Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
Promocje
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Wycieczki
Polska
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą w Krakowie od 299 zł 460 zł 06.06.2020 (2 dni)
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą w południowej Małopolsce od 399 zł 614 zł 06.06.2020 (2 dni)
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą we Wrocławiu od 449 zł 691 zł 06.06.2020 (2 dni)
Dojazd autokarem Polska - Czarujące Świętokrzyskie od 499 zł 768 zł 03.06.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Kraków i okolice od 499 zł 768 zł 15.05.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Karkonosze dla aktywnych od 599 zł 922 zł 18.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Magiczna Łemkowszczyzna od 599 zł 922 zł 26.06.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Sanktuaria Bieszczad od 599 zł 922 zł 04.05.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Ukryte skarby Karkonoszy od 599 zł 922 zł 28.05.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Słowacja - Tatrzańskie uroki od 599 zł 922 zł 18.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Roztocze na weekend od 609 zł 937 zł 29.05.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Bieszczadzkim szlakiem od 649 zł 999 zł 28.05.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Chwilo trwaj w Lubelskim od 699 zł 1079 zł 16.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Między Wisłą a Bugiem od 699 zł 1076 zł 28.05.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Sen o Warszawie od 699 zł 1076 zł 04.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Szlak Piastowski od 699 zł 1076 zł 25.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk od 699 zł 1076 zł 18.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Mazurskie opowieści od 749 zł 1153 zł 04.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Podlasia czar od 749 zł 1153 zł 04.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Śladami Kopernika od 749 zł 1153 zł 25.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Niemcy - Urokliwy Szprewald od 779 zł 1199 zł 01.05.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Bieszczady dla aktywnych od 799 zł 1230 zł 18.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Warmia dla aktywnych od 849 zł 1306 zł 04.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska, Litwa - Augustowskie noce od 949 zł 1460 zł 25.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Malinowe Miejsce Mrzeżyno - Babciu! Dziadku! Jedźmy razem od 1349 zł 2075 zł 11.08.2020 (11 dni)

Zagranica
Dojazd autokarem Czechy - Z wizytą na Morawach od 399 zł 614 zł 06.06.2020 (2 dni)
Transport pociągiem Ukraina - Weekend w Kijowie i Czarnobylu od 590 zł 908 zł 23.04.2020 (5 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze od 649 zł 999 zł 17.04.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Słowacja - Weekend na Słowacji od 649 zł 999 zł 26.06.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Weekend w Budapeszcie od 749 zł 1163 zł 17.04.2020 (3 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Lwów i Złota Podkowa od 799 zł 1230 zł 30.04.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Serbia - Serbia na weekend od 847 zł 1309 zł 30.04.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Nie tylko Praga od 849 zł 1306 zł 16.04.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Austria - Panorama Salzburga od 899 zł 1394 zł 16.07.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice od 899 zł 1394 zł 16.04.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Niemcy - Malownicza Saksonia od 899 zł 1383 zł 30.04.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Tokaj, czardasz i termy od 899 zł 1394 zł 28.05.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice od 949 zł 1471 zł 16.04.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Czeskie perełki od 999 zł 1537 zł 11.06.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Nie tylko Budapeszt od 999 zł 1547 zł 30.04.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Viva Italia od 1075 zł 1649 zł 09.05.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Venezia Tour od 1107 zł 1698 zł 28.04.2020 (6 dni)
Dojazd autokarem Słowenia - Zachwycająca Słowenia od 1149 zł 1778 zł 30.04.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Roma Tour od 1172 zł 1798 zł 25.04.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Śladami Drakuli od 1199 zł 1855 zł 06.06.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toscana Tour od 1237 zł 1898 zł 27.06.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Smaki Dalmacji od 1299 zł 2009 zł 20.06.2020 (7 dni)
Transport pociągiem Ukraina - Kozacka wyprawa od 1299 zł 1999 zł 16.05.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Podróż na kresy od 1299 zł 1999 zł 25.04.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku od 1399 zł 2163 zł 25.04.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Alpejskie jeziora od 1432 zł 2198 zł 27.06.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Capri Tour od 1432 zł 2198 zł 09.05.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia , Rosja - Nadbałtycka przygoda od 1453 zł 2230 zł 06.09.2020 (6 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Włochy - Wokół Istrii od 1499 zł 2317 zł 06.06.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Francja - Paryż i zamki od 1599 zł 2471 zł 25.04.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour od 1599 zł 2471 zł 26.04.2020 (8 dni)
Dojazd autokarem Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu od 1599 zł 2471 zł 25.04.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli od 1599 zł 2471 zł 25.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toskania i Cinque Terre od 1627 zł 2498 zł 25.04.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour od 1699 zł 2624 zł 25.04.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Perły Karpat od 1699 zł 2624 zł 25.04.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II od 1799 zł 2778 zł 25.04.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Słowenia - Barwy Słowenii od 1799 zł 2778 zł 25.04.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Bośnia i Hercegowina, Serbia, Czarnogóra - Bałkańska natura od 1887 zł 2909 zł 04.06.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Austria - Smaki Tyrolu od 1899 zł 2932 zł 25.07.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Chorwacja - Dalmatyńskie wyspy od 1899 zł 2932 zł 06.06.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany od 1899 zł 2932 zł 25.04.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Wielka Brytania - Angielska esencja od 1899 zł 2932 zł 25.04.2020 (7 dni)
Dojazd autokarem Hiszpania dla seniora od 1952 zł 2998 zł 23.05.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika od 1952 zł 3009 zł 20.08.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa od 1952 zł 2998 zł 25.04.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże od 1952 zł 2998 zł 25.04.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Akropolis Tour od 1999 zł 3086 zł 25.04.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina od 1999 zł 3086 zł 25.04.2020 (7 dni)
Transport samolotem Hiszpania - Długi weekend w Barcelonie od 2004 zł 2859 zł 23.09.2020 (5 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia - Bałtyckie białe noce od 2099 zł 3240 zł 27.06.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Adriatyk Tour dla wygodnych od 2099 zł 3240 zł 23.05.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Białoruś - Białoruski rekonesans od 2109 zł 3186 zł 19.07.2020 (8 dni)
Dojazd autokarem Włochy, Francja, Hiszpania - Śródziemnomorskie perły od 2109 zł 3009 zł 19.09.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Bułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża od 2147 zł 3309 zł 10.09.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby od 2147 zł 3309 zł 11.06.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany od 2199 zł 3394 zł 18.06.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Odkrywamy Turcję od 2277 zł 3509 zł 04.07.2020 (14 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Grecja dla seniora od 2299 zł 3547 zł 23.05.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Mołdawia, Rumunia - (W)inna Mołdawia od 2299 zł 3547 zł 01.08.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Rumunia - Tajemnicza Rumunia od 2299 zł 3547 zł 18.06.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Bajkowa Kapadocja od 2375 zł 3659 zł 20.08.2020 (11 dni)
Dojazd autokarem Francja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada od 2399 zł 3701 zł 25.04.2020 (16 dni)
Dojazd autokarem Grecja - Zorba, wino i Ty! od 2399 zł 3701 zł 18.06.2020 (11 dni)
Transport samolotem Ukraina, Turcja - Dwa kroki na Wschód od 2399 zł 3712 zł 04.05.2020 (4 dni)
Dojazd autokarem Rosja - Rosyjskie Perły: Petersburg i Moskwa. od 2453 zł 3580 zł 01.05.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Białoruś - Białoruskie sentymenty od 2509 zł 3801 zł 15.08.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Łotwa - Estonia - Finlandia - Rosja - Rejs do Petersburga od 2602 zł 3998 zł 16.09.2020 (8 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Giro di Italia od 2667 zł 4098 zł 25.04.2020 (14 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria - Szwajcarskie specjały od 2799 zł 4317 zł 06.06.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi od 2849 zł 4394 zł 18.07.2020 (9 dni)
Dojazd autokarem Szwecja, Norwegia, Dania - Kraina fiordów od 3382 zł 5198 zł 14.08.2020 (9 dni)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC