Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Luksemburg - Bruksela - Brugia - Antwerpia - Kinderdijk - Rotterdam - Delfty - Haga - Lisse - Amsterdam

- Wielkie Księstwo Luksemburg
- Panorama Rotterdamu z Euromasztu
- Wiatraki w Kinderdijk
- Amsterdamskie muzea
- Bruksela - miasto kontrastów
- Wizyta w szlifierni diamentów


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy. W trakcie przejazdu przewidziane są krótkie postoje i przerwa na posiłek.
2 dzień:
Około południa przyjazd do stolicy Wielkiego Księstwa Luksemburg. Przejazd przez Plateau du Kirchberg z nowoczesnymi budynkami Instytucji Europejskich. Następnie zwiedzanie centrum jednej z najmniejszych i najbardziej urokliwych stolic europejskich: Plac Konstytucji, wnętrze katedry Notre Dame, malownicze przedmieścia Grund z ulicą de la Corniche zwaną najpiękniejszym „balkonem” Europy. Zobaczymy także Casemates du Bock – barokowe umocnienia obronne wykute w skale. Przejście pod Pałac Książęcy i Izbę Deputowanych. Czas wolny na Placu Armii z licznymi restauracjami i kawiarniami. Przejazd do Belgii na nocleg w okolicy Brukseli/Antwerpii. Kolacja*. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Brukseli „stolicy Europy”. Podczas spaceru zobaczymy Grand Place uznawany za najpiękniejszy plac w Europie, z gotyckim ratuszem z XV wieku, zabytkowymi kamienicami oraz Domem Króla. Przejście pasażem św. Huberta z licznymi sklepami i produktami regionalnymi między innymi brabancką koronką. Wizyta u znanego na całym świecie Manneken Pis’a - figurki siusiającego chłopca, który jest niekwestionowanym symbolem miasta. Spacer po Parku Królewskim zabudowanym z jednej strony Pałacem Królewskim, a z drugiej budynkiem Parlamentu Belgii. Na zakończenie zwiedzania Katedra św. Michała i Guduli - piękna świątynia wybudowana w stylu gotyku brabanckiego. Przejazd do Brugii – świetnie zachowanego średniowiecznego miasteczka, perły renesansu flamandzkiego. Rejs po kanałach (dla chętnych) – malownicza podróż wzdłuż zabytkowych kamieniczek i romantycznych średniowiecznych zaułków. Spacer po jednej z najlepiej zachowanych i największych starówek średniowiecznych: zobaczymy Wieżę Belfort z XIII wiecznymi sukiennicami oraz zwiedzimy kościół Najświętszej Marii Panny z rzeźbą Michała Anioła Madonną z Brugii i Bazylikę Świętej Krwi. Kolacja*. Powrót do hotelu, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu czeka na nas Atomium - słynny 103-metrowy model kryształu żelaza. Następnie wizyta w Antwerpii – drugim co do wielkości mieście nad Skaldą. Podczas spaceru zobaczymy Grote Markt z renesansowym ratuszem, fontannę Brabo, Het Steen – fragmenty fortyfikacji z XI w. oraz XVI-wieczne domy cechowe. Podziwiać będziemy również Rynek Rękawiczek z największą gotycką katedrą w Belgii, a także Zielony Plac z pomnikiem Rubensa. Czas wolny. Przejazd do Kinderdijk - niewielkiej miejscowości położonej z dala od głównych dróg, gdzie można zobaczyć prawdziwą prowincję holenderską. Około 1740 roku w Kinderdijk powstał zespół wiatraków, które przetrwały do dziś, dzięki temu od roku 1997 miejsce to znajduje się na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Następnie przejazd do Rotterdamu. Spacer po centrum, które pretenduje do miana holenderskiego Manhattanu. Znajduje się tu m.in. monumentalny ratusz – cudem ocalały z doszczętnie zbombardowanego w czasie wojny miasta. Czeka nas wjazd superszybką windą na wieżę widokową Euromaszt, gdzie z wysokości 185 m będziemy podziwiać panoramę miasta i największego portu na świecie. Zobaczymy też Domy Kubikowe jedne z najdziwniejszych domów na świecie, które oddają klimat supernowoczesnego Rotterdamu. Przejazd do hotelu w okolicy Hagi/Rotterdamu. Kolacja. nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu wizyta w Delftach - jednym z najlepiej zachowanych średniowiecznych miast holenderskich. Spacer po zabytkowym centrum z licznymi sklepikami oferującymi słynną porcelanę. Czas wolny na zakupy. Następnie przejazd do centrum Hagi – siedziby rządu holenderskiego. Spacer po mieście podczas którego zobaczymy m.in.: oficjalną rezydencję królewską, Zamek Binnenhof - siedzibę parlamentu, Pałac Pokoju, w którym mieści się Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości, a także starówkę z Pałacem Królewskim. Udamy się także do Madurodam - „Holandii w miniaturze” - interaktywnego parku miniatur. Przejazd do Scheveningen - najsłynniejszego holenderskiego kurortu nad Morzem Północnym. Czas wolny na promenadzie. Kolacja*. Powrót do hotelu na nocleg.
*5 dzień:
W terminie 27.04 - 03.05 zamiast Delft proponujemy w tym dniu przejazd do Lisse i zwiedzanie ogrodów Keukenhof – miejsca rozkwitającego wiosną ponad 7 milionami kwiatów cebulowych tulipanów, hiacyntów, krokusów, narcyzów, w którym przyroda łączy się ze sztuką.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Amsterdamu - „Wenecji Północy”. To wyjątkowe miasto poprzecinane malowniczymi kanałami kusi wyjątkowym klimatem. Odwiedzimy Coster Diamonds - słynną szlifernię diamentów, muzeum narodowe Rijksmuseum z kolekcją sztuki holenderskiej (m. in. Rembrandt, Veermer, Hals) oraz w Muzeum van Gogha, gdzie znajduje się największa na świecie kolekcja dzieł sztuki mistrza. Po południu (dla chętnych) rejs statkiem po kanałach - dawnych drogach komunikacji i transportu towarów, podczas którego zobaczymy urokliwe zakątki miasta. Wieczorem spacer po mieście: targ kwiatowy, wieża mennicy, Nieumarkt z dawnymi murami miejskimi oraz dzielnica ”czerwonych latarni” W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
7 dzień:
Powrót do Polski w godzinach porannych.



Program fakultatywny

- rejs po kanałach: Amsterdam ok. 15 EUR, Brugia ok. 10 EUR,
- ogrody Keukenhof – ok 20 EUR (w wybranym terminie) – min. 25 osób.


Świadczenia

Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelach lub pensjonatach o standardzie **/***: 2 noclegi w okolicy Brukseli/ Antwerpii, 2 w okolicy Hagi/Rotterdamu. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV. W hotelach restauracja, bar.
Wyżywienie:
4 śniadania (*możliwość wykupienia 4 kolacji w cenie ok. 70 EUR).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, rezerwacje dla grup, Tour Guide – 30 EUR,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 85 EUR. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- programu fakultatywnego: rejs po kanałach: Amsterdam ok. 15 EUR, Brugia ok. 7 EUR, ogrody Keukenhof – ok 20 EUR (w wybranym terminie) – min. 25 osób,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Wrocław - Luksemburg (ok. 950 km) - ok. 14 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - 3100 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu     (skrót: PODBOJ BENELUXU PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KBTH042727.04.2019 - 03.05.20191986 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KBTH061515.06.2019 - 21.06.20191986 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KBTH081010.08.2019 - 16.08.20191986 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KBTH090707.09.2019 - 13.09.20191986 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC