Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Obozy, kolonie
Klub Urwisa
Wycieczki
Wczasy
Kursy językowe
Kursy językowe indywidualne
Obozy studenckie
Egzotyka
Pozostałe produkty
Work & Travel
Nauka i praca
Autokary do wynajęcia
Zielone Szkoły
Warto zobaczyć
O firmie
Informacje dla klienta
Poradnik dla rodzica
Nasza kadra
Zobacz nasz katalog
Biura partnerskie
Galeria foto
Galerie filmowe
Facebook - Obozy i Kolonie
Facebook - Podróże i Wycieczki
Regulamin serwisu
« wróć do listy imprez
Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Vaduz - Lucerna - Interlaken - Berno - Lozanna - Montreux - Chamonix - Genewa - Zurych

- Lichtenstein - Księstwo wśród gór
- Malownicza Lucerna
- Zabytkowa Lozanna
- Zurych - stolica światowej finansjery
- Alpejskie krajobrazy
- Słynne Jezioro Genewskie


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy i Austrię. Podczas przejazdu planowane są krótkie postoje.

2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do Vaduz – stolicy Księstwa Liechtenstein, „wciśniętego” pomiędzy terytorium Szwajcarii i Austrii. Niewielkie, bo liczące zaledwie ok. 5 tysięcy mieszkańców miasto oferuje wszystko, co typowe dla tego państwa słynącego z win, rodziny książęcej i znaczków pocztowych. Krótki spacer po mieście, czas wolny. Następnie przejazd do Lucerny i spacer po starówce, gdzie zobaczymy m.in.: średniowieczne, drewniane mosty - Kapellbrücke (Most Kapliczny) i Spreuerbrücke (Most Młyński), fragmenty dawnych murów miejskich, urokliwe place starego miasta oraz pomnik „Umierającego Lwa” - jeden z najbardziej znanych w Szwajcarii. Wizyta w Ogrodzie Lodowcowym (Gletschergarten), w którym atrakcją są pomniki natury w postaci kotłów lodowcowych i głazów narzutowych, a także labirynt luster Alhambra. Czas wolny. Przejazd na nocleg w okolice Lucerny. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu przejazd w Alpy Berneńskie do Interlaken. Miejscowość ta jest malowniczo położona pomiędzy jeziorami Thunersee i Brienzersee, u stóp słynnego „trio”: Eiger (3.970 m), Mönch (4.107 m) i Jungfrau (4.158 m). Pełen niesamowitych wrażeń wjazd najwyższą szynową koleją zębatą w Europie, uruchomioną w 1912 r. na przełęcz Jungfraujoch (3.454 m n.p.m.). Trasa o długości 7 km wykuta jest w litej skale. W znajdującym się na szczycie pałacu lodowym można zwiedzić labirynt z rzeźbami wykutymi w lodzie, a z platformy widokowej zachwycać się panoramą najdłuższego w Alpach lodowca Aletsch, wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Berna - stolicy Szwajcarii. W trakcie spaceru zobaczymy malowniczą starówkę zabudowaną mieszczańskimi kamieniczkami z licznymi podcieniami wpisaną na listę UNESCO, dom Alberta Einsteina, wieżę zegarową, katedrę św. Wincentego z najwyższą wieżą w Szwajcarii i budynki parlamentu. Następnie przejazd do Lozanny - uroczego miasta położonego na brzegu Jeziora Genewskiego. Zwiedzimy wnętrza najpiękniejszej gotyckiej katedry Szwajcarii, przejdziemy ulicami Starego Miasta, zobaczymy Fontannę Sprawiedliwości oraz ratusz. W godzinach popołudniowych przejazd do Montreux – głównego miasta Riwiery Szwajcarskiej. Spacer słynną „kwitnącą promenadą”, przy której wznoszą się gmachy ekskluzywnych hoteli oraz pomnik Freddie’go Merkury, upamiętniający długoletnią działalność grupy Queen w Montreux. Przejazd do zamku Chateau de Chillon. Zwiedzenie średniowiecznych wnętrz jednego z najliczniej odwiedzanych zamków w Szwajcarii, z którego okien ukazują się alpejskie szczyty odbijające się w tafli jeziora. W godzinach wieczornych przejazd do hotelu w okolicy Jeziora Genewskiego, kolacja, nocleg.

5 dzień:
Po śniadaniu przejazd do francuskiego Chamonix - słynnego centrum sportów zimowych, miejsca pierwszej zimowej olimpiady w 1924 roku. Dla chętnych wjazd kolejką linową na szczyt Aiguille du Midi (3.842 m. n.p.m.) położony u podnóża „korony Alp” - Mont Blanc. W godzinach popołudniowych przejazd do Genewy – miasta, które dzięki działalności licznych organizacji międzynarodowych (m.in. ONZ i Międzynarodowego Komitetu Czerwonego Krzyża) stało się symbolem kosmopolityzmu i internacjonalizmu. Genewa słynie także z produkcji najdroższych szwajcarskich zegarków, a wśród nich mającej „polskie korzenie” marki Patek. Zwiedzanie centrum Genewy: wyspa Rousseau, gdzie stoi pomnik Jean-Jacques Rousseau – słynnego myśliciela, mieszkańca Genewy, Place du Bourg-de-Four - dawne forum rzymskie, najstarszy plac w Genewie. Udamy się też do wnętrz romańsko-gotyckiej katedry św. Piotra, gdzie swoje kazania wygłaszał Jan Kalwin, odwiedzimy park miejski, a także zobaczymy Jet d`Eau – najwyższą fontannę świata utrzymującą w jednej chwili w powietrzu 7 ton wody! Czas wolny. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.

6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Zurychu, stolicy światowej fnansjery. Zwiedzanie miasta, gdzie zobaczymy m.in. Lindenhof - dawny posterunek rzymski, ulicę Bahnhofstrasse, która w swych podziemiach kryje słynne bankowe skarbce, kościół św. Piotra z największą tarczą zegarową w Europie, kościół Fraumünster z witrażami autorstwa Marca Chagalla. Udamy się do wnętrz Grossmünster - świątyni, w której kazania głosił Ulrich Zwingli, „ojciec” szwajcarskiej reformacji. Czas wolny. Następnie przejazd (komunikacją miejską) na punkt widokowy Uetliberg. Na zakończenie rejs statkiem po Jeziorze Zuryskim. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.

7 dzień:
Powrót do Polski w godzinach porannych.

Program fakultatywny

- kolejka Interlaken-Jungfraujoch ok. 190 CHF
- kolejka Aguille du Midi ok. 60 EUR


Świadczenia

Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelach o standardzie **/***: 2 noclegi w okolicy Lucerny, 2 w okolicy Jeziora Genewskiego. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV. W hotelach restauracja, bar.
Wyżywienie:
4 śniadania serwowane, 4 obiadokolacje.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, przejazdy komunikacją miejską, rejs statkiem, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 65 CHF,
- programu fakultatywnego: kolejka Interlaken-Jungfraujoch ok. 190 CHF, kolejka Aguille du Midi ok. 60 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Wrocław - Vaduz (ok. 950 km) - ok. 13 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2800 km.
W niektórych terminach ze względów technicznych i pogodowych możliwe są ograniczenia w kursowaniu kolejek górskich i statków.
W celu korzystania z gniazdek elektrycznych należy zabrać ze sobą wtyczki przejściowe.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina     (skrót: ALPEJSKA KRAINA PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KITL070707.07 - 13.072399 zł   1799 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj 7 dni
KITL080404.08 - 10.082399 zł   1977 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj 7 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Obozy 2018
Zamów
Podróże 2018
Zamów
Legitymacje
ISIC