Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Ryga Tallinn Helsinki Sankt Petersburg
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Łotwa - Estonia - Finlandia - Rosja - Rejs do Petersburga
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Ryga - Tallin - Helsinki - Sankt Petersburg

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd w kierunku Łotwy. Obiadokolacja*. Nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Tallina. Spacer po Górnym i Dolnym Mieście. Zobaczymy cerkiew Aleksandra Newskiego, najlepiej zachowane w Europie średniowieczne mury obronne wraz z wieżami Długim Hermanem i Grubą Małgorzatą, dwie nietypowe ulice, tzw. Długa i Krótka Noga oraz gmachy Ratusza Miejskiego, Wielkiej Gildii Kupieckiej i Domu Bractwa Czarnogłowych. Zabytki architektury zwiedzamy z zewnątrz w towarzystwie przewodnika miejskiego. Obiadokolacja*. Nocleg.
3 dzień:
Śniadanie (możliwe w formie prowiantu). Poranny rejs do Helsinek. Spacer po mieście z przewodnikiem, gdzie zobaczymy: port południowy z nabrzeżem, gmach Pałacu Prezydenckiego, Sobór Uspieński, katedrę luterańską, Plac Senatu z imponującą neoklasycystyczną zabudową z pierwszej połowy XIX w., główną aleję spacerową Esplanadi, budynek dworca kolejowego, Ateneum (galeria sztuki), Teatr Narodowy, gmach parlamentu oraz Temppelinaukio – kościół wykuty w skale ze świetną akustyką wnętrza. Obiadokolacja*. Wypłynięcie do Petersburga. Nocleg na promie.
4 dzień:
Po śniadaniu na promie przekroczenie kontroli granicznej i rozpoczęcie zwiedzania najwspanialszych zakątków Petersburga z przewodnikiem: Wyspa Wasilewska, Pole Marsowe, Krążownik Aurora (zewnątrz), Twierdzę Pietropawłowską z soborem św. Piotra i Pawła - nekropolia carów od Piotra I. Wejście do Ermitażu jednego z największych i najbogatszych muzeów świata. Obiadokolacja*. Dla chętnych spektakl w jednym z petersburskich teatrów lub wieczór folklorystyczny w Pałacu Mikołajewskim z poczęstunkiem – ok. 50 EUR. Nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w stronę Peterhofu, kompleksu parkowo-pałacowego założonego nad Zatoką Fińską przez Piotra I. Spacer po parku francuskim z zespołem pomysłowych fontann. Przejazd do Carskiego Sioła ze słynną Bursztynową Komnatą, słusznie okrzykniętą współczesnym cudem świata. Wejście do pałacowych pomieszczeń. Obiadokolacja*. Nocny rejs po rzekach i kanałach Petersburga z otwarciem mostów. Nocleg.
6 dzień:
Śniadanie. Zwiedzanie soboru św. Izaaka z jego kolumnadą i panoramą na całe miasto oraz spacer po Newskim prospekcie. Czas wolny. Możliwość fakultatywnie zwiedzenia mozaikowej Cerkwi na Krwi przy kanale Gribojedowa (ok. 8 EUR). Obiadokolacja*.
Przejazd na prom. Nocleg na promie.
7 dzień:
Śniadanie na promie. Przypłynięcie do Tallina. Przejazd do Rygi. Zwiedzanie z przewodnikiem Starego Miasta wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Oglądanie z zewnątrz: Dom Bractwa Czarnogłowych, kościoły św. Jakuba i św. Piotra, zespół kamieniczek Trzej Bracia, hanzeatycka Wielka Gildia Kupiecka oraz ruiny murów obronnych. Obiadokolacja*. Nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w stronę Polski. Przyjazd do Polski w godzinach wieczornych.
Program fakultatywny
- spektakl w Teatrze Maryjskim/Aleksandryjskim wg. repertuaru – od ok. 50-60 EUR,
- wieczór folklorystyczny w Pałacu Mikołajewskim z poczęstunkiem – ok. 50 EUR,
- zwiedzanie cerkwi na Krwi w Petersburgu – ok. 8 EUR.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 5 noclegów w hotelach o standardzie lokalnych ***, pokoje 2/3 osobowe z łazienkami. Pokoje wyposażone są w TV. Noclegi: 2 w Rydze, 1 w Tallinie, 2 w Petersburgu. 2 noclegi na promie w wewnętrznych kabinach 4 osobowych (B4). Możliwość dopłaty do wewnętrznych kabin 2-osobowych.W niektórych terminach możliwa jest zmiana organizacji noclegów i związanej z tym kolejności zwiedzania.
Wyżywienie: 7 śniadań. (*możliwość wykupienia pakietu 7 obiadokolacji w cenie 390 zł)
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, barkiem, DVD, prom z Tallinna do Helsinek oraz prom Anastasia armatora St.Peterline na trasie Helsinki- Petersburg i Helsinki-Tallin.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.
Informacje praktyczne
Do dokonania rezerwacji w biurze konieczny jest paszport, ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty powrotu. W przypadku przypłynięcia promem obowiązuje 72-godzinny ruch bezwizowy do Petersburga. Wymagane są poprawne dane paszportowe potrzebne do przekazania kontroli granicznej na 14 dni przed wyjazdem – imiona i nazwisko, data i miejsce urodzenia, numer i daty ważności paszportu. Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia obiadokolacji najpóźniej w dniu dopłaty do całości imprezy. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Minimalna ilość osób, aby wyjazd potwierdzić to ok. 35 os.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Białegostoku. Trasa przejazdu Warszawa - Ryga ok. 700 km - ok. 12 godzin. Dłuższe przerwy organizowane są co 4 godziny oraz na przystankach, gdzie wsiadają klienci. Białe Noce możliwe są do zobaczenia pomiędzy 25.05, a 16.07.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide. Koszt – ok. 130 EUR,
- programu fakultatywnego,
- dopłaty do kabiny 2 os. wewnętrznej,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Łotwa - Estonia - Finlandia - Rosja - Rejs do Petersburga   (skrót: REJS DO PETERSBURGA PAX BB)
27.05 - 03.06.2020
 8 dni / ORWP0527
4139 zł   2900 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
16.09 - 23.09.2020
 8 dni / ORWP0916
3999 zł   2802 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC