Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Czarnogóra - Budva - Summer Camp - wylot z Warszawy (wiek 12-19)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria


» przejdź do galerii
Jeżeli szukacie miejsca, gdzie wszystko jest z kategorii "naj" - zapraszamy do Budvy! To najsłynniejsza, największa i najbardziej imprezowa stolica na Bałkanach. Do tego piękne, szerokie plaże, bogate życie nocne, zapierające dech w piersiach widoki oraz gwarancja słońca. Tu nie ma miejsca na nudę! Wieczorami legendarne bałkańskie kluby, dyskoteki oraz dziesiątki barów zlokalizowanych przy zatoce z pewnością skradną serca fanom dobrej zabawy. Nie bez powodu - Budva to zdecydowanie jeden z najbardziej szalonych i modnych kurortów wśród czarnogórskiej młodzieży. Ruszajcie z nami na wakacje marzeń!

Program
Summer Camp (12-14; 15-19 lat)

Czy możliwy jest obóz gdzie wszystko jest z kategorii "naj"? Oczywiście, że tak! Kto nie był, czas wybrać się do Budvy, gdzie czeka Was mega impreza i mega chill jednocześnie. Zabierzemy Was do miasta, które przyciąga młodzież z całej Europy, a życie tętni tutaj 24h na dobę! Kilkukilometrowa plaża, magiczna promenada, restauracje, dyskoteki oraz sklepy czynne non stop. Budva to idealna miejscówka na letni obóz ze znajomymi. Zobaczcie co przygotowaliśmy dla Was w programie:
STREFA CHILLOUT
Riwiera Budwańska to aż 12 km linii brzegowej, na którą składa się 21 plaż. To właśnie tam zażyjecie słonecznych i wodnych kąpieli, weźmiecie udział w balonowej bitwie wodnej, zawodach sportowych, grach i zabawach integracyjnych, snorkelingu i wielu wielu innych aktywnościach! Dla chętnych zorganizujemy wyjście do największego aquaparku w Czarnogórze.
STREFA PARTY
Będąc w takim miejscu jak Budva nie możecie ominąć takich klubów jak: "Teatro”, "Omnia" czy "Ambiente". To tam bawić się będziecie w międzynarodowym towarzystwie, pod czujnym okiem naszej kadry. Dla chętnych zorganizujemy wypad do "Top-Hill” (oceniany jako jeden z najlepszych klubów w Europie). Uwaga: wstęp do wszystkich dyskotek dla osób powyżej 16-go roku życia, bilet dodatkowo płatny ok. 10 Euro/osoba.
STREFA MUST-SEE
Nie chcemy Was zanudzać zabytkami i historią (i nie będziemy!), ale pewne miejsca po prostu musicie zobaczyć. Budva to nie tylko plaże i życie nocne, to także kawał historii, który kryje się w murach tutejszych zabytków (Cytadela, Cerkiew św. Trójcy, Muzeum Archeologiczne). Lokalizacja miasta - pośrodku Riwiery Budvańskiej - jest idealnym punktem wypadowym na zwiedzanie okolicy (Zatoka Kotorska, Wyspa Św. Mikołaja, Półwysep Św. Stefana). Gwarantujemy, że nie pożałujecie!

Przykładowy program obozu:
1 dzień:
Spotkanie na lotnisku w Warszawie. Przelot do Podgoricy pod opieką kadry Almatur, transfer do Budvy. Zakwaterowanie w hotelu. Obiadokolacja. Zebranie organizacyjne. Zapoznanie się uczestników z regulaminem obozu, regulaminem hotelu, omówienie planu obozu, zapisy na wycieczki fakultatywne.
2 dzień:
Śniadanie. SLOVENSKA BEACH - relaks na największej, najdłuższej (aż 1.6 km długości!) i najbardziej popularnej plaży w Budvie. Położona wzdłuż malowniczej promenady, wiedzie wprost do uroczego portu na Starym Mieście. Obiadokolacja. BUDVA BY NIGHT - wieczorna eksploracja miasta.
3 dzień:
Śniadanie. AQUAPARK (wycieczka fakultatywna) - wizyta w najlepszym parku wodnym w Czarnogórze. Do Waszej dyspozycji 12 zjeżdżalni, 4 baseny, restauracje i bary. Kompleks usytuowany jest na wzgórzu, co powoduje, że podczas pobytu będziecie mieć piękny widok na całe miasto (cena ok. 40 Euro/osoba). Obiadokolacja. BEACH PARTY BY NIGHT - niepowtarzalna nocna impreza w wodzie.
4 dzień:
Śniadanie. MOGREN BEACH - nie możecie ominąć plaży wyróżnionej błękitną flagą. Kolorowe kamyczki znajdujące się na niej oraz otaczające ją wapienne klify dodają wspaniałego klimatu na wypoczynek. SNORKELING - podwodne odkrywanie czarnogórskiego wybrzeża (zapewniamy sprzęt: maski z rurkami/płetwy). Obiadokolacja. DISCO NIGHT - wyjście na dyskotekę, zobaczycie że to miasto po zmroku nie śpi!
5 dzień:
Śniadanie. HAWAII BEACH - rejs na słynną wyspę Sveti Nikola (Świętego Mikołaja), gdzie czekają Was kąpiele wodne i słoneczne. Nie bez powodu wyspa określana jest także jako „Czarnogórskie Hawaje”, gdyż otaczająca ją woda ma tropikalny, niebieski kolor i krystaliczną czystość. Jeżeli dodamy do tego bogatą i piękną roślinność, ciekawe gatunki zwierząt (muflony, dzikie króliki, bażanty) zapowiada się dzień pełen wrażeń! Obiadokolacja. KARAOKE - bitwa na głosy.
6 dzień:
Śniadanie. PIANA PARTY (wycieczka fakultatywna) - rejs statkiem po Riwierze Budwańskiej zakończony wizytą na słynnej tarasowej plaży Ploče, gdzie codziennie odbywają się imprezy w pianie (cena: ok. 30 Euro/osoba). Obiadokolacja. BUDVA BY NIGHT - zwiedzanie miasta w postaci gry miejskiej.
7 dzień:
Śniadanie. PÓŁWYSEP ŚW. STEFANA - obowiązkowy punkt programu! Całodniowa wycieczka na jedną z najlepszych atrakcji w okolicy. Zdjęcia tego miejsca bardzo często pojawiają się na pocztówkach. Przekonacie się sami czy mamy rację… Obiadokolacja. DISCO NIGHT - wyjście na dyskotekę.
8 dzień:
Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko. Wylot powrotny do Polski pod opieką kadry Almatur.
Program fakultatywny
* Wycieczki odbywają się przy określonej liczbie osób
* Płatnośc u kierownika obozu (gotówką).

• AQUAPARK BUDVA
2 km od Starego Miasta w Budvie znajduje się najlepszy aquapark w całej Czarnogórze. Tylko tutaj podczas całodniowego pobytu będziecie mogli pluskać i wygłupiać się do woli! Dostaniemy się tam lokalnym autobusem. Cena: ok. 40 Euro/osoba (obejmuje bilet wstępu i transport; posiłek płatny dodatkowo)
• PIANA PARTY
Na imprezę w pianie popłyniecie statkiem, po drodze podziwiając wybrzeże Riwiery Budwańskiej. Portem przeznaczenia jest plaża Ploče słynąca w całym regionie z imprez i koncertów. Kąpiele morskie i słoneczne, plus wspaniała zabawa przy setach granych przez popularnych DJ-ów to gwarancja niezapomnianej imprezy! Cena: ok. 30 Euro/osoba (w cenie napój bezalkoholowy oraz leżak).
• REJS PO ZATOCE KOTORSKIEJ
Odwiedzicie jedno z najbardziej malowniczych miejsc całej Czarnogóry - Zatokę Kotorską - wpisaną na listę UNESCO. Wycieczka rozpocznie się w ekskluzywnym Porto Montenegro w Tivacie, następnie popłyniemy na plażę Żanice, gdzie będzie czas na kąpiel w morzu i opalanie. Dla chętnych osób istnieje możliwość wpłynięcia do Błękitnej Groty (dodatkowo płatne ok. 5 Euro/osoba). Kolejnym punktem naszego programu będzie wizyta na wyspie Gospa od Škrpjela oraz w miasteczku Perast. Statkiem dopłyniemy do Kotoru, a stamtąd autokarem wrócimy do Budvy. Cena: ok. 55 Euro/osoba.
• CZARNOGÓRA W PIGUŁCE
Wycieczkę rozpoczniemy zwiedzaniem miasta Cetinje, które jest byłą stolicą kraju (możliwość zakupów pamiątek). Następnie udamy się do położonej w Parku Narodowym Lovcen wioski Njegusi, gdzie skosztujemy lokalnych przysmaków – sera i szynki. Po wizycie w wiosce przejedziemy słynnymi czarnogórskim serpentynami do Kotoru. Na tej trasie zobaczymy najpiękniejszy możliwy widok w całej Czarnogórze. W Kotorze wpisanym na listę UNESCO zobaczymy wszystkie najważniejsze zabytki i będziemy mieć czas wolny na zakup pamiątek. Cena: ok. 55 Euro/osoba (w cenie zawarte są bilety wstępu oraz przekąska).
• KANIONY RZEKI TARY
Wycieczka do najbardziej malowniczych i nieodkrytych miejsc w Czarnogórze. W programie czeka Was: spacer nad Czarne Jezioro w Parku Narodowym Durmitor wpisanym na listę UNESCO; przejazd najgłębszym kanionem Europy i przystanek na słynnym moście Durdevica Tara (istnieje możliwość zjechania na najdłuższej w Europie tyrolce znajdującej się nad kanionem – dodatkowo płatne ok. 20 Euro/osoba); wizyta w monastyrze Moraca oraz przejazd kanionem Moraca. Podczas wycieczki będzie przerwa obiadowa z możliwością spróbowania lokalnych górskich przysmaków (dodatkowo płatne ok. 8 Euro/osoba). Cena: ok. 55 Euro/osoba.
Zakwaterowanie
Hotel Regina Jelena ***
• Położenie: zlokalizowany jest w najpopularniejszym kurorcie w Czarnogórze – Budva. Usytuowany blisko głównej promenady nadmorskiej, oferuje panoramiczny basen na dachu z pięknym widokiem na miasto i okolicę. Restauracje, bary, kluby nocne i przystanek autobusowy dzieli od obiektu kilka minut spacerem.
• Pokoje: 3,4,5 osobowe z łazienkami, wyposażone w: klimatyzację (bezpłatną), telewizor, ręczniki oraz internet (bezpłatny). Obiekt posiada 40 pokoi.
• Plaża: piaszczysto-żwirowa znajduje się zaledwie około 350 metrów od hotelu. Koszt wypożyczenia dwóch leżaków oraz parasola na cały dzień ok. 10 Euro.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów
Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje serwowane. Do posiłków podawana jest woda.
Pierwszy posiłek: obiadokolacja 1-go dnia, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wylotu.
Transport: samolot linii LOT na trasie: Warszawa – Podgorica – Warszawa.
Rozkład lotu (może ulec zmianie; ostateczne potwierdzenie godzin lotu zostanie wysłane e-mailem na ok. 5 dni przed obozem):
Wylot z Warszawy 10:35, przylot do Podgoricy 12:35
Wylot z Podgoricy 13:15, przylot do Warszawy 15:15
Zbiórka ok.2.5 godz. przed wylotem na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie. Rodzic/opiekun prawny zobowiązany jest do odebrania dziecka z lotniska.
Bagaż: rejestrowany do 23 kg (1 sztuka), podręczny do 8 kg (1 sztuka, wymiary maksymalne 55x40x23cm)
Transfer: mikrobus lub autokar; czas przejazdu Podgorica - Budva ok. 2 godz.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN.
Opieka wykwalifikowanej kadry
Realizacja programu
Informacje praktyczne
- Sugerujemy kieszonkowe w wysokości ok. 90 EUR/pobyt (nie obejmuje programu fakultatywnego).
- Zalecamy zabranie: stroju kąpielowego, kremu z wysokim filtrem, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, ręcznika plażowego, butów do wody.
- Czas przelotu Warszawa-Podgorica ok. 2 godz.
- Walutą w Czarnogórze jest Euro
- Orientacyjne ceny: pizza ok. 5-7 Euro; woda mineralna 1.5l ok. 0.75 Euro; bilet lokalny autobusowy ok. 2 Euro
- Czas: taki jak w Polsce.
- Elektryczność: napięcie 220 V (urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemu).
- Do realizacji wyjazdu konieczny jest ważny dowód osobisty lub paszport (ważny min. 90 dni od daty powrotu).

Ze względu na sytuację epidemiologiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych MSZ - https://www.gov.pl/web/dyplomacja/czarnogora
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- obowiązkowego kosztu realizacji programu m.in.: bilety wstępu, opłaty lokalne, przejazdy komunikacją miejską. Cena: ok. 50 EUR/osoba (płatne gotówką u kierownika)
- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 zł/osoba
- kosztu programu fakultatywnego (płatne gotówką u kierownika)
- posiłków i napojów podczas przelotu
- dopłat do nadbagażu
- dodatkowych ubiezpieczeń
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
- ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia: https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Czarnogóra - Budva - Summer Camp - wylot z Warszawy   (skrót: CZARNOGORA OBOZ REKREACJA WARSZAWA 2023 PAX HB)
02.07 - 09.07.2023
 8 dni / PAOC0702
4699 zł   3649 zł PromocjaRezerwuj
09.07 - 16.07.2023
 8 dni / PAOC0709
4699 zł   3649 zł PromocjaRezerwuj
16.07 - 23.07.2023
 8 dni / PAOC0716
4699 zł   3649 zł PromocjaRezerwuj
30.07 - 06.08.2023
 8 dni / PAOC0730
4499 zł   3499 zł PromocjaRezerwuj
06.08 - 13.08.2023
 8 dni / PAOC0806
4499 zł   3449 zł PromocjaRezerwuj
13.08 - 20.08.2023
 8 dni / PAOC0813
4699 zł   3649 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link