Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Chorwacja, Włochy - Wokół Istrii
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Rijeka - Opatija - Cres - Veliki Brjuni - Pula - Rovinj - Porec - Motovun - Triest

- Urzekające miasteczka Istrii: Pula,
- Rovinj, Opatija
- Urokliwe wyspy Cres, Brjuni
- Średniowieczny fort Motovun
- Romantyczne Rovinj
- Triest z zamkiem Miramare


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy, Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje i przerwa na posiłek.
2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do Rijeki - trzeciego, co do wielkości miasta Chorwacji. Spacer po starym mieście: wieża zegarowa z XII w., kościół św. Wita, klasztor. Przejazd na półwysep Istria, do Opatiji - najstarszego kurortu na wschodnim wybrzeżu Adriatyku. Spacer po mieście: port jachtowy, kościół św. Jakuba – pozostałości opactwa benedyktynów, piękna secesyjna architektura, czas wolny. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu czas wolny - odpoczynek nad morzem. Dla chętnych program fakultatywny: całodzienna wycieczka na wyspę Cres lub archipelag Brjuni. Cres to rolnicza wyspa, pośrodku której znajduje się niezwykle urokliwe miasto o tej samej nazwie, z zabudową typową dla okresu weneckiego oraz pięknym portem sięgającym w głąb miasta i starówką. Główna wyspa - Veliki Brjuni, związana jest z legendarnym prezydentem Jugosławii – Josipem Broz Tito. Zobaczymy tam pozostałości z czasów rzymskich oraz typową roślinność śródziemnomorską. Cała wyspa stanowi Park Narodowy. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu kontynuacja zwiedzania Istrii. Przejazd do położonej na siedmiu wzgórzach Puli - kiedyś głównym obok Wenecji porcie wojennym monarchii austrowęgierskiej. Miasto ma bardzo bogatą, 3000-letnią historię. Przebywali tu Dante, Michał Anioł, James Joyce. Zobaczymy: amfiteatr z I-go wieku oraz Bramę Herkulesa, rzymskie forum, ratusz i Świątynię Oktawiana Augusta. Z Puli udamy się do Rovinj - najbardziej romantycznego miasta na całym chorwackim wybrzeżu, słynącego z legend o męczennicy Św. Eufemii, której poświęcony jest piękny, barokowy kościół. Rovinj to miasto, w którym znajdziemy przepiękne plaże, luksusowe hotele, a także znaczący akcent polski: wyspę Św. Katarzyny, kiedyś będącą w rękach polskiego hrabiego Ignacego Milewskiego. Czas wolny. Dla chętnych rejs statkiem wokół półwyspu. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu dalsze zwiedzanie Półwyspu Istria. Odwiedzimy Porec - dawne miasto rzymskie z dobrze zachowanymi pozostałościami z czasów romańskich, gotyckich i okresu baroku. Zobaczymy bazylikę z VI wieku, będącą na liście UNESCO, cudowne miejsce do poznania historii chrześcijaństwa na tych terenach, ze wspaniałymi mozaikami. Następnie udamy się do Motovun - miasta malowniczo położonego na zielonych wzgórzach, z których roztacza się przepiękna panorama okolicy. Czas wolny, a dla chętnych możliwość degustacji wina oraz trufli, rosnących w tych okolicach. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
6 dzień:
Po wczesnym śniadaniu przejazd do Triestu - miasta portowego w północno-wschodniej części Włoch, pełniącego funkcję stolicy regionu Friuli - Wenecja Julijska. Większość zabytków Triestu znajduje się w obrębie starego miasta. Zwiedzimy: Piazza Unità d’Italia, plac wokół którego znajdują się zabytkowe pałace oraz gmachy urzędów. To jeden z najpiękniejszych placów we Włoszech. Z jednej strony można tu podziwiać architekturę z czasów austriackiej dominacji, a z drugiej zachwycać się błęktnymi wodami Adriatyku. Następnie przejedziemy do pięknego, olśniewającego bielą zamku Miramare, wzniesionego na skalnym cyplu nad samym morzem. Po opuszczeniu Triestu przejedziemy do hotelu w Czechach. Kolacja i nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu kontynuacja przejazdu przez Czechy. Powrót do Polski w godzinach południowych.

Program fakultatywny

- wycieczka na wyspy Cres/Brjuni ok. 35 EUR,
- rejs statkiem wokół Rovinj ok. 15 EUR,
- degustacja wina i trufli ok. 20 EUR.


Świadczenia

Zakwaterowanie:
5 noclegów w hotelach o standardzie **/***: 4 na terenie Chorwacji, 1 nocleg w Czechach. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV. W hotelach restauracja, bar. W niektórych terminach możliwa jest zmiana organizacji noclegów i związanej z tym kolejności zwiedzania.
Wyżywienie:
5 śniadań, 5 kolacji.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalane, Tour Guide – 30 EUR,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt - 35 EUR Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- programu fakultatywnego: wycieczka na wyspy Cres/Brjuni ok. 35 EUR, rejs statkiem wokół Rovinj ok. 15 EUR, degustacja wina i trufli ok. 20 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska-Białej i Cieszyna.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Rijeka (ok. 800 km) - ok. 14 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2200 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Chorwacja, Włochy - Wokół Istrii     (skrót: WOKOL ISTRII PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KCTR042727.04.2019 - 03.05.20191986 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KCTR060808.06.2019 - 14.06.20192086 zł   1574 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KCTR091414.09.2019 - 20.09.20192086 zł   1574 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC