Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Vaduz Lucerna Interlaken Berno Lozanna Montreux Chamonix Genewa Zurych
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Vaduz - Lucerna - Interlaken- Berno - Lozanna - Montreux - Chamonix - Genewa - Zurych

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazdprzez Niemcy i Austrię. Podczas przejazdu planowanesą krótkie postoje.
2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do Vaduz – stolicyKsięstwa Liechtenstein, „wciśniętego” pomiędzyterytorium Szwajcarii i Austrii. Niewielkie, bo liczącezaledwie 5 tysięcy mieszkańców miasto oferujewszystko, co typowe dla tego państwa słynącegoz wina, rodziny książęcej i znaczków pocztowych.Krótki spacer po mieście, czas wolny. Następnieprzejazd do Lucerny i spacer po starówce, gdziezobaczymy m.in.: średniowieczne, drewnianemosty – Kapellbrücke (Most Kapliczny) i Spreuerbrück(Most Młyński), fragmenty dawnych murów miejskich, urokliwe place starego miasta orazpomnik „Umierającego Lwa” - jeden znajbardziejznanych w Szwajcarii. Wizyta w Ogrodzie Lodowcowym(Gletschergarten), w którym atrakcją są pomnikinatury w postaci kotłów lodowcowych i głazównarzutowych, a także labirynt luster Alhambra.Czas wolny. Przejazd na nocleg w okolice Lucerny.Zakwaterowanie w hotelu, kolacja.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd w Alpy Berneńskie do Interlaken.Miejscowość ta jest malowniczo położonapomiędzy jeziorami Thunersee i Brienzersee,u stóp słynnego „trio”: Eiger (3.970 m), Mönch(4.107 m) i Jungfrau (4.158 m). Pełen niesamowitychwrażeń wjazd najwyższą szynową kolejązębatą w Europie, uruchomioną w 1912 r.- naprzełęcz Jungfraujoch (3.454 m n.p.m.). Trasa odługości 7 km wykuta jest w litej skale. W znajdującymsię na szczycie pałacu lodowym możnazwiedzić labirynt z rzeźbami wykutymi w lodzie, az platformy widokowej zachwycać się panoramąnajdłuższego w Alpach lodowca Aletsch, wpisanegona listę światowego dziedzictwa UNESCO.Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Berna - stolicy Szwajcarii.W trakcie spaceru zobaczymy malownicząstarówkę zabudowaną mieszczańskimi kamieniczkamiz licznymi podcieniami wpisaną na listęUNESCO, dom Alberta Einsteina, wieżę zegarową,katedrę św. Wincentego z najwyższą wieżą wSzwajcarii i budynki parlamentu. Następnie przejazddo Lozanny – uroczego miasta położonego nabrzegu Jeziora Genewskiego. Zwiedzimy wnętrzanajpiękniejszej gotyckiej katedry Szwajcarii, przejdziemyulicami Starego Miasta, zobaczymy FontannęSprawiedliwości oraz ratusz. W godzinachpopołudniowych przejazd do Montreux – głównegomiasta Riwiery Szwajcarskiej. Spacer słynną „kwitnącąpromenadą”, przy której wznoszą się gmachyekskluzywnych hoteli oraz pomnik Freddie’go Merkury,upamiętniający długoletnią działalność grupyQueen w Montreux. Przejazd do zamku Chateaude Chillon. Zwiedzanie średniowiecznych wnętrzjednego z najliczniej odwiedzanych zamków wSzwajcarii, w którego oknach ukazują się alpejskieszczyty odbijające się w tafli jeziora. W godzinachwieczornych przejazd do hotelu w okolicy JezioraGenewskiego, kolacja, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu przejazd do francuskiego Chamonix- słynnego centrum sportów zimowych, miejscapierwszej zimowej olimpiady w 1924 roku. Dlachętnych wjazd kolejką linową na szczyt Aiguilledu Midi (3.842 m. n.p.m.) położony u podnóżaprzejazd do Genewy – miasta, któredzięki działalności licznych organizacji międzynarodowych(m.in. ONZ i MiędzynarodowegoKomitetu Czerwonego Krzyża) stało się symbolemkosmopolityzmu i internacjonalizmu. Genewa słynietakże z produkcji najdroższych szwajcarskichzegarków, a wśród nich mającej „polskie korzenie”marki Patek. Zwiedzanie centrum Genewy, wyspyRousseau, gdzie stoi pomnik Jean-Jacques Rousseau– słynnego myśliciela, mieszkańca Genewy,PlaceduBourg-de-Four - dawnego forum rzymskiego,najstarszego placu w Genewie. Udamysię też do wnętrz romańsko-gotyckiej katedry św.Piotra, gdzie swoje kazania wygłaszał Jan Kalwin,odwiedzimy park miejski, a także zobaczymy Jetd`Eau – najwyższą fontannę świata utrzymującą wjednej chwili w powietrzu 7 ton wody! Czas wolny.Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Zurychu, stolicy światowejfinansjery. Zwiedzanie miasta, gdzie zobaczymym.in. Lindenhof - dawny posterunek rzymski,ulicę Bahnhofstrasse, która w swych podziemiachkryje słynne bankowe skarbce, kościół św. Piotraz największą tarczą zegarową w Europie i kościółFraumünster z witrażami autorstwa Marca Chagalla.Udamy się do wnętrz Grossmünster - świątyni,w której kazania głosił Ulrich Zwingli - „ojciec”szwajcarskiej reformacji. Czas wolny. Następnieprzejazd komunikacją miejską na punkt widokowyUetliberg. Na zakończenie rejs statkiem po JeziorzeZuryskim. W godzinach wieczornych wyjazd wdrogę powrotną do Polski.
7 dzień:
Powrót do Polski w godzinach porannych.
Program fakultatywny
- kolejka Interlaken-Jungfraujoch ok. 195 CHF,
- kolejka Aguilledu Midi ok. 64 EUR,
- Wąwóz Aare – ok. 9 CHF (min. 25 osób).
Świadczenia
Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelach o standardzie**/***: 2 noclegi w okolicy Lucerny, 2 w okolicyJeziora Genewskiego. Pokoje 2, 3 osobowe złazienkami, w większości hoteli z TV. W hotelachrestauracja, bar.
Wyżywienie:
4 śniadania serwowane, 4 obiadokolacje.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD,barkiem.
Ubezpieczenie: SignalIduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może uleczmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobieraneza całą grupę (np. za lokalnych przewodników)są dzielone za wszystkich uczestników.Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych icentrach historycznych. Kolejność realizacji programumoże ulec zmianie.
Obowiązkowo należyzabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateliUE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczywyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia,Legnicy i Bolesławca. Dopłaty za dojazdy z wybranychmiejscowości w Polsce podane są wrozkładzie jazdy.
Przejazd: Wrocław - Vaduz (ok. 950 km) - ok. 13godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2800 km.
W niektórych terminach ze względów technicznychi pogodowych możliwe są ograniczenia wkursowaniu kolejek górskich i statków.W celu korzystania z gniazdek elektrycznych należyzabrać ze sobą wtyczki przejściowe.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przezuczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępudo zwiedzanych obiektów, opłaty lokalne, przewodnicylokalni, Tour Guide. Koszt - ok. 75 CHF.
- programu fakultatywnego.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina   (skrót: ALPEJSKA KRAINA PAX HB)
25.04 - 01.05.2020
 7 dni / KITL0425
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.07 - 17.07.2020
 7 dni / KITL0711
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.08 - 14.08.2020
 7 dni / KITL0808
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.09 - 11.09.2020
 7 dni / KITL0905
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Obozy i Kolonie Obozy 2020
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC