Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Delfy Ateny Korynt Peloponez Termopile Saloniki
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Grecja - Akropolis Tour
Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Meteory - klasztory na skałach - Wyrocznie w Delfach - Antyczne Ateny - Kanał koryncki - Peloponez: Epidavros, Mykeny, Nafplio - Termopile - Saloniki

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski, przejazd przez Słowację, Węgry, Serbię. W trakcie podróży przewidziane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. Przyjazd w okolice Belgradu, nocleg tranzytowy*.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd przez Serbię i Macedonię do Grecji. Przejazd do hotelu na Riwierze Olimpijskiej, zakwaterowanie, obiadokolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Meteorów - wpisanych na listę UNESCO klasztorów „zawieszonych w niebie”. Obecnie w Meteorach czynnych jest 6 z 24 wzniesionychw XIV wieku klasztorów, a jedynie 5 z nich jest nadal zamieszkanych. Dwa z nich (św. Trójcy i św. Stefana) pełnią nadal funkcję opactw, w innych zaś mieszczą się muzea religijne. Zwiedzanie dwóch monastyrów – żeńskiego i męskiego. Przejazd do Delf. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Delf - serca starożytnej Grecji. Swą sławę zawdzięczają słynnej wyroczni, do której przychodziły pielgrzymki starożytnych Greków, szukających boskich porad w sprawach polityki, wojny i miłości. W programie zwiedzania: Święty Okrąg (ruiny świątyni Apollina, zrekonstruowany skarbiec ateńczyków, teatr na 5.000 widzów, stadion) oraz muzeum, w którym znajdują się m. in. Woźnica delficki. Zobaczymy też Marmarię ( sanktuarium Ateny, Tolos – pocztówkowy symbol Delf), źródło Kastalskie. Po zwiedzeniu Delf przejazd do hotelu w okolicy kurortu Lutraki. Zakwaterowanie w hotelu, czas wolny, obiadokolacja, nocleg.

5 dzień:
Po śniadaniu przejazd na Peloponez. Postój przy Kanale Korynckim - czas wolny na zdjęcia i zakup pamiątek. Następnie przejazd do Epidavros – największego w starożytnej Grecji ośrodka terapeutycznego i religijnego. Będziemy podziwiać starożytny teatr z IV w. p.n.e.– genialne dzieło harmonii i akustyki. Przejazd do Myken – ruin ufortyfikowanej rezydencji królewskiej. W programie zwiedzania: muzeum, ruiny starożytnego miasta, grób Agamemnona. Dalej przejazd do Nafplio – niewielkiej miejscowości na półwyspie Peloponez, które w starożytności pełniło ważne funkcje jako miasto portowe. Obecnie jest to urokliwy, elegancki kurort. Przejazd do hotelu, obiadokolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Aten. Muzeum Akropolu, wzgórze Akropolu zwieńczone ruinami Partenonu (Świątynia Ateny Dziewicy), Erechtejon ze słynnym krużgankiem Kor. Zobaczymy również świątynię Ateny Nike, monumentalną bramę Propyleje prowadząca na Akropol oraz najsłynniejszy teatr w Grecji – Teatr Dionizosa. Następnie udamy się do Areopag – miejsca posiedzeń jednej z najstarszych instytucji ustrojowych Aten. Nieopodal ruin Agory Greckiej na wzgórzu wznosi się Hefajstejon, zobaczymy również ruiny Forum Romanum z piękną Wieżą Wiatrów. Następnie przejdziemy się najstarszą dzielnicą Aten – Plaka. Zobaczymy także: kościółki z czasów Bizancjum, gmach Parlamentu i Grób Nieznanego Żołnierza z pełniącymi honorową wartę gwardzistami – Evzonami. Podziwiać będziemy Ogrody Narodowe - dawne ogrody królowej Amalii a także Stadion Olimpijski na 70.000 miejsc, zbudowany w IV w. p.n.e. Następnie dotrzemy do świątyni Zeusa Olimpijskiego, Łuku Hadriana wzniesionego przez rzymskiego cesarza w II w. oraz na Plac Omonia - Plac Zgody. Stamtąd powrócimy do hotelu. Wieczorem dla chętnych spacer na Plakę – rozrywkową dzielnicę restauracji, tawern, barów i kawiarni lub za dodatkową opłatą możliwość uczestnictwa w „wieczorze greckim” z kolacją i winem w tawernie. Nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu przejazd w kierunku Salonik. W trakcie podróży postój w Termopilach – w miejscu bitwy między Grekami i Persami w 480 r. p.n.e. – gdzie zobaczymy pomnik Leonidasa i poległych 300 Spartan oraz tablicę ze słynnymi słowami Simonidesa: „Przechodniu powiedz Sparcie, że tu spoczywamy wierni jej prawom. Przyjazd do Salonik – drugiego, co do wielkości miasta Grecji. Objazd miasta autokarem, podczas którego zobaczymy: Łuk rzymskiego cesarza Galeriusza, Rotundę św, ruiny Forum Romanum, pozostałości pałacu Galeriusza, kościół św. Zofii, łaźnie tureckie i Białą Wieżę - symbol Salonik. Zwiedzanie bazyliki św. Dymitra - patrona miasta. Przejazd do hotelu w okolicy Salonik, obiadokolacja, nocleg.
8 dzień:
Po wczesnym śniadaniu wyjazd w drogę powrotną. Przejazd tranzytowy przez Macedonię i Serbię. W godzinach wieczornych obiadokolacja i nocleg w pobliżu granicy serbsko-węgierskiej.
9 dzień:
Po śniadaniu kontynuacja podróży do Polski. Przejazdprzez Węgry, Słowację, Czechy. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.
Program fakultatywny
- wieczór grecki - ok. 30 EUR (min. 25 os.)
- rejs po Kanale Korynckim - ok. 25 EUR (min. 25 os.)
Świadczenia
Zakwaterowanie:
7 noclegów w hotelach o standardzie**/***: 1 w okolicach Riwiery Olimpijskiej, 1 w okolicy Delf, 2 w okolicy Lutraki, 1 w okolicy Aten, 1 w okolicy Salonik, 1 w pobliżu granicy serbsko-węgierskiej. Pokoje2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
7 śniadań kontynentalnych, 6 obiadokolacji.
Transport:
Komfortowy autokar z WC, klimatyzacją, barkiem i video.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP- 1000 PLN
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację program może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Belgrad (ok. 850 km) - 15 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski – ok. 4600 km.
Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/grecja
Ze względu na aktualną sytuację w trakcie wyjazdu, ramowy program wycieczki może być zmodyfikowany, a dostęp do niektórych zwiedzanych miejsc ograniczony. Prosimy o zapoznanie się z aktualnymi informacjami na naszej stronie internetowej.
Informacje o cenie
Cena podstawowa nie obejmuje:
- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 zł,
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, przejazdy komunikacją miejską, Tour Guide. Koszt – ok. 150 EUR, Pilot rozlicza sie z uczestnikami z kosztów programowych.
- opłaty za nocleg tranzytowy i śniadanie ok. 25 EUR,
- programu fakultatywnego.
- dodatkowych ubezpieczeń.
Podana wysokość pakietu kosztów programowych ma charakter orientacyjny. Może on ulec nawet znaczącej zmianie w związku z ograniczeniami covidowymi, zmianami taryf i koniecznością wcześniejszych opłat rezerwacyjnych. Szczegółowych informacji udzieli pilot na wycieczce.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Grecja - Akropolis Tour   (skrót: AKROPOLIS TOUR 2023 PAX HB)
29.04 - 07.05.2023
 9 dni / KGTT0429
4582 zł   2749 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2749 zł
Plan podróżyRezerwuj
03.06 - 11.06.2023
 9 dni / KGTT0603
4582 zł   2849 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2849 zł
Plan podróżyRezerwuj
02.09 - 10.09.2023
 9 dni / KGTT0902
4582 zł   2749 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2749 zł
Plan podróżyRezerwuj
16.09 - 24.09.2023
 9 dni / KGTT0916
4499 zł   2699 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2699 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC
» pokaż krótki link