Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA DLA STUDENTA LATO LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Cambridge York Edinburgh Loch Ness Fort Augustus Eilean Donan Castle Glen Coe Liverpool Chester Windsor Londyn
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Warto zobaczyć
« wróć do listy imprez
Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Cambridge York - Edynburg - Loch Ness- Fort Augustus- zamek EileanDonan- Glen Coe- Liverpool - Chester - Windsor - Londyn

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Podróż do Wielkiej Brytanii. W trakcie przejazdu planowane są krótkiepostoje i przerwa na posiłek.
2 dzień:
Przejazd przez Niemcy, Holandię, Belgię i Francję.Przyjazd do Calais. Przeprawa promowa Calais – Doverlub przejazd Eurotunelem. Zakwaterowanie w hotelu wokolicy Cambridge, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wizyta w historycznym miasteczku uniwersyteckim Cambridge i zwiedzanie słynnych uczelni - Trinity College z budynkiem biblioteki Wren, King’sCollege i King’s College Chapel. Przejazd do założoneg ojeszcze przez Rzymian miasta York, dawnej stolicy Wikingów. Zwiedzanie ruin opactwa St. Mary’s Abbey oraz katedry York Minster - monumentalnej budowli gotyckiej, a następnie spacer po starówce. Przejazd nanocleg w okolicy Glasgow Edynburga.
4 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Edynburga - stolicy Szkocji wzniesionej na stokach wygasłych wulkanów. Objazd miasta autokarem: Nowe Miasto, aleja Princes Streetz pomnikiem Scotta, Pałac Holyroodhouse– rezydencja królewska, Park Holyrood. Następnie odwiedzimy wnętrza Zamku Edynburskiego (w którym przechowywanesą klejnoty koronne i kamień przeznaczenia) oraz kompleks zamkowy, w skład którego wchodzą m.in.Pałac Królewski z Wielką Salą, koszary, kaplica św. Małgorzaty, Argyle Battery z działem One o’Clock Gun i ogromna armata Mons Meg. Czas wolny. Fakultatywnie przejazd do czynnej destylarni whisky „Glenkinchie Destillery”,gdzie można zapoznać się z tajnikami produkcji narodowego, szkockiego płynnego skarbu – degustacja szlachetnych trunków. Powrót do Edynburga, spacer po Royal Mile - głównej arterii Starego Miasta, czas wolny.Powrót do hotelu na nocleg.
5 dzień:
Po wczesnym śniadaniu przejazd na północ Szkocjinad tajemnicze jezioro Loch Ness, rozsławione przez legendę o słynnym potworze Nessi. Zwiedzanie Centrum Potwora w Drumnadrochit, możliwość zakupu pamiątek, a następnie podróż nabrzeżem jeziora obok ruin średniowiecznego zamku Urquhart Castle do miejscowości Fort Augustus. Tam trasa drogowa przecina Kanał Kaledoński, zabytek techniki, na który składa się 29 śluz, 10 mostów i 4 akwedukty. Później przejazd do malowniczego,najczęściej fotografowanego w Szkocji zamku Eilean Donan - siedziby klanu McRae. Powrót do hotelu przepiękną „Doliną Łez”- Glen Coe. Po drodze oglądamy najwyższy szczyt górski Wielkiej Brytanii- Ben Nevis. Przejazd do hotelu na nocleg.
6 dzień:
Po wczesnym śniadaniu przejazd do miasta Beatlesów- Liverpoolu. Spacer do Cavern Club – miejsca pełnego ciekawych rock&rollowych pamiątek, gdzie magiczna czwórka zaczynała swoją karierę. Dla chętnych możliwośćz wiedzenia wystawy o historii Beatlesów na nabrzeżu Albert Dock. Na koniec wizyta w liverpolskiej katedrze. Przejazd do pełnego uroku miasta Chester, gdzie udamy się na otaczające katedrę średniowieczne mury, najlepiej zachowane w całej Wielkiej Brytanii. Przespacerujemy się ulicami starego miasta ze wspaniałymi 300-letnimi domami z muru pruskiego. Przejazd na nocleg w okolicy Birmingham.
7 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Windsoru i zwiedzanie z przewodnikiemoficjalnej rezydencji królowej, a zarazemnajstarszego i największego zamieszkałego zamku naświecie. Spacer wśród murów i ogrodów tej królewskiejrezydencji, imponującej wielkością i potęgą. Następnieprzejazd w kierunku Londynu i zwiedzanie twierdzy Towerof London – słynnej budowli, która w swej historii była fortecą, pałacem i więzieniem. Zobaczymy także most zwodzony Tower Bridge. Przejazd przez City – finansową dzielnicę Londynu. Odwiedzimy wnętrza imponującej katedry św. Pawła, z drugą co do wielkości kopułą na świecie (117 m wysokości). Zakwaterowaniew hotelu i nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu dalsze zwiedzanie Londynu: WestminsterAbbey - od 1066 roku miejsce koronacji królów angielskich.Spacer pod budynki parlamentu (Houses of Parliament) ze słynnym zegarem Big Ben, ulicą Whitehall do Parliament Square, Downing Street nr 10. Następnie zobaczymy Trafalgar Square z kolumną Nelsona i National Gallery, Piccadilly Circus, Chinatown, Leicester Square i słynną ulicę handlową Oxford Street. Wizyta w British Museum z imponującą kolekcją eksponatów pochodzących ze wszystkich stron świata. Spacer malowniczymi ulicami Covent Garden i Soho pod National Galery. Wyjazd i powrót na stary kontynent przez Dover.
9 dzień:
Powrót do kraju w godzinach południowych.
Program fakultatywny
- Muzeum the Beatles ok. 18 GBP,
- London Eye ok. 27 GBP,
- najwyższy w Europie wieżowiec The Shard ok. 31 GBP,
- destylarnia whisky ok. 8 GBP.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
6 noclegów w hotelach o standardzie**/***: 1 nocleg w okolicy Cambridge, 3 w okolicy Glasgow/Edynburga, 1 w okolicy Birmingham, 1 w okolicy-Londynu. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
6 śniadań serwowanych.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
W trakcie zwiedzania przewidziane są przerwy na posiłki aranżowane przez pilota – cena posiłku ok. 15- 25 GBP.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic,Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca. Dopłaty za dojazdyz wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Wrocław - Cambridge (ok.1450 km) - ok. 21 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 4800 km.
W celu korzystania z gniazdek elektrycznych należy zabrać ze sobą wtyczki przejściowe.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy loklanie, przejazdy komunikacją miejską, Tour Guide. Koszt - ok. 155 GBP.
- programu fakultatywnego.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi   (skrót: WHISKY, ZAMKI I BEATLESI PAX BB)
18.07 - 26.07.2020
 9 dni / KWTS0718
4394 zł   2849 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Katalogi
on-line
Pobierz katalog Zima 2020 Zima 2020
Zamów
Naszych Klientów ubezpiecza
SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.

Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC