco.
5 dzień:
09:00-12:30 - Zajęcia lekcyjne w szkole, po południu zabawa Punting on the river, wieczorem Barbecue Night.
6 dzień:
09:00-12:30 - Zajęcia lekcyjne w szkole, po południu New College, wieczorem Games Night
7 dzień:
(Sobota) - Całodniowa wycieczka do Londynu, wieczorem czas wolny z rodziną goszczącą.
8 dzień:
(Niedziela) - Opcjonalna dodatkowo płatna wycieczka (będzie zaproponowana na miejscu przez Rezydenta w zależności od pogody i chęci uczestników), wieczorem - CES X-Factor.
9 dzień:
09:00-12:30 - Zajęcia lekcyjne w szkole, po południu Balliol College, wieczorem konkurs młodych talentów.
10 dzień:
09:00-12:30 - Wycieczka Covered Market and Blackwells Tour, 13:30-16:30 Zajęcia lekcyjne w szkole, wieczorem czas wolny z rodziną goszczącą
11 dzień:
09:00-12:30 - Zajęcia lekcyjne w szkole, po południu Sport Day, wieczorem International Disco.
12 dzień:
09:00-12:30 - Wycieczka Oxford Castle, 13:30-16:30 Zajęcia lekcyjne w szkole, wieczorem Barbecu Night.
13 dzień:
09:00-12:30 - Zajęcia lekcyjne w szkole, po południu Shoping in Oxford, wieczorem Karaoke Party.
14 dzień:
(Sobota) - Całodniowa wycieczka do Cambridge, wieczorem czas wolny z rodziną goszczącą i pakowanie.
15 dzień:
(Niedziela - wykwaterowanie, spotkanie na meeting point i transfer do Londynu, wylot do Warszawy.
Świadczenia
Zakwaterowanie: u rodziny goszczącej, w pokojach 1-, 2-, 3, 4 osobowych, jeden uczestnik polskojęzyczny w rodzinie (gwarantowane przy rezerwacji min. 7 tygodni przed rozpoczęciem kursu). Rodziny goszczące zlokalizowane są w Oxfordzie i okolicznych miejscowościach skupionych wokół niego i bardzo dobrze ze sobą skomunikowanych.
Wyżywienie: Junior Course – całodzienne - śniadania, pakowany lunch, obiadokolacje. Prosimy uwzględnić specyfikę kuchni angielskiej

Transport:
Termin: 28.06-12.07 przelot samolotem liniowym British Airways na trasie Warszawa – Londyn – Warszawa - zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 11:50, przylot do Londynu o 13:35.
Wylot z Londynu o 14:00, przylot do Warszawy o 17:25.

Terminy: 12.07-02.08, 19.07-02.08, 26.07-09.08 przelot samolotem liniowym LOT na trasie Warszawa – Londyn – Warszawa - zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 15:30, przylot do Londynu o 17:20.
Wylot z Londynu o 18:10, przylot do Warszawy o 21:45.

Transfer busem z lotniska do Oxfordu i z powrotem (czas przejazdu ok. 90 min).

Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka rezydenta w trakcie pobytu.
Realizacja programu.
Informacje praktyczne
CENA NIE OBEJMUJE: Dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, transportu lokalnego, dopłat do nadbagażu, kaucji za wypożyczenie książki 30 GBP. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci niepełnoletnich z lotniska im. F. Chopina w Warszawie.Prosimy zwrócić szczególną uwagę na długość poszczególnych terminów oraz godziny wylotów i przylotów. Sugerujemy kieszonkowe w wysokości ok. 200-250 GBP: bilet na autobus 2 tygodniowy (ok. 44 GBP), 3 tygodniowy (ok. 62 GBP), prosimy również o zapewnienie uczestnikom ubrań na każdy rodzaj pogody, zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty). Adresy zakwaterowania podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością, biuro nie zapewnia opieki w drodze do i z miejsca zakwaterowania i z popołudniowych zajęć (rodziny goszczące zlokalizowane są ok. 60 min. od szkoły). Pobyt w rodzinie goszczącej wymaga dostosowania się do jej sposobu życia i przestrzegania panujących w niej zasad. Prosimy o zgłaszanie konsultantom sprzedaży (przy dokonywaniu rezerwacji) informacji dotyczących alergii lub wymaganej specjalnej diety, np. wegetariańskiej, bezglutenowej. Potwierdzenie diety możliwe jest wyłącznie po wcześniejszym uzgodnieniu ze szkołą językową i wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 150 zł za tydzień). Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

W dniu powrotu (09.08) - łączony transfer z Oksfordu na lotnisko Heathrow dla odlotów do Warszawy i Poznania.
Połączone grupy wracające do Poznania i Warszawy mają wspólny transfer na lotnisko Heathrow w Londynie. Grupa do Poznania wylatuje z Londynu o godz. 16:25. Grupa do Warszawy oczekuje (pod opieką kadry Almaturu) na swój lot o godz. 18:10.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (10 zł).
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES - Wylot z Warszawy   (skrót: OXFORD JUNIOR FAMILY CES PAX FB)
28.06 - 12.07.2020
 15 dni / PAKO0628
7309 zł   6999 zł PromocjaRezerwuj
19.07 - 02.08.2020
 15 dni / PAKO0719
7509 zł   7199 zł PromocjaRezerwuj
26.07 - 09.08.2020
 15 dni / PAKO0726
7509 zł   7199 zł PromocjaRezerwuj

Terminy i ceny:   Anglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES - Wylot z Warszawy   (skrót: OXFORD JUNIOR FAMILY CES PAX FB)
12.07 - 02.08.2020
 22 dni / PAKO0712
9909 zł   9599 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC