Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Szafuza - Strassburg - Heidelberg - Lorelei - Koblencja - Zamki Marksburg i Cochem - Dolina Mozeli - Trewir - Kolonia - Bonn

- Ren i Mozela - zamki nad najpiękniejszymi rzekami Niemiec
- Kosmopolityczny Heidelberg
- Rejs Doliną Lorelei
- Zabytki rzymskie Trewiru
- Kolonia - nadreńska metropolia


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy i Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje.
2 dzień:
Przed południem przyjazd nad Jezioro Bodeńskie i przejazd wzdłuż Renu do Szafuzy. Krótki spacer po zabytkowej części miasta, słynącej z charakterystycznych kamienic z oknami wykuszowymi. Następnie przejazd autokarem do Neuhausen, gdzie znajduje się największy w Europie wodospad Rheinfall. Rejs po rzece u podnóża wodospadu, podziwianie panoramy 23 metrowej kaskady oraz zamku Laufen. Przejazd do hotelu w jednym z malowniczych miasteczek Schwarzwaldu lub w okolicy Strassburga. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Strassburga, będącego centrum kultury i sztuki europejskiej. W przeszłości Strassburg nosił przydomek „miasta tysiąca świątyń” z powodu swoich licznych klasztorów, kongregacji, kościołów i synagog. Spacer po Starym Mieście, umieszczonym na liście światowego dziedzictwa UNESCO i zwiedzanie jednej z największych katedr we Francji - Strassburger Münster. W godzinach popołudniowych przejazd do Heidelbergu – miasta majestatycznie rozłożonego po obu stronach rzeki Neckar, które pod koniec XVIII w. odkryli dla siebie romantycy. Heidelberg jest siedzibą najstarszego na terenie Niemiec uniwersytetu. Punktem centralnym miasta jest Schloss, jeden z najwspanialszych zamków świata, którego ruiny będziemy podziwiać. Przejazd do hotelu w okolicy Moguncji, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu rejs statkiem po Renie z Rüdesheim do Koblenz. Wzdłuż brzegów rzeki na przełomie stuleci powstały liczne miasteczka z przepiękną zabudową i niezliczonymi zamkami. Płynąc wzdłuż Renu statek mija m.in. skałę Lorelei, sławne urwisko, nad którym - wedle legendy – siadywała jasnowłosa czarodziejka i czesała swe bujne loki, wabiąc śpiewem żeglarzy, którzy wypatrując z utęsknieniem pięknej Lorelei, rozbijali się o skały. Rejs kończy się w Koblencji (Koblenz) tuż przy „Deutsches Eck”, w miejscu, gdzie do Renu uchodzi Mozela, a na brzegu wznosi się symbol Koblencji – pomnik cesarza Wilhelma. W programie zwiedzanie wnętrz romańskiej kolegiaty św. Kastora - najpiękniejszego budynku miasta, pochodzącego w większej części z XII wieku. Następnie przejazd do zamku Marksburg. Zwiedzanie wnętrz oryginalnie zachowanej, średniowiecznej warowni. Przejazd do hotelu w okolicy Koblencji. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Cochem, zwiedzanie twierdzy majestatycznie górującej ponad doliną Mozeli. Następnie przejazd niezwykle malowniczą trasą wzdłuż Mozeli do miasteczka Bernkastel- -Kues słynącego z tradycyjnej zabudowy z muru pruskiego. W godzinach popołudniowych przejazd do Trewiru, najstarszego miasta Niemiec, gdzie zobaczymy zabytki pochodzące z czasów rzymskich: termy cesarskie, bazylikę Konstantyna i bramę Porta Nigra. Powrót do hotelu, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Kolonii. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem. Zostało ono założone w 33 r. p.n.e. i szybko zdobyło sobie znaczącą pozycję. Urodziła się tutaj Julia Agrypina, żona cesarza Klaudiusza, który w 50 r. n.e. nadał miastu status kolonii (stąd nazwa), z pełnymi prawami miasta rzymskiego. Kolonia stanowi ogromną, rozległą aglomerację nad rzekami Ren i Ruhr. Jest jednym z najważniejszych miast niemieckich, a monumentalna katedra gotycka należy do najczęściej odwiedzanych zabytków w Niemczech. Czas wolny. W godzinach popołudniowych dla chętnych wycieczka (komunikacją publiczną) do Bonn. Zwiedzanie dawnej stolicy Republiki Federalnej Niemiec oraz miasta narodzin Ludwika van Beethovena, które do dziś zachowało ślady najważniejszych momentów w swojej historii. Powrót do Kolonii. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
7 dzień:
Powrót do Polski w godzinach porannych.

Program fakultatywny

- degustacja w loklanej winiarni – ok. 15 EUR (grupa min. 25 osób),
- rejs Rudesheim - Koblenz – ok. 36 EUR na osobę.


Świadczenia

Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelach lub pensjonatach o standardzie **/***: 1 nocleg w okolicy Schwarzwaldu/Strassburga, 1 w okolicy Moguncji, 2 w okolicy Koblencji. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli TV. W hotelach restauracja, bar.
Wyżywienie:
4 śniadania serwowane.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, Tour Guide – 45 EUR,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przejazdy komunikacją miejską. Orientacyjny koszt – 35 EUR. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- programu fakultatywnego: degustacja w loklanej winiarni – ok. 15 EUR; rejs Rudesheim - Koblenz – ok. 36 EUR na osobę,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. W trakcie zwiedzania przewidziane są przerwy na posiłki aranżowane przez pilota – cena posiłku ok. 10-15 EUR. Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Wrocław - Szafuza (ok. 1000 km) - ok. 14 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2400 km.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli     (skrót: WZDLUZ RENU I MOZELI PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KDTR072727.07.2019 - 02.08.20191986 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC