Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Szwajcaria - Szwajcarskie specjały
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Stein nad Renem - Szafuza - Zurych - Bazylea - Góra Pilatus - Jezioro Czterech Kantonów - Lucerna - Berno - Murten - Jezioro Genewskie - Evian-les-Bains - Montreux - Lozanna - Zermatt - Matterhorn - Broc - Gruyeres

- Wodospad Rheinfall
- Zurych, Bazylea, Lucerna, Berno
- Panorama z Pilatusa
- Legendarny Matterhorn
- Rejs po Jeziorze Genewskim
- Szwajcarski ser i czekolada


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy. Przejazd przez Niemcy i Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje.
2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do niezwykle urokliwej miejscowości Stein am Rhein (Stein nad Renem). Spacer zaułkami średniowiecznej starówki uważanej za jedną z najpiękniejszych w całej Szwajcarii. Czas wolny. Następnie rejs statkiem po Renie do Szafuzy, wśród winnic i historycznych miasteczek. Krótki spacer po zabytkowej części miasta, słynącego z charakterystycznych kamienic z oknami wykuszowymi. Przejazd autokarem do Neuhausen, gdzie znajduje się największy w Europie wodospad Rheinfall. Rejs po rzece u podnóża wodospadu, skąd zobaczymy panoramę 23-metrowej kaskady oraz zamku Laufen. Przejazd do hotelu w okolicy Lucerny/Zurychu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wyjazd na zwiedzanie Zurychu, największego miasta Szwajcarii. Spacer ulicą Bahnhofstrasse, pod którą znajdują się największe bankowe skarbce. Zobaczymy taras widokowy Lindenhof - dawny posterunek rzymski, kościół św. Piotra z największą tarczą zegarową w Europie, kościół Fraumünster z witrażami autorstwa Marca Chagalla oraz Grossmünster - świątynię, w której kazania głosił Ulrich Zwingli - „ojciec” szwajcarskiej reformacji. Czas wolny. W godzinach popołudniowych przejazd autokarem do Bazylei – miasta położonego w trójkącie niemiecko-francusko-szwajcarskim. Spacer po ulicach starego miasta, gdzie warte uwagi są m.in. katedra Münster z XI wieku z krużgankami, taras Pfalz z panoramą Renu, ratusz z charakterystyczną czerwoną fasadą, plac Fischmarkt i fontanna postmodernistycznego twórcy Tinguely’ego. Czas wolny, następnie przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wycieczka na górę Pilatus (2.132 m n.p.m.). Wjazd na szczyt najbardziej stromą, zębatą koleją świata, poruszającą się po stoku o nachyleniu do 48%. Ze szczytu podziwiać będziemy panoramę Alp i Jeziora Czterech Kantonów. Następnie przejazd do Lucerny i spacer po lucerneńskiej starówce: m.in. średniowieczne, drewniane mosty - Kapellbrücke (Most Kapliczny) i Spreuerbrücke (Most Młyński), fragmenty dawnych murów miejskich, urokliwe place oraz najbardziej znany w Szwajcarii pomnik „Umierającego Lwa”. Wizyta w Ogrodzie Lodowcowym (Gletschergarten), w którym atrakcją są pomniki natury w postaci kotłów lodowcowych i głazów narzutowych, a także labirynt luster Alhambra. Czas wolny. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu przejazd autokarem do Berna. Malownicza trasa prowadzi m.in. wzdłuż jezior Brienzersee i Thunersee. Spacer ulicami szwajcarskiej stolicy, której starówka wpisana jest na listę UNESCO: m.in. Bärenpark – park zamieszkiwany przez niedźwiedzie, od których wywodzi się nazwa stolicy; ulica Kramgasse, wzdłuż której na długości 6 km ciągną się kamienice z podcieniami; katedra św. Wincentego z ponad 100 metrową wieżą; zabytkowe fontanny, w tym słynna Fontanna Wielkoluda – olbrzyma pożerającego dzieci; wieża zegarowa Zytglogge; gmach szwajcarskiego parlamentu. Czas wolny. Po południu przejazd do urokliwego miasteczka Murten szczycącego się 800 - letnią historią i zabytkami sięgającymi czasów średniowiecza, położonego jest nad jeziorem o tej samej nazwie, na granicy wpływów dwóch kultur – niemieckiej i francuskiej. Krótki spacer po miejscowości, podczas którego ze szczytów historycznych murów warownych będziemy podziwiać niepowtarzalną panoramę dachów starówki. Przejazd w okolice Jeziora Genewskiego, zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu spacer po popularnym kurorcie Ouchy, położonym tuż nad brzegiem Jeziora Genewskiego. W godzinach południowych rejs statkiem po Jeziorze Genewskim do francuskiego miasteczka Evian-les-Bains. Z pokładu statku można w pełnej okazałości podziwiać panoramę Riwiery Szwajcarskiej z jej najsłynniejszymi kurortami, winnicami i alpejskimi szczytami. Krótki pobyt w miejscowości uzdrowiskowej Evian, która swą sławę zawdzięcza rozlewni wód mineralnych, a następnie powrót statkiem do Lozanny. Przejazd przez słynący z tradycji uprawy winorośli region Lavaux w okolice Montreux do zamku Chateau de Chillon. Zwiedzenie średniowiecznych wnętrz jednego z najliczniej odwiedzanych zamków w Szwajcarii, w którego oknach ukazują się alpejskie szczyty odbijające się w tafli jeziora. Następnie przejazd do Lozanny. Spacer po centrum miasta: m.in. katedra gotycka, stare miasto, Fontanna Sprawiedliwości i ratusz. Czas wolny. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu wyjazd autokarem w stronę Zermatt, jednej z najsłynniejszych górskich miejscowości w Szwajcarii, położonej u stóp legendarnego szczytu Matterhorn i w całości zamkniętej dla ruchu kołowego. Przyjazd do Täsch, a następnie kontynuacja podróży pociągiem (przejazd na trasie Täsch - Zermatt ok. 15 min.). Spacer po miejscowości Zermatt, gdzie można odwiedzić muzeum Matterhornu, prezentujące wystawę związaną z historycznymi próbami zdobycia szczytu, a także eksponaty z życia codziennego mieszkańców. W trakcie spaceru po miasteczku można także zajrzeć do dzielnicy Hinterdorf, w której zachowały się tradycyjne drewniane stodoły oraz zakupić oryginalne szwajcarskie pamiątki. Dla chętnych wjazd kolejką linową na Klein Matterhorn (3.883 m n.p.m.). Możliwość podziwiania zapierającej dech w piersiach panoramy Alp 360° oraz zejścia do pałacu lodowego wykutego w lodowcu na głębokości 15 metrów. W godzinach wieczornych przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Gruyeres, gdzie wytwarzany jest jeden z najbardziej znanych szwajcarskich serów. Zwiedzenie pomieszczeń, w których odbywa się produkcja oraz degustacja sera Gruyeres. Następnie przejazd autokarem do Broc. Spacer po tutejszej fabryce czekolady Cailler, należącej do słynnego koncernu Nestle. Ta krótka i przyjemna lekcja historii zakończona zostanie słodkim poczęstunkiem. Po zwiedzaniu możliwość zakupu słodkich pamiątek. Wczesnym popołudniem wyjazd w stronę Polski. Przejazd przez Austrię i Niemcy.
9 dzień:
Powrót do Polski we wczesnych godzinach porannych.

Program fakultatywny

- Rejs po Jeziorze Genewskim - 36 CHF,
- Kolejka na Pilatus – ok. 70 CHF,
- Kolejka na Klein Matterhorn - ok. 110 CHF,
- Wąwóz rzeki Aare - ok. 9 CHF.


Świadczenia

Zakwaterowanie:
6 noclegów w hotelach o standardzie**/***: 3 noclegi w okolicy Lucerny/Zurychu, 3 noclegi w okolicy Jeziora Genewskiego. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
6 śniadań serwowanych, 6 kolacji.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide – 40 CHF,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów ok. 80 CHF. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- programu fakultatywnego: Rejs po Jeziorze Genewskim - 36 CHF, Kolejka na Pilatus – ok. 70 CHF, Kolejka na Klein Matterhorn - ok. 110 CHF, Wąwóz rzeki Aare - ok. 9 CHF,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Wrocław - Stein nad Renem (ok. 930 km) - ok. 13 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski – ok. 3100 km.
W niektórych terminach ze względów technicznych i pogodowych możliwe ograniczenia w kursowaniu kolejek górskich i statków.
W celu korzystania z gniazdek elektrycznych należy zabrać ze sobą wtyczki przejściowe.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Szwajcaria - Szwajcarskie specjały     (skrót: SZWAJCARSKIE SPECJALY PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KITS061515.06.2019 - 23.06.20193486 zł   2624 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KITS071313.07.2019 - 21.07.20193486 zł   2624 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KITS081010.08.2019 - 18.08.20193486 zł   2624 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2019 Zima 2019
Zamów
Wycieczki i Wczasy Podróże 2019
Zamów
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC