Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Obozy, kolonie
Klub Urwisa
Wycieczki
Wczasy
Kursy językowe
Kursy językowe indywidualne
Obozy studenckie
Egzotyka
Pozostałe produkty
Work & Travel
Nauka i praca
Autokary do wynajęcia
Zielone Szkoły
Warto zobaczyć
O firmie
Informacje dla klienta
Poradnik dla rodzica
Nasza kadra
Zobacz nasz katalog
Biura partnerskie
Galeria foto
Galerie filmowe
Facebook - Obozy i Kolonie
Facebook - Podróże i Wycieczki
Regulamin serwisu
« wróć do listy imprez
Hiszpania - Długi weekend w Barcelonie
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Barcelona - Tossa de Mar - Costa Maresme

- Żywiołowa metropolia
- Ogrody i budowle Gaudiego
- Sagrada Familia - symbol modernizmu
- Zabytki Dzielnicy Gotyckiej
- Magiczna Fontanna na Montjuic
- Camp Nou - legenda FC Barcelona
- Malownicza Tossa de Mar


Program

1 dzień:
Wylot z Warszawy do Barcelony. Transfer z lotniska do hotelu *** (w zalezności od turnusu) w jednej z nadmorskich miejscowości w pobliżu Barcelony na Costa Maresme (Calella, Malgrat de Mar lub Santa Susanna). Kolacja. Spacer po miasteczku. Nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Barcelony. Pierwszy dzień to zapoznanie ze stolicą Katalonii. Zwiedzanie rozpoczniemy od majestatycznego Placu Katalońskiego i wychodzącej z niego promenady Rambla, z szerokim chodnikiem pośrodku, pełnym straganów, kafejek, mimów i tancerzy. Przejdziemy do kolumny Kolumba i portu, gdzie chętni zobaczą Akwarium – jedno z największych muzeów oceanograficznych świata z 80-metrowym tunelem wśród rekinów, płaszczek i wielu innych ryb (wstęp płatny dodatkowo - ok. 22 EUR). Czas na zwiedzanie Dzielnicy Gotyckiej, pełnej budowli średniowiecznych, ale i pozostałości starożytnego Barcino, jak np. starożytne, kamienne mury. Szczególną atrakcją jest katedra św. Eulalii, w krużgankach której rosną pomarańczowe drzewa. Położony w pobliżu Wielki Pałac Królewski, dawna siedziba Hrabiów Barcelony i Królów Aragonii to przykład surowej XIV-wiecznej architektury. Dla chętnych spacer po Passeig de Gracia, głównej alei XIX-wiecznej Barcelony, przy której stoją kolejne budowle Antoniego Gaudiego – Casa Mila i Casa Batllo oraz dziesiątki innych ciekawych kamienic i budynków publicznych. Zmęczeni zwiedzaniem mogą zrobić zakupy w słynnych domach towarowych, jak np. Corte Ingles. Powrót do hotelu na kolację.

3 dzień:
Po śniadaniu rejs statkiem do średniowiecznego miasteczka Tossa de Mar wzdłuż malowniczego Costa Brava, pełnego skalistych raf, jaskiń i urwisk ze śródziemnomorską roślinnością. Stare miasto Tossy, położone na skalistym półwyspie, jest otoczone murami z XII w. Ponad ruinami gotyckiego kościoła i zamku roztacza się piękny widok. Spacer wśród wąskich zaułków, gdzie można skosztować miejscowego wina i odpoczynek na plaży lub przylegającej do niej spacerowej promenadzie, pełnej stylowych knajpek dopełni wrażeń z katalońskiej prowincji. Powrót do hotelu na kolację.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Barcelony. Pierwszy punkt, stadion Camp Nou (F.C. Barcelona) zachwyci nie tylko kibiców. Po nim zobaczymy Sagrada Familia – monumentalną świątynię autorstwa Gaudiego budowaną z przerwami od ponad 125 lat i do dziś nieukończoną. Następnie pojedziemy do Parku Güell, unikatowe połączenie przyrody i geniuszu tego samego architekta z fantastycznymi schodami, pawilonami, kolumnadą i tarasem, który zachęca do odpoczynku i pamiątkowych zdjęć. Przejazd do centrum i czas na spacer po starych uliczkach lub Rambli. Na koniec – przejazd na Plac Hiszpański u podnóża góry Montjuïc, miejsce wystawy światowej z 1929 r., po której pozostały liczne obiekty, jak np. budynek Muzeum Narodowego Katalonii. To pod nim znajduje się słynna Magiczna Fontanna. Późnym wieczorem powrót do hotelu na nocleg. W tym dniu zamiast kolacji będzie prowiant.

5 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd na lotnisko. Powrót do Warszawy.

Zakwaterowanie

Hotel *** na Costa Maresme (w Calelli, Malgrat de Mar lub Santa Susanna), położonym do 500 m od plaży.

W turnusie PETB 0430 30.04-04.05.2018 - Hotel Rosa Nautica *** w Malgrat de Mar

W turnusie PETB 0527 27.05-31.05.2018 - Hotel Alegria Fenals Mar *** w Lloret de Mar


Świadczenia

Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelu*** na Costa Maresme (w Calelli, Malgrat de Mar lub Santa Susanna), położonym do 500 m od plaży.

Wyżywienie:

2 posiłki dziennie: śniadanie, kolacja (w dniu pokazu Magicznej Fontanny - prowiant). Napoje do kolacji dodatkowo płatne. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przylotu. Ostatni: śniadanie w dniu wylotu.

Transport:
Bezpośredni samolot rejsowy linii LOT lub innych. Transfer z lotniska do hotelu i na lotnisko autokarem, minibusem lub komunikacją publiczną.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pilota.

Bilet do Parku Güell.


Informacje praktyczne

Podczas zwiedzania grupa porusza się komunikacją publiczną (koleją, metrem); ewentualnie – wynajętym autokarem lub minibusem.
Cena podstawowa nie zawiera:
- biletów wstępu do zwiedzanych obiektów (z wyjątkiem Parku Güell), podatku noclegowego płatnego w hotelu, opłat za przewodników miejscowych - w sumie ok. 70 EUR (dodatkowo ok. 25 EUR Akwarium);
- opłaty klimatycznej - ok. 10 euro
- opłat za dojazdy do Barcelony i przejazdy po mieście w trakcie zwiedzania: pociągi i komunikację miejską, ewentualnie transport autokarem lub minibusem - w sumie ok. 70 EUR

- obowiązkowej dopłaty na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Hiszpania - Długi weekend w Barcelonie     (skrót: BARCELONA PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PETB081212.08 - 16.08Sprzedaż zakończona5 dni
PETB092525.09 - 29.092499 zł   2009 zł   PromocjaRezerwuj5 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy 2018
Zamów
Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC