Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Czechy - Weekend w Pradze
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Praga

- Rejs statkiem po Wełtawie
- Hradczany i Zamek Królewski
- Praskie piwiarnie
- Mala Strana
- Plac Wacława i Most Karola


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez terytorium Republiki Czeskiej. Przyjazd do Pragi - uważanej za jedno z najbardziej atrakcyjnych miast Europy, corocznie odwiedzanej przez liczne rzesze turystów. Rejs statkiem wycieczkowym po Wełtawie oraz zwiedzanie dzielnicy żydowskiej – Jozefova. Następnie udamy się na kolację w restauracji w centrum Pragi. Czas wolny. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg
2 dzień:
Po śniadaniu dalsza część zwiedzania stolicy Czech: Katedra św. Wita – arcydzieło gotyku górująca nad przepięknym kompleksem zamkowo - ogrodowym Hradczan. Następnie przejdziemy do Zamku Królewskiego, Pałacu i Ogrodów Wallensteina, Malej Strany. Kontynuujemy spacer w kierunku Mostu Karola, a następnie udajemy się na Stare Miasto i Rynek, gdzie zobaczymy Ratusz ze słynnym zegarem astronomicznym - Orlojem. Kolacja w restauracji w centrum Pragi. Czas wolny – możliwość odwiedzenia słynnych praskich piwiarni. Powrót do hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Zwiedzanie Nowego Miasta - Teatr Narodowy – secesyjny skarb Pragi oraz Plac Wacława. Czas wolny na zakupy. Około południa wyjazd w drogę powrotną do kraju. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Program fakultatywny

- Rejs po Wełtawie – ok. 250 CZK (min. 25 os.).


Świadczenia

Zakwaterowanie:
2 noclegi w hotelu o standardzie **/*** na terenie Pragi. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
2 śniadania w formie bufetu podawane w hotelu, 2 kolacje serwowane w restauracji w centrum Pragi.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, Tour Guide – 330 CZK.
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 500 CZK. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota.
- programu fakultatywnego: Rejs po Wełtawie – ok. 250 CZK (min. 25 os.)
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic i Opola.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Praga (430 km) - ok. 8 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 500 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Czechy - Weekend w Pradze     (skrót: WEEKEND W PRADZE PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KCTP051717.05.2019 - 19.05.2019849 zł   636 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KCTP062828.06.2019 - 30.06.2019849 zł   636 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KCTP072626.07.2019 - 28.07.2019849 zł   636 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KCTP080909.08.2019 - 11.08.2019849 zł   636 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KCTP083030.08.2019 - 01.09.2019849 zł   636 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KCTP091313.09.2019 - 15.09.2019849 zł   636 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KCTP092020.09.2019 - 22.09.2019849 zł   636 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni
KCTP101111.10.2019 - 13.10.2019849 zł   636 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj3 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC