Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie w Polsce
Kolonie w Polsce


Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć

Kolonie w Polsce


Obozy młodzieżowe



Dojazd autokaremBiałka Tatrzańska - Obóz Paintball i Archery Tag8 dniwiek 10-19
Dojazd autokaremBiałka Tatrzańska - Obóz narciarsko-paintballowy + Archery Tag8 dniwiek 10-19
Dojazd autokaremBiałka Tatrzańska - Obóz snowboardowo-paintballowy + Archery Tag8 dniwiek 10-19
Dojazd autokaremBiałka Tatrzańska - Stoprocent Rekreacja8 dniwiek 10-19
Dojazd autokaremBiałkaTatrzańska - Szkółka Narciarska8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremBiałkaTatrzańska - Szkółka Snowboardowa8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremBiałkaTatrzańska - Termalny Relaks8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremBiałkaTatrzańska - Warsztaty Artystyczno- Projektowe8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremBieszczady - Lesko - Obóz narciarski z Bieszczadzką Adrenaliną8 dniwiek 7-18
Dojazd autokaremBieszczady - Lesko - Obóz rekreacyjny Bieszczadzką Adrenalina8 dniwiek 7-18
Dojazd autokaremBieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną8 dniwiek 7-18
Dojazd autokaremBrenna - obóz Extreme Camp8 dniwiek 12-16
Dojazd autokaremBrenna - obóz Jeździecka zima w Beskidach8 dniwiek 10-16
Dojazd autokaremBrenna - obóz przygodowy - 7 przygód8 dniwiek 10-14
Dojazd autokaremCzarna Góra - Obóz narciarski grupa początkująca8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremCzarna Góra - Obóz snowboardowy grupa początkująca8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremCzarna Góra - Konwent Mangi i Anime8 dniwiek 10-19
Dojazd autokaremCzarna Góra - Obóz narciarski grupa średniozaawansowana i zaawansowana8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremCzarna Góra - Obóz snowboardowy grupa średniozaawansowana i zaawansowana8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremJanów Lubelski - Jazda Konna8 dniwiek 12-17
Dojazd autokaremJanów Lubelski - Paintball - Survival8 dniwiek 9-17
Dojazd autokaremJanów Lubelski - Pływacki, Aquaaerobic8 dniwiek 7-17
Dojazd autokaremJanów Lubelski - Zimowisko8 dniwiek 7-12
Dojazd autokaremKrynica Zdrój - obóz snowboardowy8 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremKrynica Zdrój- obóz narciarski8 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremKudowa-Zdrój - zimowisko Aktywny Relaks8 dniwiek 8-15
Dojazd autokaremKudowa-Zdrój - zimowisko Konstruktora i Programisty Lego8 dniwiek 8-15
Dojazd autokaremKudowa-Zdrój - zimowisko Kulinarne Fit8 dniwiek 8-15
Dojazd autokaremKudowa-Zdrój - zimowisko Szkółka Pływacka8 dniwiek 8-15
Dojazd autokaremPokrzywna - obóz paintball i ASG8 dniwiek 9-16
Dojazd autokaremPokrzywna - obóz przygodowy Multifun8 dniwiek 10-16
Dojazd autokaremPokrzywna - obóz Świat zumby8 dniwiek 9-15
Dojazd autokaremPokrzywna - Zimowisko Urwisów8 dniwiek 7-11
Dojazd autokaremPoronin - zimowisko i obóz snowboardowy8 dniwiek 6-19
Dojazd autokaremPoronin - zimowisko i obóz narciarski8 dniwiek 7-19
Dojazd autokaremPoronin - zimowisko i obóz narciarsko-taneczny8 dniwiek 6-18
Dojazd autokaremPoronin - zimowisko i obóz tańca nowoczesnego8 dniwiek 6-18
Dojazd autokaremPoronin -zimowisko i obóz snowboardowo - taneczny8 dniwiek 7-18
Dojazd autokaremWęgierska Górka - obóz wodna zima8 dniwiek 10-14
Dojazd autokaremWęgierska Górka - obóz Zimowa przygoda8 dniwiek 10-14
Dojazd autokaremWęgierska Górka - Zimowisko Urwisów8 dniwiek 8-11
Dojazd autokaremWisła - obóz narciarski grupa początkujących8 dniwiek 11-17
Dojazd autokaremWisła - obóz narciarski grupa średniozaawansowanych8 dniwiek 11-17
Dojazd autokaremWisła - obóz rekreacyjny8 dniwiek 11-17
Dojazd autokaremWisła - obóz siatkarsko-narciarski (narciarze początkujący)8 dniwiek 12-17
Dojazd autokaremWisła - obóz siatkówki i gier halowych8 dniwiek 13-17
Dojazd autokaremZakopane - obóz narciarski8 dniwiek 8-18
Dojazd autokaremZakopane - obóz narciarsko-językowy - English Snow8 dniwiek 11-18
Dojazd autokaremZakopane - obóz narciarsko-YouTuberski8 dniwiek 8-18
Dojazd autokaremZakopane - obóz snowboardowo-językowy - English Snow8 dniwiek 11-18
Dojazd autokaremZakopane - obóz snowboardowy8 dniwiek 8-18
Dojazd autokaremZakopane - obóz snowbordowo-YouTuberski8 dniwiek 8-18

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Zapraszamy na najlepsze wakacje na zorganizowanych wyjazdach wakacyjnych. Nasze oferty kolonii dla dzieci to kameralne grupy, doskonała opieka, kreatywni wychowawcy, bogaty program animacyjny oraz sprawdzone miejsca pobytu. Dajemy gwarancje najmilszych wspomnień z wyjazdu! Wyjedź na kolonie w miejsce, o którym od zawsze marzyłeś! Do wyboru kolonie nad morzem, kolonie w górach i kolonie nad jeziorami, tak aby przeżyć niezapomniane wakacje razem z kolegami i koleżankami. Zabierz całą paczkę na wakacje i wyjedź na kolonie taniej. Ponad 60 lat doświadczenia w organizacji kolonie dla dzieci zapewni kreatywną zabawę na najwyższym poziomie oraz stuprocentowe bezpieczeństwo. Interesuje Cię sztuka? Oferujemy wiele kolonii artystycznych i plastyczno-malarskich w Kazimierzu Dolnym oraz warsztatów wokalnych czy też warsztatów aktorskich w ramach FunFestival w Kortowie Wolisz sport? Co powiesz na kolonie sportowe Volleyball Camp w Częstochowie, czy też szkółkę w ramach kolonii pływackiej w Cetniewie lub zawody piłkarskie w Kołobrzegu, nie zapominając o wszystkich obozach militarno-survivalowych np. Extreme Camp i Jura Adventure Park w Ponikach? A może interesuje Cię przyroda w swej niemal nie zmienionej postaci w Gibach na Pojezierzu Suwalskim? Tam znajdziesz kolonie dla najmłodszych w ramach klubu urwisa. To tylko przedsmak tego, co mamy Wam do zaoferowania w ramach kolonii letnich

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC