Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kursy językowe

Oferta turystyczna
Obozy, zimowiskaCzytaj więcej
WycieczkiCzytaj więcej
Wczasy zimoweCzytaj więcej
Kursy językoweCzytaj więcej
Kursy językowe indywidualneCzytaj więcej
EgzotykaCzytaj więcej
Pozostałe produkty
Work & TravelCzytaj więcej
Nauka i pracaCzytaj więcej
Autokary do wynajęciaCzytaj więcej
Zielone SzkołyCzytaj więcej
Warto zobaczyć
O firmieCzytaj więcej
Informacje dla klientaCzytaj więcej
Poradnik dla rodzicaCzytaj więcej
Nasza kadraCzytaj więcej
Zobacz nasz katalogCzytaj więcej
Biura partnerskieCzytaj więcej
Galeria fotoCzytaj więcej
Galerie filmoweCzytaj więcej
Facebook - Obozy i KolonieCzytaj więcej
Facebook - Podróże i WycieczkiCzytaj więcej
Regulamin serwisuCzytaj więcej
« wróć do listy imprez
Malta - kurs j. angielskiego Junior Residence ESL (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii
Nauka angielskiego w promieniach słońca

Tajemnicze megality wpisane na światową listę UNESCO, urokliwe zatoki i porty rybackie, wczesnochrześcijańskie katakumby, owiany legendą zakon Joanitów. Malta to niewielki wyspiarski kraj, położony na Morzu Śródziemnym, między Sycylią a Afryką. Pozostałością po statusie kolonii brytyjskiej jest ruch lewostronny oraz będący w codziennym użyciu język angielski, jeden z dwóch języków urzędowych Malty. Atrakcje, które na Ciebie czekają, naładują Cię pozytywną energią i zapewnią dobrą zabawą. Kursy językowe na Malcie to doskonałe połączenie nauki i wypoczynku. Malta została uznana trzecim najbezpieczniejszym państwem świata (wg rankingu The Wall Street Journal z sierpnia 2015

Szkoła Easy School of Languages (ESL) posiada miedzynarodowa akredytację IALC (International Association of Language Centres) oraz jest członkiem FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations of Malta).
Szkoła ma dwie siedziby: Junior Residence w School Zokrija Triq Il- Biedja Mosta. Junior Family w School Dun Frans Bianco Street Marsascala. Zajęcia pozalekcyjne są w większości wspólne.


Program

Junior Residence (12-17 lat)

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; grupy o mieszanych narodowościach, maksymalnie 15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami TEFL i EFL; test kwalifikacyjny; materiały edukacyjne; certyfikat ukończenia kursu. W cenie kursów w każdym tygodniu: 2 wycieczki (np. Comino, Valetta, Splash and Fun Water Park, Mdina itp.), 2 wizyty na różnych plażach Malty, zorganizowane zajęcia popołudniowe (m.in.: dyskoteki, karaoke itp.).

Atrakcje 2018 - przypominamy, że 27.06.2018 na Malcie odbywa się słynna - Isle of MTV - coroczny festiwal muzyczny odbywający się na Malcie od 2007 roku. Jest jednym z największych muzycznych festiwali w Europie. Organizatorem festiwalu jest MTV. Follow us on @IsleofMTVMalta !!!

Program fakultatywny

Przykładowy program wycieczek i aktywności dodatkowo płatnych dla chętnych:
1. Comino Cruise - wycieczka statkiem na Comino i Blue Lagoon - koszt ok. 20 EUR.
2. Splash and Fun - wizyta w parku wodnym Splash & Fun Water Park - koszt ok. 20 EUR.
3. Papeye Village - wizyta w Wiosce Papeya, gdzie był kręcony film z Robinem Williamsem "Papeye the Sailor and his Friends" - koszt ok. 15 EUR.


Zakwaterowanie

Junior Residence: Hotel Bella Vista**** – położony w turystycznej miejscowości St Paul’s Bay, na północnym wybrzeżu Malty 10 minut pieszo od kamienistej plaży). Zakwaterowanie w pokojach 4-osobowych, z klimatyzacją i łazienką. Do dyspozycji uczestników: basen, Wi-Fi i kafejka internetowa w recepcji hotelu (płatna). Bezpłatny transfer do i ze szkoły (ok. 10 minut busem). Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.


Świadczenia

Junior Residence: Hotel Bella Vista**** – położony w turystycznej miejscowości St Paul’s Bay, na północnym wybrzeżu Malty 10 minut pieszo od kamienistej plaży). Zakwaterowanie w pokojach 4-osobowych, z klimatyzacją i łazienką. Do dyspozycji uczestników: basen, Wi-Fi i kafejka internetowa w recepcji hotelu (płatna). Bezpłatny transfer do i ze szkoły (ok. 10 minut busem). Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.
Wyżywienie: Śniadania w formie bufetu, pakowany lunch: (zwyczajowo: kanapka, owoc, woda) i obiadokolacje w formie bufetu. Woda do posiłków. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek kolacja; pakowany prowiant w dniu wyjazdu.
Transport: Przelot samolotem linii Air Malta na trasie Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 12:30, przylot na Maltę o 15:20.
Wylot z Malty o 08:55, przylot do Warszawy o 11:40.
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa Chopina przy stanowisku Almaturu. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska im. F. Chopina w Warszawie. Bagaż podręczny do 10 kg i do 20 kg rejestrowany.
Transfer busem z/na lotnisko na Malcie.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka rezydenta w trakcie pobytu, realizacja programu.


Informacje praktyczne

CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu. Sugerowane kieszonkowe w wysokości 150 - 250 Euro na wydatki własne i transport po Malcie; przykładowe ceny: bilet autobusowy ok. 2 EUR/przejazd, zestaw fast food 6 EUR, napój ok. 1,5 EUR. Niezbędne nakrycie głowy oraz ochronny krem do opalania z wysokim filtrem. Prosimy również o zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty). Adresy podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy; w celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (email). Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Sprawdź inne Kursy językowe za granica

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (15 zł).


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Malta - kurs j. angielskiego Junior Residence ESL     (skrót: MALTA JUNIOR RESIDENCE ESL PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PMCC062929.06 - 13.076499 zł   6214 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PMCC070606.07 - 20.076499 zł   6214 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PMCC071313.07 - 27.076499 zł   6214 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PMCC072020.07 - 03.086499 zł   6214 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PMCC072727.07 - 10.086499 zł   6214 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PMCC080303.08 - 17.086499 zł   6214 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PMCC081010.08 - 24.086499 zł   6214 zł   PromocjaRezerwuj15 dni

Terminy i ceny Malta - kurs j. angielskiego Junior Residence ESL     (skrót: MALTA JUNIOR RESIDENCE ESL PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PMCC062929.06 - 20.078599 zł   8314 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PMCC070606.07 - 27.078599 zł   8314 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PMCC071313.07 - 03.088599 zł   8314 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PMCC072020.07 - 10.088599 zł   8314 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PMCC072727.07 - 17.088599 zł   8314 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PMCC080303.08 - 24.088599 zł   8314 zł   PromocjaRezerwuj22 dni

Terminy i ceny Malta - kurs j. angielskiego Junior Residence ESL     (skrót: MALTA JUNIOR RESIDENCE ESL PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Legitymacje
ISIC
Legitymacja ISIC