Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Ryga Tallinn Helsinki Sankt Petersburg
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Łotwa - Estonia - Finlandia - Rosja - Rejs do Petersburga
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Ryga - Tallin - Helsinki - Sankt Petersburg - Peterhof - Carskie Sioło

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd w kierunku Łotwy. Obiadokolacja*. Nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Tallina. Spacer po Górnym i Dolnym Mieście. Zobaczymy cerkiew Aleksandra Newskiego, najlepiej zachowane w Europie średniowieczne mury obronne wraz z wieżami Długim Hermanem i Grubą Małgorzatą, dwie nietypowe ulice, tzw. Długa i Krótka Noga, gmachy Ratusza Miejskiego i Domu Bractwa Czarnogłowych oraz kamienice Trzy Siostry. Zabytki architektury zwiedzamy z zewnątrz, w towarzystwie przewodnika miejskiego. Obiadokolacja*. Nocleg.

3 dzień:
Śniadanie (możliwe w formie prowiantu). Poranny rejs do Helsinek. Spacer po mieście (z przewodnikiem), gdzie zobaczymy: port południowy z nabrzeżem, gmach Pałacu Prezydenckiego, Sobór Uspieński, katedrę luterańską, Plac Senatu z imponującą neoklasycystyczną zabudową z pierwszej połowy XIX w., główną aleję spacerową Esplanadi, budynek dworca kolejowego, Ateneum (galeria sztuki), Teatr Narodowy, gmach parlamentu oraz Temppelinaukio – kościół wykuty w skale ze świetną akustyką wnętrza. Obiadokolacja*. Wypłynięcie do Petersburga. Nocleg na promie.

4 dzień:
Śniadanie na promie. Po kontroli granicznej, wyjazd na zwiedzanie najwspanialszych zakątków Petersburga z przewodnikiem: Wyspa Wasilewska, Pole Marsowe, Krążownik Aurora (zewnątrz), Twierdza Pietropawłowska z soborem św. Piotra i Pawła - nekropolia carów od Piotra I. Wejście do Ermitażu – jednego z największych i najbogatszych muzeów świata. Obiadokolacja*. Dla chętnych spektakl w jednym z petersburskich teatrów lub wieczór folklorystyczny w Pałacu Mikołajewskim z poczęstunkiem – ok. 70 EUR. Nocleg w hotelu.

5 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w stronę Peterhofu, kompleksu parkowo-pałacowego założonego nad Zatoką Fińską przez Piotra I. Spacer po parku francuskim z zespołem pomysłowych fontann. Przejazd do pałacu w Carskiem Siole z przepięknymi wnętrzami oraz doskonałą rekonstrukcją słynnej Bursztynowej Komnaty, która zaginęła w czasie II wojny światowej. Wejście do pałacowych pomieszczeń. Rejs po rzekach i kanałach Petersburga. Obiadokolacja *. Nocleg.

6 dzień:
Śniadanie. Zwiedzanie soboru św. Izaaka z jego kolumnadą i panoramą na całe miasto oraz spacer po Prospekcie Newskim. Czas wolny. Możliwość fakultatywnie zwiedzenia mozaikowej Cerkwi na Krwi przy kanale Gribojedowa (ok. 8 EUR). Zaokrętowanie na promie, bufetowa obiadokolacja* z winem i piwem w dowolnych ilościach. Nocleg na promie.

7 dzień:
Śniadanie na promie. Przypłynięcie do Tallina. Przejazd do Rygi. Zwiedzanie z przewodnikiem Starego Miasta wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Oglądanie z zewnątrz: Dom Bractwa Czarnogłowych, kościoły św. Jakuba i św. Piotra, zespół kamieniczek Trzej Bracia, hanzeatycka Wielka Gildia Kupiecka oraz ruiny murów obronnych. Obiadokolacja*. Nocleg w hotelu.

8 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w stronę Polski. Przyjazd do Polski w godzinach wieczornych.
Program fakultatywny
- spektakl w Teatrze Maryjskim/Aleksandryjskim według repertuaru – od ok. 50-60 EUR,
- wieczór folklorystyczny w Pałacu Mikołajewskim z poczęstunkiem – ok. 70 EUR,
- zwiedzanie Cerkwi na Krwi w Petersburgu – ok. 8 EUR.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów: 5 w hotelach o standardzie lokalnych ***( pokoje 2/3 osobowe z łazienkami i TV: 2 w Rydze, 1 w Tallinie, 2 w Petersburgu) oraz 2 noclegi na promie w wewnętrznych kabinach 4 osobowych (B4). Możliwość dopłaty do wewnętrznych kabin 2-os. z łazienkami i klimatyzacją. W niektórych terminach możliwa jest zmiana organizacji noclegów i związanej z tym kolejności zwiedzania.
Wyżywienie: 7 śniadań. *Możliwość dokupienia pakietu 7 obiadokolacji w cenie 490 zł/os.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, barkiem, DVD, prom z Tallinna do Helsinek (miejsca siedzące) oraz prom Anastasia armatora St. Peterline na trasie Helsinki-Petersburg (kabiny 4-osobowe; możliwość dopłaty do kabin 2-osobowych).
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota. Obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.
Informacje praktyczne
Do dokonania rezerwacji w biurze konieczny jest paszport, ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Przekroczenie granicy drogą morską daje prawo do skorzystania z 72-godzinnego pobytu bezwizowego w Petersburgu; wymagane jest przesłanie co najmniej 21 dni przed wyjazdem na adres e-mail: dokumenty.opole@almatur.pl wypełnionego formularza (przekazanego przez organizatora na dres e-mail podany w rezerwacji) oraz skanu paszportu. Wykupienie obiadokolacji jest możliwe najpóźniej w dniu dopłaty do całości imprezy. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Minimalna ilość osób, aby wyjazd był potwierdzony – 30 os. Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Białegostoku. Trasa przejazdu Warszawa - Ryga ok. 700 km - ok. 12 godzin. Dłuższe przerwy organizowane są co 4 godziny oraz na przystankach, gdzie wsiadają klienci. Białe Noce możliwe są do zobaczenia pomiędzy 25.05, a 16.07.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide. Koszt – ok. 150 EUR,
- programu fakultatywnego,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 10 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Łotwa - Estonia - Finlandia - Rosja - Rejs do Petersburga   (skrót: REJS DO PETERSBURGA PAX BB)
23.06 - 30.06.2021
 8 dni / ORWP0623
4340 zł   3038 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link