Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Malta - Mellieha - Obóz - Wodna akademia (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii
Śródziemnomorskie wakacje.

Malta została uznana trzecim najbezpieczniejszym państwem świata (wg rankingu The Wall Street Journal z sierpnia 2015). Różnorodność tej malowniczej wyspy, zaskoczy Cię i zaoferuje wszystko, czego możesz oczekiwać po udanych wakacjach. Relaksacyjnie: malownicze wybrzeża, plaże pełne słońca, turkusowe, ciepłe morze, nadmorskie promenady. Historycznie: bogata historia, zabytki i ukształtowanie terenu sprawiają, że wycieczki są ciekawe, a krajobraz zachwycający - Stare Miasto i mury miejskie w La Vallett`cie, pałac Auberge de Castille, historia Zakonu Kawalerów Maltańskich, dziedzictwo Rzymian, Fenicjan, Brytyjczyków. Widokowo-spacerowo: Maltę wybrali, jako miejsce ekranizacji, reżyserzy takich filmów jak "Wyspa Piratów", "Gladiator", "Troja", "Hrabia Monte Christo", "Aleksander". Kamieniste wybrzeża, klifowe wzniesienia, malownicze zatoczki, kolorowe miasta. Rozrywkowo: wszyscy miłośnicy tańca, dobrej muzyki i przyjacielskich spotkań będą zachwyceni. Na Malcie w pełni wypoczniesz i na pewno zapomnisz o szkole! A atrakcje, które na Ciebie czekają, naładują Cię pozytywną energią i zapewnią dobrą zabawę.

Program
Rekreacja (12-18 lat)

Przygotowaliśmy dla Ciebie zestaw zajęć rekreacyjnych i sportowych na basenie i na najpiękniejszych plażach Malty. Zorganizujemy gry zespołowe i zabawę z dawką dobrego humoru. Obowiązkowym punktem programu będzie słodkie lenistwo i kąpiele morskie. Tutaj, w międzynarodowym gronie, będziesz korzystać z wyśmienitej zabawy i ćwiczyć język angielski w praktyce. W programie m.in. przewidzieliśmy wycieczkę na Comino, Papaye Village i Splush and Fun Waterpark.

Przykładowy program pobytu wraz z cenami za dodatkowo płatne wycieczki (układ dni i wycieczek może ulec zmianie) - załączony do dokumentów zgłoszeniowych
Zakwaterowanie
7 noclegów w Hotelu Pergola&SPA 4* , zlokalizowanym w miejscowości Mellieha. W pobliżu znajdują się restauracje, sklepy, pizzerie i dyskoteki. Przestronne, klimatyzowane pokoje 2-4-osobowe z łazienkami, LCD TV, telefonem, suszarką. Hotel dysponuje resturacją, basenem zewnętrznym i wewętrznym. Dostęp do bezpłatnego Wi-Fi. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 25 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.

www.pergolahotel.com.mt/
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów w Pergola Hotel&SPA 4*.
Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu z dużym wyborem potraw. Do posiłków podawana jest woda. Pierwszy posiłek: Śniadanie dnia następnego po przyjeździe. Ostatni posiłek: Śniadanie w dniu wyjazdu.
Transport: Przelot samolotem linii Air Malta na trasie Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 20:40, przylot na Maltę o 23:30.
Wylot z Malty o 17:00, przylot do Warszawy o 19:50.
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa Chopina przy stanowisku Almaturu. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska im. F. Chopina w Warszawie.
Transfer busem z/na lotnisko na Malcie.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka rezydenta w trakcie całego pobytu, realizacja programu.
Informacje praktyczne
CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dodatkowych posiłków nie ujętych w świadczeniach, dopłat do nadbagażu, transportu lokalnego, taksy klimatycznej (0,50 EUR/dzień - dla osób powyżej 18 lat). Sugerujemy kieszonkowe w wysokości ok. 50 EUR/pobyt (nie obejmuje programu fakultatywnego). Zalecamy zabranie stroju kąpielowego, kremów z wysokim filtrem, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, ręczników plażowych oraz adaptera sieciowego (angielskie gniazdka elektryczne). Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 15 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 15 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Malta - Mellieha - Obóz - Wodna akademia   (skrót: MALTA OBOZ WODNA AKADEMIA PAX HB)
21.08 - 28.08.2021
 8 dni / PMCX0821
Sprzedaż zakończona

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link