Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Plitwickie Jeziora - Trogir - Split - Dubrownik - Medjugorie - Mostar - Szybenik - Wodospady rzeki Krki - Zagrzeb

- Dubrownik - perła Adriatyku
- Krajobrazy adriatyckiego wybrzeża
- Medjugorie i Mostar
- Rejs statkiem po Plitwickich Jeziorach
- Wodospady na rzece Krka
- Hotele w nadmorskich miejscowościach


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy, Austrię i Słowenię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje i przerwa na posiłek.
2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do Parku Narodowego w Plitwicach, największego i najstarszego w Chorwacji, wpisanego na listę światowego dziedzictwa naturalnego UNESCO. W parku, na długości ponad 8 km znajduje się 16 turkusowych jezior położonych tarasowo i połączonych ze sobą niezliczoną ilością wodospadów. Spacer malowniczymi ścieżkami i rejs statkiem spacerowym po największym i najgłębszym jeziorze Kozjak. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Trogiru - urokliwego nadmorskiego miasteczka. Spacer po wpisanej na listę Światowego Dziedzictwa Kulturalnego i Przyrodniczego UNESCO starówce, gdzie zobaczymy m.in. średniowieczny ratusz z przełomu XIV i XV w. i zwiedzimy katedrę św. Wawrzyńca z XIII - wiecznym portalem. Następnie przejazd do Splitu – kolejnego zabytkowego miasta Dalmacji. Podczas spaceru po Starym Mieście zwiedzimy znajdujące się tu zabytki: antyczny Pałac cesarza Dioklecjana, otoczony kolumnami przepiękny Perystyl i świątynię Jupitera. Zobaczymy także Złote Bramy Miejskie, ratusz z XV wieku i najwęższą uliczkę miasta. Czas wolny, a następnie przejazd widokową trasą wzdłuż wybrzeża Adriatyku do hotelu na kolację i nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Dubrownika, zwanego „Perłą Adriatyku”. Stare Miasto Dubrownika zostało wpisane na listę dziedzictwa kulturowego UNESCO. Czeka nas spacer po murach miejskich, a następnie zobaczymy: Studnię Onufrego, kolumnę Orlando, Pałac Sponza z XVI w., Pałac Rektorów z XV w. - dawną siedzibę władz Republiki Dubrownickiej – obecnie muzeum. Pospacerujemy ulicą Stradun i odwiedzimy także katedrę i słynną aptekę mieszczącą się w klasztorze Franciszkanów. Czas wolny. Przejazd do hotelu na kolację i nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu czas wolny - pobyt wypoczynkowy nad Adriatykiem. Dla chętnych możliwość uczestnictwa w Fish Picnicu. Kolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Medjugorie, miasteczka w Bośni i Hercegowinie, gdzie w 1981 roku objawiła się Matka Boska - Królowa Pokoju. Wspólne wejście do miejsca pierwszych objawień (druga stacja Drogi Różańcowej). Powrót do centrum wioski i czas wolny. Następnie przejazd do położonego nad rwącą rzeką Neretwą Mostaru, średniowiecznego miasteczka założonego przez Turków. Jego najcenniejszym zabytkiem jest XVI – wieczny kamienny Stary Most. Podczas spaceru wybrukowanymi białym kamieniem uliczkami zobaczymy: meczet oraz Muzeum Bośni i Hercegowiny Czas wolny. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Szybenika - miasta twierdzy. Spacer kamiennymi uliczkami Starego Miasta i zwiedzanie wnętrz XV - wiecznej katedry św. Jakuba - najciekawszego zabytku miasta, wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Czas wolny. Przejazd do Parku Narodowego Krka, utworzonego w dolinie najpiękniejszej w Chorwacji rzeki Krka. Spacer widokowymi ścieżkami i relaks (z możliwością kąpieli) przy największym wodospadzie Skradinski Buk. Przejazd do hotelu na kolację i nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu przejazd do stolicy Chorwacji – rozległego Zagrzebia. Wjazd do centrum i spacer po Starym Mieście. Zobaczymy m.in. kościół św. Marka, wieżę Lotrsćak, Plac Bana Josipa Jelaćića, a także podziwiać będziemy wnętrze katedry Wniebowstąpienia Najświętszej Marii Panny. Czas wolny. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
9 dzień:
Kontynuacja przejazdu przez Słowenię, Austrię, Czechy. Powrót do Polski w godzinach porannych.

Program fakultatywny

- Fish Picnic ok. 35 EUR.


Świadczenia

Zakwaterowanie:
6 noclegów w hotelach o standardzie **/*** , większość w miejscowościach nadmorskich. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. W hotelach restauracja, bar, kantor wymiany walut. niektórych terminach możliwa jest zmiana organizacji noclegów i związanej z tym kolejności zwiedzania.
Wyżywienie:
6 śniadań w formie bufetu, 6 kolacji.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide – 45 EUR.
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 590 HRK. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota.
- programu fakultatywnego: Fish Picnic ok. 35 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska-Białej i Cieszyna.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Plitwice (ok. 850 km) – ok. 14 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3500 km.

Sugerujemy zabranie peleryny przeciwdeszczowej, mogącej przydać się podczas złych warunków atmosferycznych, a także przy zwiedzaniu Plitwickich Jezior.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour     (skrót: ADRIATYK TOUR PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KCTO042727.04.2019 - 05.05.20192253 zł   1699 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KCTO050404.05.2019 - 12.05.20192117 zł   1597 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KCTO052525.05.2019 - 02.06.20192253 zł   1699 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KCTO061515.06.2019 - 23.06.20192486 zł   1874 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KCTO062929.06.2019 - 07.07.20192653 zł   1999 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KCTO081010.08.2019 - 18.08.20192786 zł   2099 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KCTO083131.08.2019 - 08.09.20192653 zł   1999 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KCTO092121.09.2019 - 29.09.20192253 zł   1699 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC