Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Białoruś - Białoruskie sentymenty
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Kamieniuki - Kamieniec - Różana - Kosów Poleski - Baranowicze - Mińsk - Kuropaty - Witebsk - Połock - Głębokie - Budsław - Zalesie - Lida - Stare Wasiliszki - Brzozówka - Grodno

- Puszcza Białowieska
- Tradycje białoruskiej wsi
- Mińsk - stolica Białorusi
- Witebsk - miasto Marca Chagalla
- Lida - zamek Giedymina
- Rejs po Niemnie w Grodnie


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd w kierunku granicy polsko-białoruskiej. Podczas przejazdu planowane są krótkie postoje. Przekroczenie granicy. Przyjazd do Kamieniuk. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie białoruskiej części Puszczy Białowieskiej, w której się mieści siedziba Dziadka Mroza i gdzie zwiedzimy Centrum Ekologiczno-Edukacyjne połączone z Muzeum Przyrody, jedno z nielicznych tego typu w Europie. Następnie w Kamieńcu zobaczymy basztę z XIII w. zbudowaną z rozkazu wołyńskiego księcia Włodzimierza Wasilkowicza, a w Różanej zwiedzimy Muzeum Sapiehów oraz ruiny okazałego pałacu. Po dojeździe do Kosowa Poleskiego, u podnóża neogotyckiego pałacu Pusłowskich w folwarku Mereczowszczyzna, zwiedzimy odrestaurowany dwór - miejsce urodzenia Tadeusza Kościuszki. Przyjazd do Baranowicz. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Mińska. W stolicy Białorusi przejedziemy ulicami miasta, zwiedzimy stałą ekspozycję Narodowego Muzeum Sztuki, budynek Białoruskiej Biblioteki Narodowej oraz Plac Niezależności z tzw. Czerwonym Kościołem. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Witebska, jednego z najstarszych miast Białorusi. Po drodze zatrzymamy się w Kuropatach, miejscu stracenia przez NKWD wielu tysięcy Polaków, Białorusinów, Żydów oraz przedstawicieli innych narodowości. Przejazd do Witebska i spacer ulicami starego miasta, a także zwiedzanie domu-muzeum Marca Chagalla i Art- Centrum. Obiadokolacja i nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Połocka – zobaczymy dawne kolegium jezuitów założone przez króla Polski Stefana Batorego i zwiedzimy Galerię Sztuki. Następnie zobaczymy sobór św. Zofii oraz nawiedzimy Klasztor Prawosławny Przemienienia Pańskiego i św. Eufrozyny Połockiej. Przejazd do miejscowości Głębokie, gdzie zobaczymy zespół klasztoru karmelitów oraz kościół katolicki pod wezwaniem Świętej Trójcy. Następnie udamy się do Budsławia o którym mówi się, że jest białoruską Częstochową. Odwiedzimy pobernardyński kościół Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny, wzniesiony w stylu późnobarokowym, ośrodek kultu jednego z najbardziej czczonych przez białoruskich katolików cudownego obrazu Budsławskiej Bogurodzicy. Przyjazd do Mołodeczna na obiadokolację i nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do miejscowości Zalesie, gdzie zwiedzimy zespół pałacowo-parkowy w którym mieszkał przez ok. 20 lat słynny kompozytor Michał Kleofas Ogiński. Przejazd do Lidy, gdzie będziemy podziwiać zamek Giedymina z XIV w. Następnie odwiedzimy Browar Lidzki (w programie: zwiedzanie, degustacja piwa lub kwasu chlebowego oraz specjałów kuchni białoruskiej). Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie i wyjazd do Brzozówki. Wizyta z możliwością zakupu pamiątek w hucie szkła Niemen, gdzie wyprodukowano naczynie, w którym złożono i pochowano w Wilnie serce marszałka Józefa Piłsudskiego. Następnie przez Stare Wasiliszki - miejsce urodzenia Czesława Niemena, gdzie zwiedzimy muzeum w domu rodzinnym artysty - udamy się do Grodna. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu udamy się na spacer ulicami Grodna, podczas którego poznamy to położone nad Niemnem, najbardziej polskie z miast Białorusi oraz popłyniemy w godzinny rejs statkiem po Niemnie, czas wolny na zakupy. Obiadokolacja i nocleg.
9 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w drogę powrotną. Przekroczenie granicy białorusko-polskiej. Powrót do Polski w godzinach porannych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
8 noclegów w hotelach o standardzie **/***: 1 nocleg w Kamieniukach, 1 nocleg w Baranowiczach, 1 nocleg w Mińsku, 1 nocleg w Witebsku, 1 nocleg w Mołodecznie, 1 nocleg w Lidzie, 2 noclegi w Grodnie. Pokoje 2 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
8 śniadań, 7 obiadokolacji, degustacja dań kuchni białoruskiej w Lidzie.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, Tour Guide, biletów wstępu do zwiedzanych obiektów - 90 EUR,
- opłat fakultatywnych: rejs po Niemnie - orientacyjny koszt 15 EUR. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- wizy białoruskiej - 110 zł,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Warszawy i Siedlec.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Dokumenty potrzebne do uzyskania wizy, tj.:
- paszport ważny min. trzy miesiące od zakończenia wycieczki i posiadający min. 2 wolne strony obok siebie,
- 1 kolorowe zdjęcie biometryczne formatu paszportowego, nie starsze niż 6 miesięcy,
- wniosek wizowy, wypełniony komputerowo i wydrukowany dwustronnie na jednej kartce, należy dostarczyć do biura sprzedającego ofertę na min. 21 dni przed wyjazdem.
Paszporty będą do odbioru w dniu wyjazdu w autokarze (u pilota). Wniosek wizowy wraz z instrukcją wypełnienia będzie wysłany e-mailem do sprzedawcy oferty na około miesiąc przed datą potwierdzonej imprezy.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego paszportu oraz ważnej wizy.
Przejazd: Warszawa - Brześć (ok. 250 km) - ok. 6 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1600 km.
Podczas zwiedzania prawosławnych świątyń obowiązkowy strój dla kobiet to: długa spódnica, zakryte ramiona, nakrycie głowy - najlepiej chusta; dla mężczyzn: długie spodnie, zakryte ramiona.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Białoruś - Białoruskie sentymenty     (skrót: BIALORUSKIE SENTYMENTY PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KWTD083131.08.2019 - 08.09.20192666 zł   2109 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC